Larense Matthaus Passion kiest opnieuw voor Engelse koortraditie

8 febr..- De Stichting Laren Klassiek is er opnieuw in geslaagd één van de beroemdste universiteitskoren van de wereld te engageren voor de jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach in de Sint Jansbasiliek op Palmzondag 5 april om 14.30 uur.

 

 

Kaarten kunnen besteld worden via de Nationale Theaterkassa 0900-9203 of via www.larenklassiek.nl De toegangskaarten zijn € 65,- (eerste rang) en € 55 (tweede rang), inclusief programmaboekje en pauzedrankje.  

 

Na het beroemde King’s College Choir  is het nu de beurt aan een eveneens vermaard  koor uit Cambridge: het Clare College Choir. Het gemengde koor bestaat uit circa 25 studenten met als hoofdfunctie het zingen van de diensten in de kapel van Clare College en het volgen van een persoonlijke studie in Cambridge.

 

Daarnaast is er een intensieve koorpraktijk met concertreizen, radio-optredens en cd-opnames. Sinds de oprichting van het koor in 1971 heeft het een internationale reputatie opgebouwd als een van de leidende universitaire koorgroepen ter wereld. Onder dirigent Graham Ross (sinds 2010) is de kwaliteit van het koor tot grote hoogte gestegen. In de afgelopen jaren maakte het koor concertreizen door Europa, Amerika, Azië en Australië.

 

Zij worden begeleid door het Tarisio Consort en Wybe Kooijmans op orgel.

De solisten komen ook deze uitvoering weer uit binnen- en buitenland. 

Hubert Claessens zingt de Christuspartij, Mikael Stenbaek is de evangelist. De andere solisten zijn: Claudia Kamaris, mezzo-sopraan, Renate Arends sopraan, Michael Porter, tenor en William Gaunt bas. Verder verleent de koorschool Midden Gelderland haar medewerking.

 

 

De Matthäus Passion vertelt het verhaal van de lijdensweg van Christus, met alle emoties die nog tot op de dag van vandaag gelden, zoals verraad, woede, angst en wanhoop. Bachs Matthäus Passion is een muzikaal bouwwerk dat zijn gelijke niet kent, zowel in schoonheid als in omvang.

Voor wie het meesterwerk voor het eerst meemaakt is het een overrompelende ervaring en maakt het oratorium van Bach een onuitwisbare indruk. Of zoals de vermaarde Bach-professor en dirigent Ton Koopman het formuleert: “Bach was een fantastisch schilder en architect, de Michelangelo van de muziek. In de Matthäus Passion bereikt hij in alle opzichten zijn artistieke top.”

 

 

 
 

Ga terug

Publicatie datum: 8-2-2020

[Laren in beeld]

[Column]

Fractie Larens Behoud dient intrekkingsvoorstel Brinkplan in

8 sept.- De fractie van Larens Behoud zal een initiatiefvoorstel indienen tot intrekking van hetRaadsbesluit voor het ‘schetsplan herinrichting van de Brink’ dat in de Gemeenteraad van 24juni werd aangenomen.De fractie is van mening dat dit raadsbesluit een breed gedragen en juiste toekomstigebesluitvormi  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

Evenementen

3 sept.-Langzamerhand zijn er weer activiteiten opgestart. Zo zijn de sportscholen weer open, musea hebben de deuren geopend, het Brinkhuis laat mondjesmaat weer mensen toe en we mogen weer naar de tandarts en de pedicure.Laten we hopen dat iedereen de discipline van de corona-maatregelen kan volhouden, zodat we geen s  Lees verder

[Het weer in Laren]

10,5°Cza
10°Czo
15,5°Cma
20,5°Cdi

[Opinie]

Raadslid Eric Hurink spreekt de raad toe over het Brinkplan

13 sept.- Het was een warme misschien wel hete zomer in Laren. En ik heb het dan niet alleen over de temperatuur. Vlak voor het reces werd er door de raad een voor Laren een belangrijke beslissing genomen. Een  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 137 Schilders van het Licht

18 sept.- Jammergenoeg ging mijn grote vakantie naar het gezellige huis van mijn neef Frank dat in het Zuid-Franse dorpje Gassin nagenoeg klotst tegen het azuurblauw van de Golf van Saint-Tropez, dit jaar niet door.  Vliegen in coronatijd durf ik niet en dertien uur rijden, helemaal in mijn eentje, zag  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]