Veilig huis achterlaten op vakantie

22 juli.- Inbrekers slaan graag toe tijdens vakanties wanneer mensen niet thuis zijn. Uit statistieken blijkt dat er 15.000 inbraken in Nederland plaats vinden tijdens de vakantieperiode. Dit is een flinke teleurstelling bij thuiskomst, ook wanneer je goed verzekerd bent. Besteed daarom extra goed aandacht aan de veiligheid van je woning voor vertrek. Hiermee voorkom je inbraken.

Download de 'Veilig op vakantie Checklist' hier! 

  

Er wordt wel eens gezegd: gelegenheid maakt de dief. 80% van de inbraken wordt gepleegd door gelegenheidsdieven. De gelegenheidsdief wil vooral snel en makkelijk in je huis komen en je spullen meenemen. Voorkom inbraak tijdens vakanties door slimme preventiemaatregelen te nemen. Met de zomer in aantocht kijken we daarom naar de tips om veilig op vakantie te gaan:

 1. Zeg niet tegen iedereen dat je op vakantie gaat

  Zet vooral niet op social media dat je op vakantie bent en zet het niet in je automatisch antwoord in de mail. 

 2. Sluit alles goed af

  Zorg ervoor dat alle ramen en deuren goed zijn afgesloten. Heb je goede sloten? Met het Politiekeurmerk Veilig Wonen krijg je vaak korting op de inboedelverzekering en ben je verzekerd van goede sloten.

 3. Zorg ervoor dat het huis er bewoond uitziet

  Zorg dat je huis een bewoonde indruk achterlaat. Zorg ervoor dat er een lichtje aanspringt ’s avonds, laat wat koffiekopjes op het aanrecht staan en maak gebruik van een TV simulator, deze zorgt ervoor dat het lijkt alsof er iemand televisie zit te kijken.

 4. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden

  Laat aan de buren weten dat je er niet bent zodat ze extra oplettend kunnen zijn. Heb je een oprit? Laat je buren af en toe hun auto parkeren zodat het lijkt dat er iemand aanwezig is. 

 5. Stel buitenlampen in op beweging

  Lopen er mensen naar jouw voordeur, poort en achterdeur? Laat het licht aanspringen! Maak het inbrekers moeilijk door buitenverlichting met sensoren aan te schaffen.

 6. Schaf een (basis) alarmsysteem aan

  Doormiddel van een basis alarmsysteem kun je inbrekers laten afschrikken. Dieven willen niet gezien en gehoord worden. Wanneer je bewegingsmelders en magneetcontacten ophangt zal er altijd een alarm afgaan wanneer er ongewenste bezoekers zijn. 

   


"Maak het ze niet te makkelijk"

De politie gebruikt bij haar campagne voor woonveiligheid de slogan “Maak het ze niet te makkelijk”. De politie raadt aan het inbrekers niet te makkelijk te maken om te zien dat je niet thuis bent. Je kunt inbrekers ook ontmoedigen door maatregelen te treffen, zoals bijvoorbeeld de aanwezigheid van een alarmsysteem kenbaar te maken via een sticker op de ruit. Zorg er tenslotte voor dat het lastiger is voor inbrekers om binnen te komen. Hoe langer inbrekers bezig zijn om jouw woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven.
Bron: www.maakhetzeniettemakkelijk.nl


Verzeker je inboedel

Blijkt er toch ingebroken te zijn in je woning tijdens de vakantie? Inbraak/ inbraakschade valt onder de dekking van je inboedelverzekering. Je bent dus verzekerd wanneer je spullen gestolen zijn. Bekijk de polis van je verzekeraar voor meer informatie.

 

Gebruik slimme domotica

Met domotica neem je maatregelen om een inbraak tijdens vakantie te voorkomen. Een Smart Home ontneemt alle zorgen omtrent alarmsysteem, slimme thermostaat, verlichting (met bewegingssensoren) en rookmelders. Laat het bewoonbaar lijken door af en toe een lichtje aan te zetten alles doormiddel van je smartphone.
Ga terug

Publicatie datum: 22-7-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Vrijheid

18 jan.- Elk jaar, om precies te zijn op 5 mei, gaan mijn gedachten uit naar de woorden van mijn oma: 'Toen de jeeps kwamen, begon mijn strijd voor echte vrijheid.' Een opmerkelijke uitspraak voor een toen nog jonge vrouw, die de Tweede Wereldoorlog aan den lij  Lees verder

[Kijk op Laren]

De ambstwoning in de verkoop?

18 jan.- Dat de ambtswoning waarschijnlijk verkocht zou moeten worden, leek onontkoombaar. Maar het besluit verrast de raadsleden en de fractie van Larens Behoud. Dat zegt Karel Loeff in een reactie op de brief aan de gemeenteraad waarin het besluit van het co  Lees verder

[Het weer in Laren]

6°Cdi
5°Cwo
5°Cdo
5,5°Cvr

[Opinie]

Van fractievoorzitter Karel Loeff

15 dec.- Per oktober heb ik het fractievoorzitterschap van onze partij mogen overnemen van Wim van der Zwaan. Een bijzondere taak, die ik naar eer en geweten zal vervullen. Vanaf deze plek wil ik Wim danken  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

 • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
 • Bekijk video beelden op RTV NH
 • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 103 Chinees Nieuwjaar

22 jan.- Welkom in ‘Het jaar van de rat’ ( 25 januari - 11 februari 2021). Een Chinese vriendin maakte mij erop attent. Nieuwjaar is de belangrijkste Chinese feestperiode die zich kenmerkt door maaltijden met de famil  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]