Werk Ank en Gemma van der Zee in Brinkhuis en kloostertuin

26 juli.- Gemma en Ank van der Zee, twee Larense kunstenaressen, tonen hun schilderijen en beelden tot 17 augustus in het Brinkhuis in Laren en de naastgelegen kloostertuin. 

Bij toeval kwamen ze achter elkaars bestaan. Gemma en Ank zijn namelijk geen zussen, maar inmiddels wel bevriende vakgenoten die regelmatig samen exposeren.

Beelden
In Ank’s bronzen en stenen beelden staan de mens en het dier centraal. Haar beelden hebben een robuuste en krachtige toets. In haar stenen beelden laat ze sommige delen onaangetast, waardoor een wisselwerking tussen ruw en glad ontstaat.

Na haar beroepscarrière in het bedrijfsleven heeft zij opleidingen gevolgd bij vooraanstaande kunstenaars, de Wackeracademie en de Gooise Academie voor Beelden de Kunsten.

Portretschilder
Gemma is een erkende portretschilder. Ze heeft zich van kinds af aan met tekenen en schilderen beziggehouden. Ze is opgeleid aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Gedurende haar verdere leven blijft schilderen haar grote passie.

Na eerst een korte tijd in Laren gewoond te hebben, verhuist Gemma naar Brazilië. Ze volgt er cursussen in reclame- en illustratietekenen. Eenmaal terug in Laren legt ze zich uiteindelijk volledig toe op portretschilderen. Ze werkt voornamelijk in acryl op doek, maar maakt ook pasteltekeningen. Naast het portretteren van bekende personen uit de operawereld, maakt ze ook porttetten in opdracht van zowel kinderen als volwassenen.

Afbeelding

Een beeld van Ank van der Zee.

 Bron en foto's Laarder Courant de Bel
 

 

 
Ga terug

Publicatie datum: 26-7-2020

[Laren in beeld]

[Column]

Fractie Larens Behoud dient intrekkingsvoorstel Brinkplan in

8 sept.- De fractie van Larens Behoud zal een initiatiefvoorstel indienen tot intrekking van hetRaadsbesluit voor het ‘schetsplan herinrichting van de Brink’ dat in de Gemeenteraad van 24juni werd aangenomen.De fractie is van mening dat dit raadsbesluit een breed gedragen en juiste toekomstigebesluitvormi  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

Evenementen

3 sept.-Langzamerhand zijn er weer activiteiten opgestart. Zo zijn de sportscholen weer open, musea hebben de deuren geopend, het Brinkhuis laat mondjesmaat weer mensen toe en we mogen weer naar de tandarts en de pedicure.Laten we hopen dat iedereen de discipline van de corona-maatregelen kan volhouden, zodat we geen s  Lees verder

[Het weer in Laren]

10°Cza
15,5°Czo
20,5°Cma
21,5°Cdi

[Opinie]

Raadslid Eric Hurink spreekt de raad toe over het Brinkplan

13 sept.- Het was een warme misschien wel hete zomer in Laren. En ik heb het dan niet alleen over de temperatuur. Vlak voor het reces werd er door de raad een voor Laren een belangrijke beslissing genomen. Een  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 137 Schilders van het Licht

18 sept.- Jammergenoeg ging mijn grote vakantie naar het gezellige huis van mijn neef Frank dat in het Zuid-Franse dorpje Gassin nagenoeg klotst tegen het azuurblauw van de Golf van Saint-Tropez, dit jaar niet door.  Vliegen in coronatijd durf ik niet en dertien uur rijden, helemaal in mijn eentje, zag  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]