Valrisico kleiner dankzij Rotary Huizen

19 okt.- Dankzij een bijdrage van Rotary Club Huizen, beschikt de afdeling Neurologie van ziekenhuis Tergooi nu over valmat met een sensor die bewegingen naast het bed registreert en meldt en een rolstoel met voorblad.

De verpleegkundigen op de afdeling Neurologie zijn blij dat ze dankzij de bijdrage van Rotary Club Huizen de veiligheid voor hun patiënten kunnen verhogen.

 

Bedhek
Het is niet altijd te voorkomen dat mensen uit bed klimmen of vallen. Een bedhek kan bijvoorbeeld nog grotere schade veroorzaken als mensen daar in hun verwardheid overheen klimmen.

Wel beschikt de afdeling over hulpmiddelen om het risico van vallen zoveel mogelijk in te dammen. Zo beschikt de afdeling over een tentbed. Dit bed is overkapt met een grofmazig doek waardoor patiënten minder prikkels krijgen en niet uit bed kunnen vallen. Ook heeft de afdeling nu een laag-laagbed. Dit bed kan zakken tot vlak boven de grond.

Valmat
Met de bijdrage van Rotary Club Huizen kan de afdeling nu naast hun laag-laagbedden een valmat leggen, waardoor de kans op schade na een val nog meer beperkt wordt.

De veiligheid wordt ook groter door een nieuwe sensor die nu naast het bed gezet kan worden. Deze sensor registreert elke beweging en activeert de melder die de verpleegkundige bij zich draagt.

Tot slot beschikt de afdeling nu over een rolstoel met een voorblad. Ook dit vergroot de veiligheid voor patiënten die 'valgevaarlijk' zijn.

Meer veiligheid
"We zijn blij met de bijdrage van Rotary Club Huizen", zegt Loes Gehring, senior verpleegkundige op de afdeling Neurologie. "Met onze valmat met sensor en de speciale rolstoel kunnen we onze patiënten meer veiligheid bieden."

 

 Bron:Laarder Courant de Bel   Foto: Tergooi
Ga terug

Publicatie datum: 19-10-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Zwembadperikelen?

3 febr.- De gemeente Eemnes weigert extra mee te betalen aan het zwembad. Ze wijten een lager aantal bezoekers aan de sluiting van het buitenbad, wat een Larens besluit zou zijn. Ik denk dat we het voorstel moeten overwegen inwoners uit Eemnes dan maar een toeslag te vragen,  Lees verder

[Kijk op Laren]

De ambstwoning in de verkoop?

18 jan.- Dat de ambtswoning waarschijnlijk verkocht zou moeten worden, leek onontkoombaar. Maar het besluit verrast de raadsleden en de fractie van Larens Behoud. Dat zegt Karel Loeff in een reactie op de brief aan de gemeenteraad waarin het besluit van het co  Lees verder

[Het weer in Laren]

8,5°Cvr
8,5°Cza
8°Czo
9°Cma

[Opinie]

Van fractievoorzitter Karel Loeff

15 dec.- Per oktober heb ik het fractievoorzitterschap van onze partij mogen overnemen van Wim van der Zwaan. Een bijzondere taak, die ik naar eer en geweten zal vervullen. Vanaf deze plek wil ik Wim danken  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 107 Rommelpotten

20 febr.- Vorig jaar behandelde ik het boekje ‘Oh ja! Het alfabet van onze jeugd’ waarin journalist Rob Krabben in woord en beeld de jaren vijftig tot zeventig van de vorige eeuw laat herbeleven aan de hand van persoonlijke gebeurtenissen, spelletjes, en voorwerpen.Het ging over vergeten woorden en herinneringen als Melkbrigade, fikkie steken, schoolmelk en luch  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]