Laren99 herovert koppositie

14 okt.- Afgelopen zaterdag was het nat, maar ondanks de regen was het genieten van het vertoonde spel van Laren99. De teruggekeerde Fred Roest heeft van zijn team een nieuw geheel gemaakt waar  de passie en het plezier van afspat. 

VVZ uit Soest o.l.v. John van Loen was de geduchte tegenstander, en de verliezer van deze wedstrijd kan waarschijnlijk het periode kampioenschap vergeten.

De publieke belangstelling was iets minder toen er om 14.30 uur werd afgetrapt op een voortreffelijk geprepareerde grasmat ( Jan Willard en Ron Roetman)

Na het fluitsignaal was het VVZ die de toon zette en kregen direct 2 opgelegde kansen die tot opluchting van Laren hopeloos om zeep werden geholpen.

Direct na deze opening trok Laren het initiatief naar zich toe en werd goed combinerend de openingstreffer gezocht maar niet gevonden, diverse kansen werden niet benut en ook een overtreding binnen de 16 werd niet bestraft.

VVZ had helemaal niets in te brengen maar volgens aloude voetbalwetten openden zij via een goede counter de score. Laren paste hun spelwijze niet aan en bleven onverkort op de aanval spelen en dat leidde vlak voor rust via een mooie solo van uitblinker Jeroen Roest tot de gelijkmaker.

Na de rust startte Laren furieus en kregen ook gelijk een grote kans en duurde het tot de 60ste minuut toen Joey Franken de 2-1 mocht intikken. Enkele minuten later was Jordi Karssen verantwoordelijk voor de 3-1 en leek de wedstrijd gespeeld. De warrig leidende scheidsrechter kreeg teveel commentaar op zijn leiding en dat leidde ertoe dat uitblinker Jeroen Roest voor de tweede keer geel kreeg en het veld moest verlaten.

Door deze onnodige actie bracht hij ongewild zijn team in de problemen en wist VVZ, wederom door een counter de aansluitingstreffer te maken.

Het siert Laren dat de mouwen verder opgestroopt werden en bleven voetballend de bovenliggende partij. VVZ probeerde de gelijkmaker te scoren maar vonden daarbij keeper Jeffrey Roest op hun weg. Deze Roest zat achter zijn studieboeken toen hij in de rust te horen kreeg dat doelman Ingmar van Rosmalen onmogelijk verder kon spelen, maar na een telefoontje binnen no-time onder de lat stond.

In de 94ste minuut werd de wedstrijd definitief beslist door een mooie treffer van Rutger Nordemann en konden de 3 punten bijgeschreven worden waardoor Laren de koppostie heeft ingenomen samen met Olympia uit Hilversum.

Laren kent dus een super seizoenstart en is het aan trainer Roest en het begeleidingsteam om ervoor zorg te dragen dat Laren de zaken voetballend gaat beslissen en zich niet laten afleiden door warrige scheids- en grensrechters. Het leidt tot onnodige kaarten en schorsingen waarmee zij zichzelf alleen maar mee benadelen.

Komende week is Laren om 14.30 uur te gast bij DOSC uit Utrecht  Bron: SV Laren '99 JOhn Timmerman
Ga terug

Publicatie datum: 14-10-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Zwembadperikelen?

3 febr.- De gemeente Eemnes weigert extra mee te betalen aan het zwembad. Ze wijten een lager aantal bezoekers aan de sluiting van het buitenbad, wat een Larens besluit zou zijn. Ik denk dat we het voorstel moeten overwegen inwoners uit Eemnes dan maar een toeslag te vragen,  Lees verder

[Kijk op Laren]

De ambstwoning in de verkoop?

18 jan.- Dat de ambtswoning waarschijnlijk verkocht zou moeten worden, leek onontkoombaar. Maar het besluit verrast de raadsleden en de fractie van Larens Behoud. Dat zegt Karel Loeff in een reactie op de brief aan de gemeenteraad waarin het besluit van het co  Lees verder

[Het weer in Laren]

8,5°Cvr
8,5°Cza
8°Czo
9°Cma

[Opinie]

Van fractievoorzitter Karel Loeff

15 dec.- Per oktober heb ik het fractievoorzitterschap van onze partij mogen overnemen van Wim van der Zwaan. Een bijzondere taak, die ik naar eer en geweten zal vervullen. Vanaf deze plek wil ik Wim danken  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 107 Rommelpotten

20 febr.- Vorig jaar behandelde ik het boekje ‘Oh ja! Het alfabet van onze jeugd’ waarin journalist Rob Krabben in woord en beeld de jaren vijftig tot zeventig van de vorige eeuw laat herbeleven aan de hand van persoonlijke gebeurtenissen, spelletjes, en voorwerpen.Het ging over vergeten woorden en herinneringen als Melkbrigade, fikkie steken, schoolmelk en luch  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]