Laren- Olympia 6-2 Laren periodekampioen

11 nov.- Het leek een troosteloze middag te worden, regen kwam met bakken uit de lucht en de wind hield aardig huis.Omstreeks 14.00 uur stopte het met regenen, kwam er een voorzichtig zonnetje en daardoor togen de supporters van Laren99 naar het Schuilkerkpad om de ontknoping rondom de eerste periodetitel mee te maken. Laren als koploper en Olympia uit Hilversum waren 2 van de 4 kandidaten en stond er dus genoeg druk op de ketel voor beide clubs.
Om 14.30 begon Olympia voortvarend aan de wedstrijd o.l.v. de jonge arbiter Gerritsma en leek Laren een moeilijke middag tegemoet te gaan, echter na 15 minuten kantelde dat beeld volkomen. Onder leiding van uitblinker Joost Knuvers werd de druk op Olympia opgevoerd en werd Laren de bovenliggende partij en werden diverse kleine kansen gecreëerd. In de 37ste minuut  werd een prachtige combinatie uitstekend afgerond door spits Jordi Karssen en kwam Laren op een meer dan verdiende voorsprong en deze werd tot aan de rust goed verdedigd en was de lat een reddende engel bij een spaarzame counter van Olympia.
Tijdens de rust was trainer Roest bijzonder tevreden over het eerste deel en wist zijn spelers te overtuigen dat er nog veel meer moois in zat als zij verantwoord meer risico’s durfden te nemen. Deze woorden misten hun uitwerking niet en was het Joey Franken die in de 53ste op een prachtige wijze de 2-0 op het bord zette.
Enige minuten later werd een aanvaller van Laren op onreglementaire wijze de doortocht belemmerd en kon Olympia verder met 10 man, de daarop volgende vrije trap van Jeroen Roest werd door de muur van richting veranderd en stond de comfortabele 3-0 op het bord en werd het zelfs 4-0. 
Laren was genoodzaakt om 2 wissels snel achter elkaar uit te voeren waardoor de organisatie even weg viel en wilde Olympia een complete afstraffing voorkomen en mag rustig vermeld worden dat Olympia absoluut niet gedeklasseerd wenste te worden en wisten door 2 treffers de spanning terug te brengen. Laren herpakte zich echter uitstekend en door treffers van Roest en Franken werd deze derby met 6-2 beslist in het voordeel van Laren en werd de goede competitiestart omgezet met het eerste periodekampioenschap.
Een uitstekend resultaat waar niemand bij Laren bij de start rekening had gehouden na een matig seizoen. Fred Roest is er echter wederom in geslaagd om van de selectie een geheel te maken waarbij de spelers bereid zijn om voor elkaar te buffelen en dat zij weten dat de concurrentie groot is. Deze luxe is daardoor een van de ingrediënten van het succes en kan verder uitgebouwd worden.
Buitenboys is volgende week de tegenstander en mag Laren laten zien dat deze eerste periodetitel geen eendagsvlieg was.

Verslag:  Chris Bogaers
Foto: Ritch Timmerman sr.  
 


LAARDER COURANT DE BEL  


 


Het eerste elftal van SV Laren'99 - onder leiding van trainer Fred Roest - heeft gisteren in een thuisduel tegen Olympia'25 uit Hilversum de eerste periodetitel gepakt. De wedstrijd telde maar liefst acht doelpunten. Zes voor Laren'99 en twee voor de Hilversumse ploeg.
Het was een spannende voetbalzaterdag, want de nummers 1 tot en met 4 konden de periodetitel winnen, waaronder ook de deelnemers aan deze regionale derby. Er stond dus genoeg druk op de ketel voor beide clubs.

Uitblinker 
Olympia'25 begon voortvarend aan de wedstrijd onder leiding van de jonge arbiter Gerritsma en Laren'99 leek een moeilijke middag tegemoet te gaan. Echter na vijftien minuten kantelde dat beeld volkomen. Uitblinker Joost Knuvers voerde de druk op en Laren werd de bovenliggende partij. In de 37ste minuut werd een prachtige combinatie uitstekend afgerond door spits Jordi Karssen en kwamen de Laarders op een meer dan verdiende voorsprong en deze werd tot aan de rust goed verdedigd. De lat was nog wel de reddende engel bij een spaarzame counter van de Hilversummers. 

