Luister naar elkaar door Sean Bogaers

26 juni.- Larens Behoud gemeenteraadslid Sean Bogaers deed gisterenavond tijdens de raadsvergadering een oproep aan ons allen. 

 
Geachte raadsleden, college, en voornamelijk ook de inwoners van Laren,
 
Momenteel is er over de hele wereld ontzettend veel aan de hand in de marathon tegen racisme en in de strijd voor gelijkwaardigheid.
 
Ook in Nederland zijn er demonstraties gaande van mensen die opstaan voor een gelijkwaardige behandeling. Bekende televisie programma’s komen in opspraak wegens ongelukkige opmerkingen en raken sponsoren kwijt. Het internationale gerechtshof doet uitspraken over zwarte piet. oude standbeelden van VOC kopstukken worden bespoten met graffiti. 
 
Mensen zijn emotioneel. stemmen worden luider, en gesprekken over gelijkwaardigheid veranderen in geschreeuw over racisme en tradities. 
 
In Laren leeft het onderwerp ook. Jongeren uit het dorp die zich uit laten op social media met profiel foto’s van black lives matter, Larense inwoners die social media vullen met foto’s van zwarte schermen op #blackouttuesday en die artikelen posten over demonstraties en acties. Ik hoor docenten op Larense scholen met elkaar praten over onderzoeken zoals ‘the blue eye, brown eye experiment’ van Jane Elliot, die ook over dit onderwerp gaan. Mensen in de supermarkt die naar mij toe komen om te vragen wat ik van zwarte piet vindt. Mensen in vergaderingen die zeggen mij nooit te hebben gezien als een donker iemand, maar toch specifiek mijn mening willen horen over racisme.
Het wordt mij steeds duidelijker dat het moeilijk kan zijn om je te verplaatsen in situaties die je nog nooit hebt meegemaakt. 
 
Persoonlijk probeer ik mensen nooit in hokjes te stoppen, omdat ik weet wat het met iemand kan doen om constant maar in een hokje gestopt te worden. Dat betekent dat ik mensen ook niet bestempel als ‘racist’. Wat ik wel denk is dat mensen, ook als ze de beste intentie hebben, soms niet door hebben dat een bepaalde, specifieke uiting, als racistisch ervaren kan worden en iemand of een hele groep negatief kan raken. 
 
Daarom wil ik de mensen uit laren oproepen om met elkaar te praten over onderwerpen als racisme, discriminatie en etnisch profileren. Ook als het gesprek moeilijk is, ga het niet uit de weg. Praat er over met je familie, met je vrienden en met je collega’s. Vraag naar elkaars ervaringen en overtuigingen. Alleen door de dialoog open te houden kunnen wij van elkaar leren en naar elkaar toe groeien richting een echte inclusieve samenleving.  
 
Praat, Stel vragen, onderbouw je mening 
Maar het allerbelangrijkste is dat we goed naar elkaar luisteren.
Zonder te luisteren heeft praten geen nut.  
Luister naar elkaar.  
Sean Bogaers, gemeenteraadslid Larens Behoud Ga terug

Publicatie datum: 26-6-2020

[Laren in beeld]

[Column]

Verklaring fractievoorzitter Larens Behoud over de ontstane onrust in het dorp met betrekking tot de herontwikkeling van de Brink.

3 aug.- Laat ik voorzichtig zeggen dat ik wel eens rustiger van vakantie ben teruggekomen. Natuurlijk heb ik tijdens mijn vakantie ook genoeg mee gekregen van wat er in Laren speelde. Het gaat wat ver om te zeggen dat we 24/7 met dorpspolitiek bezig zijn, maar de perikelen ro  Lees verder

[Kijk op Laren]

De Brink, het dorp, de mensen

3 aug.- Op 24 juni om 22.42 uur werd ik met onmiddellijke ingang voorzitter van de mooiste, grootste en meest interessante politieke club van Laren. Reden was het aannemen van het raadsbesluit inzake de herinrichtingsschets De Brink en het opstap  Lees verder

[Het weer in Laren]

25,5°Cma
22°Cdi
20,5°Cwo
21°Cdo

[Opinie]

Bomen

25 juli.- ‘Bomen maken emotie los en al snel verdwijnt de rede dan door de achterdeur.’ Zo valt Ronald Frisart vanochtend met de deur in huis in zijn analyse over de commotie die in Laren is ontstaan met betrekking tot de 24 juni door de gemeenteraad aangenomen ‘Inrichtingschets Herinrichting Brink’ waarin een Wadi, een verdiepte bovengrondse wateropvang van 60 bij 30 meter en dientengevolge een bomenkap van 41 bomen op de historische Brink is voorzien. Inmiddels ondersteunen ruim 1350 handtekeningen de petitie ‘stop de bomenkap’ en oo  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 131 Vladimir Horowitz

6 aug.- Vorige week schreef ik dat ik altijd iets heb met wereldberoemde pianisten. Bizar natuurlijk, ik ben slechts een liefhebber. Na de verrassende ontmoeting met meesterpianist Alfred Brendel vorig jaar tijdens het Opera Forwa  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]