Fusieproblemen?

18 jan.- Ik moet u iets bekennen. Ik vind die Kajsa Olongren wel erg spannend. Onze minister van Binnenlandse zaken heeft echt alles mee. Ze is mooi, ze is - toe maar- van adel en de camera 'loves her'. Omgekeerd ook!. Ze straalt. Als een kittig fotomodel loopt ze op de catwalk van het binnenhof haar verslaggevers tegemoet. Het charmante blonde koppie wat schuin gericht naar de kijker.  Alsof het allemaal vanzelfsprekend is wat ze ons gaat vertellen. Als ik voorzitter van D66 was, wist ik wel wie ik als lijstrekker zou inzetten bij de komende Provinciale Statenverkiezingen. Kajsa natuurlijk. Veel iiever dan die politieke snottebel, de zichzelf alsmaar repeterende fractievoorzitter Rob Jetten.

Kajsa gun je gewoon over twee maanden jouw vertrouwen. En zeg eens eerlijk.... door haar extraverte uitstraling zou ze best een Gooise vrouw kunnen zijn, shoppend richting Escada tegenover Larens oudste kroeg t' Bonte Paard.

 En toch kom ik haar liever niet tegen. Hoewel ze naar ons, bewoners van het Gooi, toch een arm uitsteekt getuige de krant die ik gisteren onder ogen kreeg. 'Minister Kajsa Ollongren wil de gemeenten in 't Gooi helpen om de fusieproblemen op te lossen.’ Ik knipperde even met mijn ogen bij zoveel altruïsme.

 

FUSIEPROBLEMEN? Het moet niet gekker worden.

 

Omdat de fusie Blaricum en Laren bij Huizen niet doorgaat? Die ondemocratisch voorgestelde herindeling waar de provincie Noord-Holland afdroop met de staart tussen de benen? En Blaricum en Laren vlak voor die beslissing de inmiddels vertrokken CDK Johan Remkes het voorstel  deden om naar de provincie Utrecht over te gaan? 

Er zijn helemaal geen problemen, dat hebben we nu al een paar jaar richting wie dan ook duidelijk gemaakt. Toch doet mevrouw Olongren er weer een schepje bovenop! Ze stelt dat ‘ de Gooise gemeenten het erover eens zijn, zo lees ik in de krant,  dat fusies noodzakelijk zijn’ en daarom ‘ wil ze samen met hen - Laren en Blaricum en Huizen dus in ons geval- onderzoeken hoe dit dan moet gebeuren. 

'Verder kunnen gemeenten wel blijven schermen, vervolgt ze, met het argument dat er geen draagvlak is voor een fusie, soms hebben ze geen keus.  Als namelijk blijkt dat gemeenten niet zelfstandig kunnen blijven voortbestaan, kan de provincie ze volgens haar dwingen om te fuseren.

Ongelooflijk. Wat een drogreden en wat een onzin!

Olongren die eerst propageerde dat dit soort fundamentele beslissingen alleen maar genomen kunnen worden door legitimering van onderaf ( lees als de bevolking het ermee eens is en onze bevolking hééft zich uitgesproken voor het behoud van zelfstandigheid- ), doet nu precies hetzelfde als de provincie Noord-Holland een jaar geleden deed.

Pjongjang in Den Haag.

Vuilnisman, mag - met spijt in mijn hart- deze schoonheid ook mee?

 

Leo Janssen    (foto Marja van Hest)

Ga terug

Publicatie datum: 18-1-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Stop ermee!

14 febr.- Het is al weer enige tijd geleden dat ik wethouder Ruimtelijke Ordening was in Laren. Tussen 2006 en 2010 om precies te zijn. Een zaak die me nog helder voor de geest staat is het gigantische reclamedoek voor de mannenmodez  Lees verder

[Kijk op Laren]

De hut van Mie

12 febr.- De hut van Mie is nog steeds wereldberoemd in Laren en omstreken. Toch nog even het geheugen opfrissen want niet iedereen herinnert zich dat weetje nog. Het speelde een redelijk stukje voor de Tweede Wereldoorlog. Mie kreeg de hut bijna gratis, want  Lees verder

[Het weer in Laren]

5,5°Cdi
7°Cwo
9°Cdo
9°Cvr

[Opinie]

Column Ton Verlind

12 febr.- Afgelopen weekend werd een deel van Nederland (een gebied van Dordrecht tot Groningen) wakker met een penetrante geur in de neus. Er bleek in Alblasserdam een tankwagen met petroleum onwel te zijn geworden en het lukte het vera  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 54

14 febr.- Met al die Majoor-en, Calis-en, Van den Brinks, Vossen en Smits, was het vroeger in Laren een wirwar van ‘wie is wie’ om families enigszins uit elkaar te houden. Vaak werd er een heel genealogisch rijtje afgewerkt. Wethouder Peter Calis herinnert zich: &lsquo  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]