Larense Matthaus Passion kiest opnieuw voor Engelse koortraditie

8 febr..- De Stichting Laren Klassiek is er opnieuw in geslaagd één van de beroemdste universiteitskoren van de wereld te engageren voor de jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach in de Sint Jansbasiliek op Palmzondag 5 april om 14.30 uur.

 

 

Kaarten kunnen besteld worden via de Nationale Theaterkassa 0900-9203 of via www.larenklassiek.nl De toegangskaarten zijn € 65,- (eerste rang) en € 55 (tweede rang), inclusief programmaboekje en pauzedrankje.  

 

Na het beroemde King’s College Choir  is het nu de beurt aan een eveneens vermaard  koor uit Cambridge: het Clare College Choir. Het gemengde koor bestaat uit circa 25 studenten met als hoofdfunctie het zingen van de diensten in de kapel van Clare College en het volgen van een persoonlijke studie in Cambridge.

 

Daarnaast is er een intensieve koorpraktijk met concertreizen, radio-optredens en cd-opnames. Sinds de oprichting van het koor in 1971 heeft het een internationale reputatie opgebouwd als een van de leidende universitaire koorgroepen ter wereld. Onder dirigent Graham Ross (sinds 2010) is de kwaliteit van het koor tot grote hoogte gestegen. In de afgelopen jaren maakte het koor concertreizen door Europa, Amerika, Azië en Australië.

 

Zij worden begeleid door het Tarisio Consort en Wybe Kooijmans op orgel.

De solisten komen ook deze uitvoering weer uit binnen- en buitenland. 

Hubert Claessens zingt de Christuspartij, Mikael Stenbaek is de evangelist. De andere solisten zijn: Claudia Kamaris, mezzo-sopraan, Renate Arends sopraan, Michael Porter, tenor en William Gaunt bas. Verder verleent de koorschool Midden Gelderland haar medewerking.

 

 

De Matthäus Passion vertelt het verhaal van de lijdensweg van Christus, met alle emoties die nog tot op de dag van vandaag gelden, zoals verraad, woede, angst en wanhoop. Bachs Matthäus Passion is een muzikaal bouwwerk dat zijn gelijke niet kent, zowel in schoonheid als in omvang.

Voor wie het meesterwerk voor het eerst meemaakt is het een overrompelende ervaring en maakt het oratorium van Bach een onuitwisbare indruk. Of zoals de vermaarde Bach-professor en dirigent Ton Koopman het formuleert: “Bach was een fantastisch schilder en architect, de Michelangelo van de muziek. In de Matthäus Passion bereikt hij in alle opzichten zijn artistieke top.”

 

 

 
 

Ga terug

Publicatie datum: 8-2-2020

[Laren in beeld]

[Column]

Zwembadperikelen?

3 febr.- De gemeente Eemnes weigert extra mee te betalen aan het zwembad. Ze wijten een lager aantal bezoekers aan de sluiting van het buitenbad, wat een Larens besluit zou zijn. Ik denk dat we het voorstel moeten overwegen inwoners uit Eemnes dan maar een toeslag te vragen,  Lees verder

[Kijk op Laren]

De ambstwoning in de verkoop?

18 jan.- Dat de ambtswoning waarschijnlijk verkocht zou moeten worden, leek onontkoombaar. Maar het besluit verrast de raadsleden en de fractie van Larens Behoud. Dat zegt Karel Loeff in een reactie op de brief aan de gemeenteraad waarin het besluit van het co  Lees verder

[Het weer in Laren]

8,5°Cvr
8,5°Cza
8°Czo
9°Cma

[Opinie]

Van fractievoorzitter Karel Loeff

15 dec.- Per oktober heb ik het fractievoorzitterschap van onze partij mogen overnemen van Wim van der Zwaan. Een bijzondere taak, die ik naar eer en geweten zal vervullen. Vanaf deze plek wil ik Wim danken  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 107 Rommelpotten

20 febr.- Vorig jaar behandelde ik het boekje ‘Oh ja! Het alfabet van onze jeugd’ waarin journalist Rob Krabben in woord en beeld de jaren vijftig tot zeventig van de vorige eeuw laat herbeleven aan de hand van persoonlijke gebeurtenissen, spelletjes, en voorwerpen.Het ging over vergeten woorden en herinneringen als Melkbrigade, fikkie steken, schoolmelk en luch  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]