Overtuigende start SV Laren

24 sept.- Na afloop van vorig seizoen was bekend dat zondag derde klasser SV Laren, de overstap zou maken naar het zaterdagvoetbal. Dat betekent ook dat er dit seizoen in de laagste regionen van het zaterdagvoetbal gespeeld zal moeten worden en dat de krachtsverschillen regelmatig groot zullen zijn.
Afgelopen zaterdag de openingswedstrijd tegen Geuzen-Middenmeer uit Amsterdam, een leuk studentenelftal maar helaas met geringe potentie. De omstandigheden waren voor de toeschouwers ideaal maar de temperatuur was waarschijnlijk de oorzaak van het veels te lage tempo dat Laren waardoor zijn tegenstander niet gelijk naar de slachtbank leidde. Vanaf de eerste minuut was Laren de bovenliggende partij en kreeg Laren voor de rust ruim 10 opgelegde kansen om de score te openen. Geuzen-Middenmeer moest het wat van gevaarlijke counters hebben en ook dat had zomaar tot een achterstand kunnen leiden.
Het duurde tot de 34ste minuut alvorens en combinatie tussen de gebroeders Kaarsgaren afgerond werd door Jeroen . Laatstgenoemde maakt een mooie ontwikkeling door, de slungelachtige spits van het tweede elftal is plotseling een veel sterkere voetballer geworden, sterk in duels en een neus voor de goal, want na de rust die dus met een magere 1-0 werd afgesloten, was hij de meest trefzekere schutter en sloot hij de wedstrijd af met en publiekswissel en een hattrick op zijn naam.
In die tweede helft kwam Geuzen Middenmeer er helemaal niet meer aan te pas, Laren verhoogde het tempo en liep de score op naar 6-0. Naast de drie treffers van Jeroen Kaarsgaren waren  Thomas Roest en Wessel Roest ( tweemaal) ) succesvol.
Trainer Fred Roest was na afloop redelijk tevreden maar benadrukte dat het krachtsverschil te groot was en dat Laren voor rust de zaak te gemakkelijk oppakte. Vond de werklust vooral na rust optimaal en zag toen zijn ploeg voetballen zoals hij dat graag wil.
Het was ook goed om te zien dat de investeringen in de jeugd resultaat begint te geven, zo maakten jongeren Gijs Vermijs en Rutger Nordemann een verdienstelijk debuut en verhoogt hun komst de concurrentie in de selectie. Tevens keerde Marcus Morssink terug in de selectie en was gelijk weer het rustpunt in de defensie.
Aankomende zaterdag maakt Laren zijn opwachting in Amsterdam tegen Fortius.

Opstelling Laren: van Rosmalen, Nordemann, Boogers, Morssink, Thomas Roest, Bart Kaarsgaren, Knuvers ( Hoofd), Jeroen Roest ( Hop), Jeroen Kaarsgaren (Franken), Wessel Roest, Vermijs.  Bron: Chris BogaersGooi en Eemlander:


 


 


Overtuigende opening Laren’99 op zaterdagLa­ren'99 heeft zijn eer­ste com­pe­ti­tie­wed­strijd in de his­to­rie van de club op za­ter­dag met goed ge­volg af­ge­legd. Op ei­gen veld werd Geu­zenMid­den­meer met over­tui­gen­de cij­fers op­zij ge­zet in de vier­de klas­se E: 6-0.

De ploeg van Fred Roest reeg de kan­sen aan­een op het ei­gen sport­park, maar het duur­de nog be­trek­ke­lijk lang voor­dat de 1-0 van Jeroen Kaars­ga­ren te no­te­ren viel. ,,Na rust ging het hard. Dit was een rus­tig be­gin. Het is voor ons nog een beet­je af­wach­ten wat be­treft de te­gen­stan­ders die we tref­fen, om­dat we die na­tuur­lijk niet zo goed ken­nen", al­dus Roest. Kaars­ga­ren voeg­de er nog twee tref­fers aan toe en de an­de­re doel­pun­ten kwa­men van Wes­sel Roest (2) en Tho­mas Roest.

Ook OSO is pri­ma van start ge­gaan. In Hil­ver­sum werd Eem­nes met 4-2 aan de kant ge­zet. Het is geen ge­heim dat, na het te­leur­stel­len­de ver­loop vo­rig jaar in de na­com­pe­ti­tie, de ploeg van Said Ak­chich dit jaar weer als doel­stel­ling heeft om te pro­mo­ve­ren. Eem­nes had het voor­al in de eer­ste helft zeer las­tig. ,,Dit is een ver­dien­de ne­der­laag. In de twee­de helft kon­den we mee­ko­men, maar we had­den geen recht op een punt", con­clu­deer­de Eem­nes-coach Wij­nand van We­gen. Je­re­my Esche (2) en Mike van ’t Velt (2) na­men de goals voor hun re­ke­ning voor OSO. Da­vid Hui­zing scoor­de er twee voor Eem­nes.

