Veilig huis achterlaten op vakantie

22 juli.- Inbrekers slaan graag toe tijdens vakanties wanneer mensen niet thuis zijn. Uit statistieken blijkt dat er 15.000 inbraken in Nederland plaats vinden tijdens de vakantieperiode. Dit is een flinke teleurstelling bij thuiskomst, ook wanneer je goed verzekerd bent. Besteed daarom extra goed aandacht aan de veiligheid van je woning voor vertrek. Hiermee voorkom je inbraken.

Download de 'Veilig op vakantie Checklist' hier! 

  

Er wordt wel eens gezegd: gelegenheid maakt de dief. 80% van de inbraken wordt gepleegd door gelegenheidsdieven. De gelegenheidsdief wil vooral snel en makkelijk in je huis komen en je spullen meenemen. Voorkom inbraak tijdens vakanties door slimme preventiemaatregelen te nemen. Met de zomer in aantocht kijken we daarom naar de tips om veilig op vakantie te gaan:

 1. Zeg niet tegen iedereen dat je op vakantie gaat

  Zet vooral niet op social media dat je op vakantie bent en zet het niet in je automatisch antwoord in de mail. 

 2. Sluit alles goed af

  Zorg ervoor dat alle ramen en deuren goed zijn afgesloten. Heb je goede sloten? Met het Politiekeurmerk Veilig Wonen krijg je vaak korting op de inboedelverzekering en ben je verzekerd van goede sloten.

 3. Zorg ervoor dat het huis er bewoond uitziet

  Zorg dat je huis een bewoonde indruk achterlaat. Zorg ervoor dat er een lichtje aanspringt ’s avonds, laat wat koffiekopjes op het aanrecht staan en maak gebruik van een TV simulator, deze zorgt ervoor dat het lijkt alsof er iemand televisie zit te kijken.

 4. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden

  Laat aan de buren weten dat je er niet bent zodat ze extra oplettend kunnen zijn. Heb je een oprit? Laat je buren af en toe hun auto parkeren zodat het lijkt dat er iemand aanwezig is. 

 5. Stel buitenlampen in op beweging

  Lopen er mensen naar jouw voordeur, poort en achterdeur? Laat het licht aanspringen! Maak het inbrekers moeilijk door buitenverlichting met sensoren aan te schaffen.

 6. Schaf een (basis) alarmsysteem aan

  Doormiddel van een basis alarmsysteem kun je inbrekers laten afschrikken. Dieven willen niet gezien en gehoord worden. Wanneer je bewegingsmelders en magneetcontacten ophangt zal er altijd een alarm afgaan wanneer er ongewenste bezoekers zijn. 

   


"Maak het ze niet te makkelijk"

De politie gebruikt bij haar campagne voor woonveiligheid de slogan “Maak het ze niet te makkelijk”. De politie raadt aan het inbrekers niet te makkelijk te maken om te zien dat je niet thuis bent. Je kunt inbrekers ook ontmoedigen door maatregelen te treffen, zoals bijvoorbeeld de aanwezigheid van een alarmsysteem kenbaar te maken via een sticker op de ruit. Zorg er tenslotte voor dat het lastiger is voor inbrekers om binnen te komen. Hoe langer inbrekers bezig zijn om jouw woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven.
Bron: www.maakhetzeniettemakkelijk.nl


Verzeker je inboedel

Blijkt er toch ingebroken te zijn in je woning tijdens de vakantie? Inbraak/ inbraakschade valt onder de dekking van je inboedelverzekering. Je bent dus verzekerd wanneer je spullen gestolen zijn. Bekijk de polis van je verzekeraar voor meer informatie.

 

Gebruik slimme domotica

Met domotica neem je maatregelen om een inbraak tijdens vakantie te voorkomen. Een Smart Home ontneemt alle zorgen omtrent alarmsysteem, slimme thermostaat, verlichting (met bewegingssensoren) en rookmelders. Laat het bewoonbaar lijken door af en toe een lichtje aan te zetten alles doormiddel van je smartphone.
Ga terug

Publicatie datum: 22-7-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Een lange, hete zomer

13 juli.- Elsevier heeft Laren op de tweede plaats gezet als fijnste plaats van Nederland om in te wonen.Het gemeentebestuur is daar met recht trots op, in het volle besef dat we dat allemaal s  Lees verder

[Kijk op Laren]

Hoe zou Annie Schrijer-Pierik dat nou opgelost hebben?

13 aug.- Dat vroeg ik mij afgelopen weekeinde af, toen ik een gesprek aan het uitwerken was, dat ik kort geleden had met  Dirk Jan Hildebrand.Inzet was het op voorhand al té leuke Foodtruck Festival van Le Bocque. Maar zeker ook over  Lees verder

[Het weer in Laren]

20,5°Cza
18,5°Czo
18°Cma
18°Cdi

[Opinie]

Narcostaat

19 aug.- Nederlandse jongeren nemen grote risico’s door op festivals in het buitenland drugs te gebruiken of te verkopen, meldt de Telegraaf.  In tegenstelling tot het lankmoedige Nederland, wordt in andere landen namelijk wel streng  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

 • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
 • Bekijk video beelden op RTV NH
 • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 81

21 aug.-  De afgelopen week trok ik weer eens mijn wandelschoenen aan voor een ‘retourtje’ Lage Vuursche. Ik was vooral benieuwd naar de bloeiende heide en of er al iets te plukken viel van de bramenstru  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]