Geef de BEL de kans !

27 mei.- Recente cijfers over de BEL waren niet zo mooi. Financieel moet het beter, het ziekteverzuim is te hoog, de kwaliteit van ambtenaren en dienstverlening moet omhoog.

 

Ja , dat haalt me de koekoek!

 

Jarenlang dreigde de provincie met fusie. Jarenlang weten onze ambtenaren niet waar ze aan toe zijn. Blijft de BEL? Waar, bij wie, komen we terecht? Wil ik dat wel? Wat is mijn zekerheid? Natuurlijk grijp je dan je kans als je je elders kunt verbeteren! Natuurlijk ga je bij zo’n onzekere organisatie niet aan de slag. Natuurlijk ontstaan er in die organisatie dan spanningen, vacatures, vaak duur interim gedoe, te hoge werkdruk en dus hoog ziekteverzuim, met nog meer dure interims. Zijn ook bestuurders in begrijpelijke wachtstand.

 

Weet u wat? Ik vind het nog hartstikke knap hoe onze BEL, haar  medewerkers en onze bestuurders de laatste jaren de tent overeind hebben gehouden. Aan ons, veeleisende burgers , hun diensten echt behoorlijk goed hebben geleverd. Met enorme inzet en improvisatievermogen, in onzekerheid en spanning.

 

Pas een half jaartje zitten we zonder dat verlammende , en dus dure, fusie-spook.

Ik heb voor die gevolgen eerder gewaarschuwd en schreef vorig jaar al dat wij de gemeentelijke meerkosten van deze fusietoestand zowel gemaakt bij de individuele gemeenten ( denk eens aan alle juridische kosten en extra ambtelijke inzet) en deze BEL-schade in financieel beeld moeten brengen en op de provincie zouden moeten verhalen.

 

De drie gemeenteraden hebben teleurgesteld door daar zo weinig mee te doen en het vooral te hebben over de recente cijfers, waarvan ze zeggen nog te zijn geschrokken ook!  En daarmee dus met name de medewerkers  van de BEL behandelen alsof die fusie-context niet bestaat!

 

Vandaar nu mijn oproep aan onze burgers en hun vertegenwoordigers: wees sportief en reëel: geef de BEL de kans,  de tijd en de ruimte. Dan komt het heus goed. De BEL en haar bestuurders verdienen vertrouwen.

 

Timo Smit

Voorzitter Larens Behoud
Ga terug

Publicatie datum: 27-5-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Vrijheid

18 jan.- Elk jaar, om precies te zijn op 5 mei, gaan mijn gedachten uit naar de woorden van mijn oma: 'Toen de jeeps kwamen, begon mijn strijd voor echte vrijheid.' Een opmerkelijke uitspraak voor een toen nog jonge vrouw, die de Tweede Wereldoorlog aan den lij  Lees verder

[Kijk op Laren]

De ambstwoning in de verkoop?

18 jan.- Dat de ambtswoning waarschijnlijk verkocht zou moeten worden, leek onontkoombaar. Maar het besluit verrast de raadsleden en de fractie van Larens Behoud. Dat zegt Karel Loeff in een reactie op de brief aan de gemeenteraad waarin het besluit van het co  Lees verder

[Het weer in Laren]

5,5°Cdi
5°Cwo
4,5°Cdo
5,5°Cvr

[Opinie]

Van fractievoorzitter Karel Loeff

15 dec.- Per oktober heb ik het fractievoorzitterschap van onze partij mogen overnemen van Wim van der Zwaan. Een bijzondere taak, die ik naar eer en geweten zal vervullen. Vanaf deze plek wil ik Wim danken  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 103 Chinees Nieuwjaar

22 jan.- Welkom in ‘Het jaar van de rat’ ( 25 januari - 11 februari 2021). Een Chinese vriendin maakte mij erop attent. Nieuwjaar is de belangrijkste Chinese feestperiode die zich kenmerkt door maaltijden met de famil  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]