Nee!

20 mei.- Nee!'
'Als je dat zou doen, roept iedereen dat je een middelvinger opsteekt naar de zorg!'
'Of ze vragen zich openlijk af of niemand in jouw omgeving bezweken is aan het verwoestende virus.'

De heftige reactie kwam na een avond wijn aan de lange tafel. In een moment van totale oprechtheid en 'de wens is de vader van de gedachte,' had ik mijn gedachten gedeeld.
Het was een paar uur na de zoveelste persconferentie.
'Hoe mooi zou het zijn. Zo'n avond met heerlijk eten, een belachelijke hoeveelheid goede witte wijn en daarna, zoals dat heel vroeger ging, een nacht van ongegeneerd goeie seks, tegen de ochtend afgesloten met een vet ontbijt van eieren en spek, alles volgens het 'Farm to Fork' principe van Frans Timmermans.
Of ik niet goed geworden was. 
Het complete dossier van waarschuwingen werd over tafel gegooid.
Waarschuwen. Het is niet alleen van deze tijd.
Toen mijn zus voor het eerst alleen op vakantie ging, zal mijn vader best iets gebromd hebben over niet zwanger worden. De eerste keer dat ik met wat vrienden naar Llorett de Mar ging, vond ik bij aankomst een doos condooms in mijn koffer.
Ergens halverwege een historisch leuke vakantie, heb ik de condooms, samen met Smokie-bassist Terry Uttley, die daar met vrouw en dochter was, gevuld met sangria en van drie hoog in het zwembad gedonderd.
Ik kreeg een officiële waarschuwing.
Dezelfde waarschuwing is er nu weer, met een heel andere reden, voor dames met een bontjas.
Urbanus zong het al:
'Nee, ik hou niet van madammen met een bontjas
Madammen met een bontjas zijn gemeen
'k Moet niets hebben van madammen met een bontjas
Tegen madammen met een bontjas zeg ik neen'
Dat was toen. Nu is het nog steeds zielig voor nertsen. Maar ze schijnen ook Corona verspreiders te zijn. Dus een beschuldiging van volkerenmoord is niet ver weg.
Echt, ik heb mij volgens mij keurig aan de RIVM-richtlijnen gehouden. Maar in mijn hoofd zoemt het van burgerlijke ongehoorzaamheid.
Waarschuwingen. Ik word er moe van.
Een complete generatie, groot geworden met een collectief gevoel van opstandigheid, suikerklontjes met LSD en seksuele vrijheden, behoort nu tot de risicogroep. Zij waarschuwen mij dagelijks over de mogelijke daden van mijn handelen.
En ik gedraag me.
Maar het wringt.
Ik kan er niks aan doen.    Bron: Wim Jordaan

 Ga terug

Publicatie datum: 20-5-2020

[Laren in beeld]

[Column]

Luister naar elkaar door Sean Bogaers

26 juni.- Larens Behoud gemeenteraadslid Sean Bogaers deed gisterenavond tijdens de raadsvergadering een oproep aan ons allen.    Geachte raadsleden, college, en voornamelijk ook de inwoners van Laren,   M  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

OPROEP EXTR ALGEMENE LEDEN VERGADERING inzake BRINKPLAN 18 juli Singer aanmelden via info@larensbehoud.nl

  Aan de leden van Larens Behoud,   2 juli.- Afgelopen woensdagavond 24 juni is in de gemeenteraad de ‘Inrichtingsschets Herinrichting Brink’ behandeld. Larens Behoud heeft geprobeerd -gezien de reuring de afgelopen week op o.a. social media en ander  Lees verder

[Het weer in Laren]

15°Cma
17,5°Cdi
17,5°Cwo
16°Cdo

[Opinie]

Tekenen bij het kruisje!?

8 juni.- Fractievoorzitter van Larens Behoud Karel Loeff is terughoudend en voorzichtig als het gaat om de vroegtijdig rondgebazuinde ‘voorkeursvariant voor het Rabopand’.Loeff hierover: ‘Ik vind het op zijn minst onhandig van VVD wethouder Ton Stam dat hij -nog  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 126 Bomenkap op de Brink

2 juli.-  Als we niet oppassen worden er binnenkort 41 bomen gekapt op de Brink. De raad besloot er vorige week woensdag over. De voorzitter van Larens Behoud werd over die ‘Herinrichtingsschets’ zo kwaad - &lsqu  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]