In een fel­le strijd tus­sen Eem­boys en Hees ver­deel­den bei­de ploe­gen de pun­ten: 2-2. Ge­zien het wed­strijd­beeld was dat te­recht te noe­men. ,,Ik heb in ie­der ge­val weer echt een team ge­zien", zei Hees-team­lei­der Fred Vos­kui­len. De Soes­ters kwa­men op voor­sprong door Den­nis Schaap. Jef­frey Ver­ha­ge deed was te­rug na­mens de thuis­ploeg. ,,Maar we had­den de sco­re uit moe­ten brei­den in de eerst helft. Na rust had­den we het moei­lijk", zei Vos­kui­len. Maar­ten Snij­ders leek de win­nen­de tref­fer te heb­ben ge­maakt, maar Nick de Graaf ver­zorg­de na­mens Eem­boys de ge­lijk­ma­ker.

’t Gooi ken­de een fij­ne start van het sei­zoen. Op be­zoek bij Real Sra­na­ng werd een 1-2-over­win­ning ge­boekt. Na een rom­me­li­ge eer­ste helft na­men de Hil­ver­sum­mers het heft in han­den en de ge­he­le twee­de helft had de ploeg van Mai­kel Ma­nas­se wei­nig te duch­ten van de te­gen­stan­der. ,,Het duur­de ei­gen­lijk te lang voor­dat we het duel be­slis­ten, maar we heb­ben pri­ma ge­speeld met een ge­heel nieu­we ploeg.” Fa­tih Besir en Alex Ta­na­se pro­du­ceer­den de doel­pun­ten.

NVC open­de de com­pe­ti­tie thuis te­gen AS’80 en hield aan het duel een punt over: 3-3. Na het de­ba­cle van vo­ri­ge week in de be­ker te­gen BFC - er werd ver­lo­ren met 12-0 - wis­ten de Naar­ders zich dus enigs­zins te her­stel­len. ,,De moed was ons na­tuur­lijk een beet­je in de schoe­nen ge­zakt, dat is lo­gisch. Maar we heb­ben het goed op­ge­pakt en dan zie je ge­lijk dat er wat min­der on­ze­ker­heid is”, ver­tel­de coach Ro­nald van der Sluis. Earl Tjin A Kiem (2) en Reza Na­va­zan­deh trof­fen doel.

Weesp boek­te op ei­gen veld een ge­de­gen over­win­ning op Zee­bur­gia, 3-1. De uit­slag was een ma­ge­re af­spie­ge­ling van de ver­hou­din­gen op het veld. ,,Wat be­treft het aan­tal goals heb­ben we er niet het maxi­ma­le uit­ge­haald. Maar dit is een pri­ma be­gin", ver­tel­de trai­ner René van Vark. Alex Wou­ters (2) en Sukru Sok­men scoor­den.

Baarn heeft op be­zoek bij Bun­nik'73 een rui­me ne­der­laag ge­le­den: 5-2. Voor­al het ver­schil in du­el­kracht viel trai­ner Tom Ges­garz op. ,,Dat was echt even wen­nen. Wat dat be­treft is er een groot ver­schil merk­baar tus­sen het za­ter­dag- en het zon­dag­voet­bal.” Mar­co Kaas­ja­ger en Jo­ren Brou­wer scoor­den. Bron: Gooi en Eemlander


Ga terug

Publicatie datum: 24-9-2017

[Laren in beeld]

[Column]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

12 juli.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

Een mooie start

8 juli.- Dit is niet mijn eerste column in het Larens Journaal, maar wel als nieuwbakken wethouder. “Ik ben blij, trots en nederig”, zei Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amster  Lees verder

[Het weer in Laren]

29,5°Cma
30°Cdi
28,5°Cwo
22°Cdo

[Opinie]

Opinie Gooi en Eemlander: Provincie moet knip blijven trekken

12 juli.- Het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland om uit het Goois Natuurreservaat te stappen kwam, zo lijkt het, voor het Gooi als een donderslag bij heldere hemel. Dat is vreemd. Hebben rentmeester-directeur Karen Heerschop en voorzitter Kees-Jan Doske  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

bol an 24

19 juli.- Een van de meest bijzondere monumenten van Laren is de Mauvepomp. Een eerbetoon aan de meesterschilder  Anton Mauve (1838-1888)die de laatste vier jaar van zijn leven in de villa Ariette woonde  aan de Naarderstraat, tegenover het huidige Singermuseum.Hij was beroemd en geliefd bij kunstverzamelaars in binnen- en buitenland. In Amerika waren vooral  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]