ARisico's 
Tijdens de rust was trainer Roest bijzonder tevreden over het eerste deel en wist hij zijn spelers te overtuigen dat er nog veel meer moois in zat als zij verantwoord meer risico’s durfden te nemen. Deze woorden misten hun uitwerking niet en was het Joey Franken die in de 53ste op een prachtige wijze de 2-0 op het bord zette. Enige minuten later werd een aanvaller van Laren'99 op onreglementaire wijze de doortocht belemmerd en kon Olympia'25 verder met tien man. De daarop volgende vrije trap van Jeroen Roest werd door de muur van richting veranderd en zo stond ineens een comfortabele 3-0 op het bord en werd het zelfs 4-0.


Wissels 
Roest sr. was genoodzaakt om twee wissels snel achter elkaar uit te voeren waardoor de organisatie even weg viel. De Hilversummers wilden een complete afstraffing voorkomen en wisten door twee treffers de spanning terug te brengen. Laren herpakte zich echter uitstekend en door treffers van Roest en Franken werd deze derby met 6-2 beslist in het voordeel van de Laarders en werd de goede competitiestart omgezet met het eerste periodekampioenschap.


"Een uitstekend resultaat waar niemand bij Laren'99 bij de start rekening had gehouden na een matig - vorig - seizoen. Fred Roest is er echter wederom in geslaagd om van de selectie een geheel te maken waarbij de spelers bereid zijn om voor elkaar te buffelen en dat zij weten dat de concurrentie groot is. Deze luxe is daardoor een van de ingrediënten van het succes en kan verder uitgebouwd worden", aldus supporter Chris Bogaers. 


Buitenboys is volgende week de tegenstander en dan mag SV Laren'99 om 15.00 uur in Almere laten zien dat deze eerste periodetitel geen eendagsvlieg was.
Ga terug

Publicatie datum: 11-11-2019

[Laren in beeld]

[Column]

IJspret

12 nov.- De dagen worden weer korter en donkerder, de temperatuur daalt; dan weet je dat het er weer aan zit te komen... “Winter Village” de ijsbaan in Laren, een jaarlijks terugkomend evenement op de Bri  Lees verder

[Kijk op Laren]

Door De Bank Genomen

17 nov.- “Wat een fantastisch en spontaan initiatief vanuit betrokken dorpelingen o.a Ineke van Vaassen, Bettie Bruins, Antoinetty vd Brink, Herold van d Berg en Wim Jordaan.De voorbereidingen van het open atelier waar 10 lokale kunstenaars hun werk tonen zijn in volle ga  Lees verder

[Het weer in Laren]

5°Cwo
5°Cdo
6°Cvr
4,5°Cza

[Opinie]

Dilemma

28 nov.- Bij alle gesprekken over duur- zaamheid lopen we steeds meer tegen keuzes aan. Kunnen we nog wel vliegen naar onze vakantiebe- stemming? Is de auto voor dit ritje echt noodzakelijk? Mogen we nog wel kerstverlichting in de boom hangen? Moeten we niet allemaal meer vegetarisch gaan eten? Dilemma’s! Voor het verlagen van de CO2-uitstoot zijn er twee spo- ren die tegelijkertijd bewandeld moeten worden: bespa- ren op het gebruik van energie en het opwekken van groene energie.Begin volgend jaar moet er een voorstel liggen waarin de regio Gooi- en Vechtstreek aangeeft hoe h  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 96

4 dec.- Een paar weken geleden kwamen we als ‘sponsorbrigade’ bij elkaar, drie oud-collegae met wie ik als producent samen heb gewerkt bij de ontwikkeling en vormgeving van commerciële televisie in Nederland.  Met een sjiek woord noemen ze dat non-spotcommunicatie. De collegialiteit van destijds  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]