Luister naar elkaar door Sean Bogaers

26 juni.- Larens Behoud gemeenteraadslid Sean Bogaers deed gisterenavond tijdens de raadsvergadering een oproep aan ons allen. 

 
Geachte raadsleden, college, en voornamelijk ook de inwoners van Laren,
 
Momenteel is er over de hele wereld ontzettend veel aan de hand in de marathon tegen racisme en in de strijd voor gelijkwaardigheid.
 
Ook in Nederland zijn er demonstraties gaande van mensen die opstaan voor een gelijkwaardige behandeling. Bekende televisie programma’s komen in opspraak wegens ongelukkige opmerkingen en raken sponsoren kwijt. Het internationale gerechtshof doet uitspraken over zwarte piet. oude standbeelden van VOC kopstukken worden bespoten met graffiti. 
 
Mensen zijn emotioneel. stemmen worden luider, en gesprekken over gelijkwaardigheid veranderen in geschreeuw over racisme en tradities. 
 
In Laren leeft het onderwerp ook. Jongeren uit het dorp die zich uit laten op social media met profiel foto’s van black lives matter, Larense inwoners die social media vullen met foto’s van zwarte schermen op #blackouttuesday en die artikelen posten over demonstraties en acties. Ik hoor docenten op Larense scholen met elkaar praten over onderzoeken zoals ‘the blue eye, brown eye experiment’ van Jane Elliot, die ook over dit onderwerp gaan. Mensen in de supermarkt die naar mij toe komen om te vragen wat ik van zwarte piet vindt. Mensen in vergaderingen die zeggen mij nooit te hebben gezien als een donker iemand, maar toch specifiek mijn mening willen horen over racisme.
Het wordt mij steeds duidelijker dat het moeilijk kan zijn om je te verplaatsen in situaties die je nog nooit hebt meegemaakt. 
 
Persoonlijk probeer ik mensen nooit in hokjes te stoppen, omdat ik weet wat het met iemand kan doen om constant maar in een hokje gestopt te worden. Dat betekent dat ik mensen ook niet bestempel als ‘racist’. Wat ik wel denk is dat mensen, ook als ze de beste intentie hebben, soms niet door hebben dat een bepaalde, specifieke uiting, als racistisch ervaren kan worden en iemand of een hele groep negatief kan raken. 
 
Daarom wil ik de mensen uit laren oproepen om met elkaar te praten over onderwerpen als racisme, discriminatie en etnisch profileren. Ook als het gesprek moeilijk is, ga het niet uit de weg. Praat er over met je familie, met je vrienden en met je collega’s. Vraag naar elkaars ervaringen en overtuigingen. Alleen door de dialoog open te houden kunnen wij van elkaar leren en naar elkaar toe groeien richting een echte inclusieve samenleving.  
 
Praat, Stel vragen, onderbouw je mening 
Maar het allerbelangrijkste is dat we goed naar elkaar luisteren.
Zonder te luisteren heeft praten geen nut.  
Luister naar elkaar.  
Sean Bogaers, gemeenteraadslid Larens Behoud Ga terug

Publicatie datum: 26-6-2020

[Laren in beeld]

[Column]

Fractie Larens Behoud dient intrekkingsvoorstel Brinkplan in

8 sept.- De fractie van Larens Behoud zal een initiatiefvoorstel indienen tot intrekking van hetRaadsbesluit voor het ‘schetsplan herinrichting van de Brink’ dat in de Gemeenteraad van 24juni werd aangenomen.De fractie is van mening dat dit raadsbesluit een breed gedragen en juiste toekomstigebesluitvormi  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

Evenementen

3 sept.-Langzamerhand zijn er weer activiteiten opgestart. Zo zijn de sportscholen weer open, musea hebben de deuren geopend, het Brinkhuis laat mondjesmaat weer mensen toe en we mogen weer naar de tandarts en de pedicure.Laten we hopen dat iedereen de discipline van de corona-maatregelen kan volhouden, zodat we geen s  Lees verder

[Het weer in Laren]

10°Cza
15,5°Czo
20,5°Cma
21,5°Cdi

[Opinie]

Raadslid Eric Hurink spreekt de raad toe over het Brinkplan

13 sept.- Het was een warme misschien wel hete zomer in Laren. En ik heb het dan niet alleen over de temperatuur. Vlak voor het reces werd er door de raad een voor Laren een belangrijke beslissing genomen. Een  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 137 Schilders van het Licht

18 sept.- Jammergenoeg ging mijn grote vakantie naar het gezellige huis van mijn neef Frank dat in het Zuid-Franse dorpje Gassin nagenoeg klotst tegen het azuurblauw van de Golf van Saint-Tropez, dit jaar niet door.  Vliegen in coronatijd durf ik niet en dertien uur rijden, helemaal in mijn eentje, zag  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]