Hou asjeblieft vol

4 apr.- Allereerst wil ik namens Larens Behoud ons medeleven en onze betrokkenheid uitspreken bij allen die direct of indirect getroffen zijn door HET virus.  Inmiddels hebben wij allemaal één of meerdere corona-zieken in onze onmiddellijke omgeving en gaat het om velen in ons dorp. 

Er is  niet alleen een nieuwe leefwijze ontstaan  (handen wassen, afstand houden, niet onnodig contactrisico lopen etc) , maar vooral ook een grote zorg. Zorg om reeds getroffenen, om wie verhoogde risico’s lopen, om onze geliefden, om onszelf, om onze omgeving. Frustratie ook om onze machteloosheid. 

Machteloos waar ouderen en zieken geen bezoek mogen, waar werk, school en hobby  niet of heel anders moet worden ingevuld. Waar inkomens wegvallen of minimaliseren. Waar een heel ander levenspatroon ontstaat, met meer stress en irritatiekansen. Waar ook  het gevaar van ongeduld dreigt toe te slaan. Met alle gevaren van dien! 

 

Worden we gaandeweg zelfs zo  ongeduldig dat we toch weer  extra risico’s gaan lopen? Asjeblieft niet ! Let op elkaar, volhardt en zie ook licht in de tunnel. Blijf optimistisch. 

Want samen komen we er door!

 

En we kunnen trouwens ook best meer doen hoor. Stel , als het financieel kan, geen aankopen uit. Help onze Larense middenstander en koop die zomerkleren, huishoudelijke artikelen,  televisie, schoenen of fiets. Door dat te doen kunt u veel betekenen. Doe dat !

Zodat niet alleen de supermarkten in ons dorp overleven.

 

Tenslotte: de herdenkingen komen er aan. Momenten van bezinning die onze huidige problemen toch ook kunnen relativeren. Natuurlijk vallen de herdenkingen ‘oude stijl’ onder het evenementenverbod. Maar ik ben er trots op dat Laren toch  zoekt naar passende aandacht. Ongetwijfeld zal de gemeente een schriftelijke vorm vinden en onder uw aandacht brengen. Maar ook zal Laren via ‘livestreaming’ , later ook via de Larense sites terug te zien wanneer u dat past,  met respect  en op de juiste momenten en locaties  onze doden en bevrijding gedenken. Alleen maar afgelasten en mogelijk veel later “iets doen” past niet bij de eigenzinnigheid en inventiviteit van  zelfstandig Laren. Dorp om van te houden.

 

Beste mede inwoners, hou vol en doe wat je kan. Waarbij optimisme en vitaliteit uitstralen voor ons allemaal een prachtig en aan elkaar te schenken medicijn is.

 

Houdt u taai.

 

Timo Smit

Voorzitter Larens Behoud

 
Ga terug

Publicatie datum: 4-4-2020

[Laren in beeld]

[Column]

Luister naar elkaar door Sean Bogaers

26 juni.- Larens Behoud gemeenteraadslid Sean Bogaers deed gisterenavond tijdens de raadsvergadering een oproep aan ons allen.    Geachte raadsleden, college, en voornamelijk ook de inwoners van Laren,   M  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

OPROEP EXTR ALGEMENE LEDEN VERGADERING inzake BRINKPLAN 18 juli Singer aanmelden via info@larensbehoud.nl

  Aan de leden van Larens Behoud,   2 juli.- Afgelopen woensdagavond 24 juni is in de gemeenteraad de ‘Inrichtingsschets Herinrichting Brink’ behandeld. Larens Behoud heeft geprobeerd -gezien de reuring de afgelopen week op o.a. social media en ander  Lees verder

[Het weer in Laren]

15°Cma
17,5°Cdi
17,5°Cwo
16°Cdo

[Opinie]

Tekenen bij het kruisje!?

8 juni.- Fractievoorzitter van Larens Behoud Karel Loeff is terughoudend en voorzichtig als het gaat om de vroegtijdig rondgebazuinde ‘voorkeursvariant voor het Rabopand’.Loeff hierover: ‘Ik vind het op zijn minst onhandig van VVD wethouder Ton Stam dat hij -nog  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 126 Bomenkap op de Brink

2 juli.-  Als we niet oppassen worden er binnenkort 41 bomen gekapt op de Brink. De raad besloot er vorige week woensdag over. De voorzitter van Larens Behoud werd over die ‘Herinrichtingsschets’ zo kwaad - &lsqu  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]