Larense Matthaus Passion kiest opnieuw voor Engelse koortraditie

21 jan.- De Stichting Laren Klassiek is er opnieuw in geslaagd één van de beroemdste universiteitskoren van de wereld te engageren voor de jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach in de Sint Jansbasiliek op Palmzondag 5 april om 14.30 uur.

 

Na het beroemde King’s College Choir  is het nu de beurt aan een eveneens vermaard  koor uit Cambridge: het Clare College Choir. Het gemengde koor bestaat uit circa 25 studenten met als hoofdfunctie het zingen van de diensten in de kapel van Clare College en het volgen van een persoonlijke studie in Cambridge.

 

Daarnaast is er een intensieve koorpraktijk met concertreizen, radio-optredens en cd-opnames. Sinds de oprichting van het koor in 1971 heeft het een internationale reputatie opgebouwd als een van de leidende universitaire koorgroepen ter wereld. Onder dirigent Graham Ross (sinds 2010) is de kwaliteit van het koor tot grote hoogte gestegen. In de afgelopen jaren maakte het koor concertreizen door Europa, Amerika, Azië en Australië.

 

Zij worden begeleid door het Tarisio Consort en Wybe Kooijmans op orgel.

De solisten komen ook deze uitvoering weer uit binnen- en buitenland. 

Hubert Claessens zingt de Christuspartij, Mikael Stenbaek is de evangelist. Renate Arends doet de sopraan aria’s, Micheael Porter, de tenor aria’s en William Gaunt zingt de baspartij. Verder verleent de koorschool Midden Gelderland haar medewerking.

 

 

De Matthäus Passion vertelt het verhaal van de lijdensweg van Christus, met alle emoties die nog tot op de dag van vandaag gelden, zoals verraad, woede, angst en wanhoop. Bachs Matthäus Passion is een muzikaal bouwwerk dat zijn gelijke niet kent, zowel in schoonheid als in omvang.

Wie het meesterwerk voor het eerst meemaakt is het een overrompelende ervaring en maakt het oratorium een onuitwisbare indruk. Of zoals de vermaarde Bach-professor en dirigent Ton Koopman het formuleert: “Bach was een fantastisch schilder en architect, de Michelangelo van de muziek. In de Matthäus bereikt hij in alle opzichten zijn artistieke top.”

 

Kaarten kunnen besteld worden via de Nationale Theaterkassa 0900-9203 of via www.larenklassiek.nl

De toegangskaarten zijn € 65,- (eerste rang) en € 55 (tweede rang), inclusief programmaboekje en pauzedrankje. In de banken is het vrije zit.

 
Ga terug

Publicatie datum: 21-1-2020

[Laren in beeld]

[Column]

Zorg voor elkaar en Laren

23 mrt.- Beste leden van Larens behoud  Namens mijn mede bestuursleden Ineke, Frank, Leon en Leo spreek ik allereerst de hoop uit dat het jullie en jullie dierbaren goed gaat in deze bizarre tijd. En dat het stringent houden aan de RIVM richtlijnen voor ons allen mag leiden tot het ontsnappen  Lees verder

[Kijk op Laren]

Beste steunfractieleden van Larens Behoud

1 apr.- Beste Steunfractieleden,   Het zijn bizarre tijden. De wereld is deels op slot, tot stilstand gekomen, en helaas hebben we in Laren ook zieken te betreuren en zijn er mensen overleden aan het coronavirus. Dat alles raakt ons zeer. Via de app en op andere wijzen zijn onze wethouders en onze fractie op  Lees verder

[Het weer in Laren]

8,5°Cvr
10°Cza
9°Czo
6°Cma

[Opinie]

Italie ,zieligste jongetje van de klas

1 apr.-De man op de foto is Guiseppe Conte, sinds 1 juni 2018 de 58e premier van Italië. Deze week waste hij Nederland de oren omdat we niet onmiddellijk akkoord gaan met het voorstel de portemonnee te trekken om de Italiaanse economie te redden nu die door de Coronacrisis onder zware druk staat. Nederland wil eerst garanties dat het land nou eens eindelijk financieel orde op zaken stelt, ze  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 113

1 apr.-Dit kan er ook nog wel bij, moet de Singer-directie gedacht hebben toen maandagochtend bleek  – bizar, op de geboortedag van de beroemde schilder– een Van Gogh uit het museum was gejat. Het van het Groninger Museum geleende werk ‘Lentetuin’ (1884) schilderde Vincent  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]