SV Laren'99 verslaat concurrent Weesp: 1-0

26 nov.- Afgelopen zaterdag stond in Weesp de topper op het programma tussen de allebei nog ongeslagen teams van Weesp en Laren. Het enige verschil op de ranglijst was het veel betere doelsaldo van sv Laren, en deze ploeg startte dan ook licht als favoriet voor deze wedstrijd.
Trainer Fred Roest had er in de voorbereiding dan ook geen gras over laten groeien en stuurde zijn elftal met een offensieve boodschap het veld in, veel druk zetten en het tempo zo hoog mogelijk houden. Dat laatste was niet eenvoudig want door de overvloedige  regenval was het veld zeer zwaar.
Vanaf minuut 1 was deze boodschap duidelijk en startte Laren zeer voortvarend wat binnen 5 minuten tot 2 doelkansen voor Laren leidde,  maar helaas kon de grote schare meegereisde supporters nog niet juichen.
Weesp moest duidelijk even herstellen van de eerste aanvalsgolven, maar van de schrik bekomen begonnen ook zij beter in hun spel te komen waardoor het een tactische wedstrijd werd. In het verloop van de eerste helft werd het voetballend steeds minder, werd de opbouw niet verzorgd en werd de lange bal als wapen gebruikt, niet echt mooi om te zien , de kansen aan beide kanten werden niet benut en werd de rust bereikt met een 0-0 stand.
In de tweede helft mocht kersverse vader Jeroen Kaarsgaren zijn kunsten vertonen door de geblesseerde Gijs Vermijs te vervangen.
Bij aanvang hetzelfde beeld als in de eerste helft, Laren begon offensief en creëerde gelijk weer kansen, uiteindelijk duurde het tot de 64ste minuut toen Rick Hoofd er even een schepje bovenop gooide en diverse verdedigers van Weesp wist af te schudden en de bal met een geplaatste schuiver in het doel achter te laten.
De wedstrijd had dat doelpunt nodig want daardoor moest Weesp zijn defensieve tactiek loslaten en werd het doel van Laren vaker opgezocht. Door het op en neergaande spel van beide teams werd een forse aanslag gepleegd op de conditie van beide teams, maar hielden de teams elkaar aardig in balans.
In de slotfase van de wedstrijd kreeg Weesp nog voldoende kansen om een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar was het uitblinker doelman Ingmar van Rosmaler die ervoor zorgde dat de 3 punten meegingen naar Laren.
Al met al misschien een ietwat geflatteerde overwinning, maar bij Laren zullen ze daar geen boodschap aan hebben en zetten zij de race voort wat uiteindelijk zal moeten leiden tot het kampioenschap en de promotie.
Aankomende zaterdag om 14.30 uur speelt Laren thuis tegen Zeeburgia.  Bron: SV LAren Chris Bogaers

Opstelling Laren: van Rosmalen, Nordemann, Morssink, Boogers, Roest, Kaarsgaren, Hoofd, Hop, Roest, Vermijs en Franken, invallers Kaarsgaren, Creemers en Resing
Verstuurd vanaf mijn iPad
 

Ga terug

Publicatie datum: 26-11-2017

[Laren in beeld]

[Column]

Wat veel mensen weten (maar niet mogen weten) over de provincie Noord-Holland en de fusies in het Gooi

23 apr.- Op 7 november 2017 lag de gevoelstemperatuur buiten maar net boven het vriespunt. Maar binnen, in de statige collegekamer in het provinciehuis van Noord-Holland steeg de temperatuur wellicht; in ieder geval zal er een verhitte discussie plaats hebben gevonden. In de iPads zat het voorstel van de portefeuillehouder herindeling Gooi, maar het kon niet op gen  Lees verder

[Kijk op Laren]

Geen coalitie Larens Behoud met Liberaal Laren

11 apr.-Het zou ook wel een huzarenstuk geweest zijn!  Direct na de verkiezingswinst van beide partijen schreef ik al in mijn column op deze site (“Succes informateur Leo”) dat de kiezer met die winst het draagvlak vóór zelfstandigheid overduidelijk heeft vastgelegd.  Maar ook schreef ik toen al dat het toch wel heel moeilijk, welhaast ongeloofwaardig , zou  Lees verder

[Het weer in Laren]

11,5°Cma
14,5°Cdi
15,5°Cwo
15,5°Cdo

[Opinie]

Biodiversiteit.

9 apr.- Bij het algemene adres van Larens Behoud (info@larensbehoud.nl) kwam er een warm pleidooi binnen voor voortzetting van het vorig jaar gestarte plan “(N)Iets doen.   En inwoonster schreef ons:   Een tuin vol biodiversiteit is een prachtig idee, al  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (12)

19 apr.- Dorpskarakters kleuren het dorp. De 77-jarige Harry Ligter ,“ Bonjour, monsieur”, die  samen met zijn  vrouw Meity woont in dat monumentje van een  arbeidershuisje (1771) op de hoek  van het Wagenpad en het Zevenend, is er zo een.  Of je Harry nu tegenkomt op de weekmarkt met zijn 14-jarige keffende Moos óf he  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]