Excellent! : De leerling is de maat op de Gooise Praktijkschool

22 jan.- Op maandag 21 januari 2019 vond de onthulling van de predicaten Excellente School 2018 plaats.  De toekenning van het predicaat betekent dat een school (of schoolsoort) onderwijs biedt van goede kwaliteit en zich daarnaast onderscheidt van andere goede scholen door te excelleren met een specifiek profiel. Net als de afgelopen jaren vond het feestelijke moment van onthullen op de scholen zelf plaats. De Gooise Praktijkschool is er trots op dat zij haar excellentieprofiel weet te behouden. Het predicaat werd uitgereikt door Rutger Pol, afdelingshoofd vo van het ministerie van OCW. 

 

Inleiding

Volgens de jury excelleert De Gooise Praktijkschool school op het gebied van gepersonaliseerd onderwijs. Dit onderwijs wordt aangeboden volgens de Big Picture Learning filosofie waarbij leerlingen vanuit hun passie hun onderwijs zelf vormgeven. Door het onderwijs persoonlijk te maken, worden leerlingen eigenaar van hun leerproces en dit maakt het leren voor hen betekenisvol. 

 

Quote rector Marieke Sumter

“Op de Gooise Praktijkschool is de leerling de maat! Ons hele onderwijsproces is erop gericht dat leerlingen eigen regie leren nemen op hun leerproces en leven. Ik ben erg trots op alle collega’s die dagelijks keihard werken om dit mogelijk te maken en natuurlijk op onze leerlingen die hier leren hoe zij vanuit hun passie en interesse keuzes kunnen maken op het gebied van wonen, werken en leven. ”

 

 

 

 

Context

Een school die excellent wil worden, moet minimaal als ‘goed’ worden beoordeeld door de Onderwijsinspectie. Daarnaast moet de school zich profileren met een excellent profiel. Het is aan de school om aan te geven op welk gebied zij excellent wil zijn. Een onafhankelijke jury bepaalt of het profiel goed wordt uitgevoerd door de school, herkenbaar is, doorwerkt in de gehele organisatie en past binnen de visie van de school. 

 

Over de Gooise Praktijkschool
Praktijkonderwijs is een vorm van voortgezet onderwijs voor leerlingen tussen 12 en 18 jaar. De leerling wordt voorbereid op zelfstandig leven en werken in de maatschappij. Via theorievakken, praktijkvakken en stages wordt de leerling begeleid naar een passende werkplek of vervolgopleiding in de regionale arbeidsmarkt.

De Gooise Praktijkschool besteedt aandacht aan het ontwikkelen van competenties die de leerling na school nodig heeft op het gebied van wonen, burgerschap en vrijetijdsbesteding.

De Gooise Praktijkschool maakt onderdeel uit van de Gooise Scholen Federatie. Binnen de Gooise Scholen Federatie werken acht scholen voor voortgezet onderwijs in de regio Gooi en Vechtstreek samen  Persbericht: GSF12 nieuwe excellente scholen in Noord-Holland


 


22 jan.- - Nog eens twaalf scholen in Noord-Holland hebben vandaag te horen gekregen dat ze de komende drie jaar de eretitel 'excellent' mogen voeren. Het gaat om drie basisscholen, vijf middelbare scholen en drie scholen voor speciaal onderwijs. Vorig jaar kwamen er zes nieuwe excellente scholen bij. 


Bij de volgende onderwijsinstellingen kon vanochtend de vlag uit: 


Basisscholen
- Dr.Maria Montessori in Huizen
- Juliana Daltonschool in Bussum
- Openbare basisschool Wereldwijs in Amsterdam

Middelbare scholen
- Regius College Emmalaan Praktijkonderwijs in Schagen
- St. Michaël College in Zaandam
- Vechtstede College in Weesp
- Comenius College in Hilversum
- Gooise Praktijkschool in Hilversum

Speciaal onderwijs
- SO De Heldring in Amsterdam
- VSO De Heldring in Amsterdam
- Mr. G.T.J. de Jonghschool in Amsterdam
- Alphons Laudyschool in Amsterdam


Eretitel
Een excellente school is een school waarvan de onderwijskwaliteit van goed niveau is. Ze onderscheidt zich van andere scholen door uit te blinken op een bepaald gebied. Het kan bijvoorbeeld gaan om een innovatief onderwijsaanbod, een bijzondere manier van omgaan met verschillen tussen leerlingen, een inspirerende manier van lesgeven of een onderscheidende manier om de maatschappelijke taak in te vullen.


Lees ook: De Sterrekijker in Beverwijk krijgt titel Excellente School 2017: "Prachtig dat we het nu hebben" 


OBron NH Nieuws


Ga terug

Publicatie datum: 22-1-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Stop ermee!

14 febr.- Het is al weer enige tijd geleden dat ik wethouder Ruimtelijke Ordening was in Laren. Tussen 2006 en 2010 om precies te zijn. Een zaak die me nog helder voor de geest staat is het gigantische reclamedoek voor de mannenmodez  Lees verder

[Kijk op Laren]

De hut van Mie

12 febr.- De hut van Mie is nog steeds wereldberoemd in Laren en omstreken. Toch nog even het geheugen opfrissen want niet iedereen herinnert zich dat weetje nog. Het speelde een redelijk stukje voor de Tweede Wereldoorlog. Mie kreeg de hut bijna gratis, want  Lees verder

[Het weer in Laren]

5,5°Cdi
7°Cwo
9°Cdo
9°Cvr

[Opinie]

Column Ton Verlind

12 febr.- Afgelopen weekend werd een deel van Nederland (een gebied van Dordrecht tot Groningen) wakker met een penetrante geur in de neus. Er bleek in Alblasserdam een tankwagen met petroleum onwel te zijn geworden en het lukte het vera  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 54

14 febr.- Met al die Majoor-en, Calis-en, Van den Brinks, Vossen en Smits, was het vroeger in Laren een wirwar van ‘wie is wie’ om families enigszins uit elkaar te houden. Vaak werd er een heel genealogisch rijtje afgewerkt. Wethouder Peter Calis herinnert zich: &lsquo  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]