Aan de slag met het weer in Singer Laren: 'leterstorm' te zien in Singer Atelier

17 okt.- Elsemieke van der Heijden (1988), beeldend kunstenaar en workshopdocent in Singer Laren heeft het atelier van het museum ingericht met de tentoonstelling ’Letterstorm’.

Van der Heijden studeerde in 2016 af aan de Rietveld Academie, richting Beeld en taal. Ze maakt vooral installaties en experimenteert met nieuwe vormen en materialen. Toeval speelt een rol in haar werk, al is er altijd sprake van een vooropgezet plan of idee. 

 

Ze laat kinderen door middel van verschillende objecten verschijnselen ervaren die met het weer te maken hebben, zoals een regenboog, regen, wind, onweer. Ook kunnen kinderen in het atelier zelf aan de slag, bijvoorbeeld met het ontwerpen en op papier zetten van de 27ste letter van het alfabet of het vijfde seizoen. De winnaar krijgt een workshop voor zichzelf en vrienden en vriendinnen.

Van der Heijden: ,,Ik wil kinderen graag meegeven dat ze niet bang moeten zijn om iets niet te kunnen. Als je zelf iets maakt, is dat de kracht van het werk. Het is dan van jou.” 

Een andere boodschap die de kunstenaar heeft, is dat er geen nieuwe spullen voor nodig zijn om iets moois te kunnen maken. 

’Weer en wind’

’Letterstorm’ sluit aan bij de tentoonstelling ’Weer en wind. Avercamp tot Willink’ die nu te zien is in Singer Laren.

In de herfstvakantie, van zaterdag 19 tot en met zondag 27 oktober, is 'Letterstorm’ te bezoeken van 12.00 uur tot 16.00 uur (maandag gesloten). Toegang is gratis op vertoon van het entreebewijs. Kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis museumentree. 

Workshop

Woensdagochtend 23 oktober geeft Van der Heijden een workshop in het atelier aan kinderen vanaf zes jaar. Deelname kost 7,50 euro. 

Na de herfstvakantie is de tentoonstelling nog te zien tot en met 5 januari op dagen dat het atelier open is.
Ga terug

Publicatie datum: 17-10-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Zwembadperikelen?

3 febr.- De gemeente Eemnes weigert extra mee te betalen aan het zwembad. Ze wijten een lager aantal bezoekers aan de sluiting van het buitenbad, wat een Larens besluit zou zijn. Ik denk dat we het voorstel moeten overwegen inwoners uit Eemnes dan maar een toeslag te vragen,  Lees verder

[Kijk op Laren]

De ambstwoning in de verkoop?

18 jan.- Dat de ambtswoning waarschijnlijk verkocht zou moeten worden, leek onontkoombaar. Maar het besluit verrast de raadsleden en de fractie van Larens Behoud. Dat zegt Karel Loeff in een reactie op de brief aan de gemeenteraad waarin het besluit van het co  Lees verder

[Het weer in Laren]

8,5°Cvr
8,5°Cza
8°Czo
9°Cma

[Opinie]

Van fractievoorzitter Karel Loeff

15 dec.- Per oktober heb ik het fractievoorzitterschap van onze partij mogen overnemen van Wim van der Zwaan. Een bijzondere taak, die ik naar eer en geweten zal vervullen. Vanaf deze plek wil ik Wim danken  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 107 Rommelpotten

20 febr.- Vorig jaar behandelde ik het boekje ‘Oh ja! Het alfabet van onze jeugd’ waarin journalist Rob Krabben in woord en beeld de jaren vijftig tot zeventig van de vorige eeuw laat herbeleven aan de hand van persoonlijke gebeurtenissen, spelletjes, en voorwerpen.Het ging over vergeten woorden en herinneringen als Melkbrigade, fikkie steken, schoolmelk en luch  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]