Aan de slag met het weer in Singer Laren: 'leterstorm' te zien in Singer Atelier

17 okt.- Elsemieke van der Heijden (1988), beeldend kunstenaar en workshopdocent in Singer Laren heeft het atelier van het museum ingericht met de tentoonstelling ’Letterstorm’.

Van der Heijden studeerde in 2016 af aan de Rietveld Academie, richting Beeld en taal. Ze maakt vooral installaties en experimenteert met nieuwe vormen en materialen. Toeval speelt een rol in haar werk, al is er altijd sprake van een vooropgezet plan of idee. 

 

Ze laat kinderen door middel van verschillende objecten verschijnselen ervaren die met het weer te maken hebben, zoals een regenboog, regen, wind, onweer. Ook kunnen kinderen in het atelier zelf aan de slag, bijvoorbeeld met het ontwerpen en op papier zetten van de 27ste letter van het alfabet of het vijfde seizoen. De winnaar krijgt een workshop voor zichzelf en vrienden en vriendinnen.

Van der Heijden: ,,Ik wil kinderen graag meegeven dat ze niet bang moeten zijn om iets niet te kunnen. Als je zelf iets maakt, is dat de kracht van het werk. Het is dan van jou.” 

Een andere boodschap die de kunstenaar heeft, is dat er geen nieuwe spullen voor nodig zijn om iets moois te kunnen maken. 

’Weer en wind’

’Letterstorm’ sluit aan bij de tentoonstelling ’Weer en wind. Avercamp tot Willink’ die nu te zien is in Singer Laren.

In de herfstvakantie, van zaterdag 19 tot en met zondag 27 oktober, is 'Letterstorm’ te bezoeken van 12.00 uur tot 16.00 uur (maandag gesloten). Toegang is gratis op vertoon van het entreebewijs. Kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis museumentree. 

Workshop

Woensdagochtend 23 oktober geeft Van der Heijden een workshop in het atelier aan kinderen vanaf zes jaar. Deelname kost 7,50 euro. 

Na de herfstvakantie is de tentoonstelling nog te zien tot en met 5 januari op dagen dat het atelier open is.
Ga terug

Publicatie datum: 17-10-2019

[Laren in beeld]

[Column]

IJspret

12 nov.- De dagen worden weer korter en donkerder, de tempera- tuur daalt; dan weet je dat het er weer aan zit te komen... “Winter Village” de ijsbaan in Laren, een jaarlijks terug- komend evenement op de B  Lees verder

[Kijk op Laren]

Een sterk dorp

7 sept.- De zomervakantie is voorbij, scholen zijn weer begonnen. Met een geslaagd eerste foodtruckfestival en een jubilerend traditioneel oogstfeest heeft Laren elkaar weer kunnen ontmoeten. Ook het politieke jaar gaat weer begonnen. Larens Behoud zal zich ook het komende jaar inzetten v  Lees verder

[Het weer in Laren]

5°Czo
4°Cma
3°Cdi
4°Cwo

[Opinie]

Timo Smit

1 sept.- Een lantaarnpaal is niet links of rechts. Hij moet er wel of niet staan. En als hij er staat moet hij branden. Op pagina 92 van het boek "Erfgooiers geportretteerd" kijkt Laarder Timo Smit met een peinzende  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 93 Concertgebouw

14 nov.- Mijn week kan niet meer stuk. De ING man die waakt over mijn belegde centjes nodigde mij uit om met een – naar later bleek-  select groepje klassieke muziekliefhebbers een kijkje te nemen in de keuken van het Koninklijk Concertgebouworkest.     Sinds ik als klein manneke samen met mijn veel oudere zusje – en later  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]