Valrisico kleiner dankzij Rotary Huizen

19 okt.- Dankzij een bijdrage van Rotary Club Huizen, beschikt de afdeling Neurologie van ziekenhuis Tergooi nu over valmat met een sensor die bewegingen naast het bed registreert en meldt en een rolstoel met voorblad.

De verpleegkundigen op de afdeling Neurologie zijn blij dat ze dankzij de bijdrage van Rotary Club Huizen de veiligheid voor hun patiënten kunnen verhogen.

 

Bedhek
Het is niet altijd te voorkomen dat mensen uit bed klimmen of vallen. Een bedhek kan bijvoorbeeld nog grotere schade veroorzaken als mensen daar in hun verwardheid overheen klimmen.

Wel beschikt de afdeling over hulpmiddelen om het risico van vallen zoveel mogelijk in te dammen. Zo beschikt de afdeling over een tentbed. Dit bed is overkapt met een grofmazig doek waardoor patiënten minder prikkels krijgen en niet uit bed kunnen vallen. Ook heeft de afdeling nu een laag-laagbed. Dit bed kan zakken tot vlak boven de grond.

Valmat
Met de bijdrage van Rotary Club Huizen kan de afdeling nu naast hun laag-laagbedden een valmat leggen, waardoor de kans op schade na een val nog meer beperkt wordt.

De veiligheid wordt ook groter door een nieuwe sensor die nu naast het bed gezet kan worden. Deze sensor registreert elke beweging en activeert de melder die de verpleegkundige bij zich draagt.

Tot slot beschikt de afdeling nu over een rolstoel met een voorblad. Ook dit vergroot de veiligheid voor patiënten die 'valgevaarlijk' zijn.

Meer veiligheid
"We zijn blij met de bijdrage van Rotary Club Huizen", zegt Loes Gehring, senior verpleegkundige op de afdeling Neurologie. "Met onze valmat met sensor en de speciale rolstoel kunnen we onze patiënten meer veiligheid bieden."

 

 Bron:Laarder Courant de Bel   Foto: Tergooi
Ga terug

Publicatie datum: 19-10-2019

[Laren in beeld]

[Column]

IJspret

12 nov.- De dagen worden weer korter en donkerder, de tempera- tuur daalt; dan weet je dat het er weer aan zit te komen... “Winter Village” de ijsbaan in Laren, een jaarlijks terug- komend evenement op de B  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

Door De Bank Genomen

17 nov.- “Wat een fantastisch en spontaan initiatief vanuit betrokken dorpelingen o.a Ineke van Vaassen, Bettie Bruins, Antoinetty vd Brink, Herold van d Berg en Wim Jordaan.De voorbereidingen van het open atelier waar 10 lokale kunstenaars hun werk tonen zijn in volle ga  Lees verder

[Het weer in Laren]

3°Cwo
2,5°Cdo
3°Cvr
3°Cza

[Opinie]

Timo Smit

1 sept.- Een lantaarnpaal is niet links of rechts. Hij moet er wel of niet staan. En als hij er staat moet hij branden. Op pagina 92 van het boek "Erfgooiers geportretteerd" kijkt Laarder Timo Smit met een peinzende  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 94: Jo van Gogh-Bonger

20 nov.- Excuus, ik kon echt niet wachten. Nog voor zijn verjaardag heb ik het al uit de handen van Sinterklaas gerukt: de nieuwe biografie ‘Alles voor Vincent’ over Jo van Gogh-Bonger.  Prachtig geschreven door de senior onderzoeker van het Van Gogh Museum, Hans Luijten d  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]