Laren zorgt voor doelpuntenregen bij NVC 0-12

23 okt.- Na 4 overwinningen op rij mochten we vandaag uit tegen NVC. NVC staat op dit moment op de 11de plaats met 1 punt uit 3 wedstrijden. Van de voorgaande wedstrijd hadden we vooral geleerd om gelijk bij aanvang de wedstrijd in je eigen tempo te gaan spelen.

NVC had blijkbaar daarentegen onderling afgesproken om vooral vanuit de counter te gaan werken. Dat zorgde bij aanvang van de wedstrijd dat Laren gelijk de boventoon voerde en NVC op hun eigen helft vast werd gezet. Doordat NVC het veld klein liet moest en nu juist op snelheid worden gespeeld. Dat was de eerste 10 minuten even zoeken, aftasten hoe de sterk de tegenstander was, maar uiteindelijk begon het te lopen en in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden hadden we ons eerste doelpunt binnen de 20 minuten binnen. Mooie pas door het midden waarna Jeroen Roest de keeper van NVC passeert en de bal in de touwen schiet. 0-1 voor Laren.

NVC heeft vooral last van het continu verplaatsen van de voorhoede van Laren. Coach NVC probeert ze daar op aan te sturen maar NVC krijgt dat niet onder controle. Al snel komt een tweede doelpunt. Gijs Vermijs komt vanaf rechts en speelt de bal op Jeroen Roest op de 16 meter lijn die hem vervolgens fraai tussen twee speler doorzet naar Joey Franken die vervolgens de bal langs de keeper in het doel weet te plaatsen. 0-2 voor Laren.

NVC heeft geen antwoord op de dynamiek en de snelheid van Laren. Laren heeft continu balbezit en door goed combineren, vooruit spelen komen de kansen. Ook de rechtsback Rutger Nordemann van Laren komt op door de ruimte die Gijs Vermijs hem geeft. Gijs geeft de bal mee op Rutger na goed doorlopen hem vanaf rechts mooi voor weet te leggen. Joey Franken legt hem vervolgens in het doel. 0-3 voor Laren. 

Het was duidelijk één richtingsverkeer. Dat zorgde soms ook voor de nodige drukte binnen de 16 meter van NVC. Rick Hoofd wist binnen de 16 meter een slim hakje te geven waarna Gijs kon doorlopen en hem in rechterkruising wist te plaatsen. 0-4 voor Laren. Ik had John Timmerman belooft een stukje te schrijven. Ik zal je zeggen het was nogal aanpoten met het maken van notities.

Omdat het zo soepel ging waren we soms geneigd om allemaal naar binnen de duiken en elkaar niet de ruimte te geven. Coach Fred Roest zorgde op zo’n moment dat de mannen weer even scherp werden gezet.

Ik ben vergeten te tellen hoe vaak (of hoe weinig) Ingmar van Rosmalen de bal heeft gehad, maar dat zal niet veel zijn geweest. De scheidsrechter floot af voor rust. Even een koppie thee me de mannen drinken. Gijs werd gewisseld door Wessel Roest en Joost Knuvers door Bart Kaarsgaren.

Tweede helft was niet anders. NVC kreeg het niet voor elkaar om aan de bal te komen en hun spel te spelen. Bart Kaarsgaren net ingekomen zorgde dan ook al snel voor de 0-5. En we hadden nog zo’n 40 minuten te gaan. Zesde doelpunt kwam van rechts. Mooie opbouw van achteruit en door combineren waarna Rutger Nordemann de bal op Jeroen Kaarsgaren speelde en die hem vervolgens heerlijk in het net schoot. 0-6 voor Laren.

Zevende doelpunt was van Bart Kaarsgaren die rustig bleef binnen de 16 meter en geplaatst scoorde. 0-7 en we zijn er nog niet. Laren kreeg steeds meer ruimte om te combineren en zo kwam Joey Franken vanaf links voorbij zijn tegenstander en plaatste hem prima terug op Jeroen Kaarsgaren die hem vervolgens strak wist af te ronden. 0-8 voor Laren.

Wessel Roest die de 2de helft er was ingekomen wist na mooie pas van Jeroen Roest te scoren. 0-9 op de teller. Ongeveer halverwege 2de helft werd Markus gewisseld door Jeffrey van t Wout. De tiende doelpunt werd gemaakt door Jeroen Roest die de bal kreeg aangespeelt van Rick Hoofd.

De wedstrijd ging er redelijk sportief aan toe al ontstonden er op een gegeven moment wel wat irritaties bij NVC zodat een speler van NVC 2 maal een gele kaart kreeg en van het veld moest en een tweede speler die het zelf voor gezien hield en van het toneel verdween.

Nog vlak voor tijd wisten nog tweemaal te scoren. De eerste kwam door een mooie combinatie tussen Thomas Roest en Joey waarna Rick hem wist in te koppen. De tweede van deze reeks en uiteindelijk twaalfde doelpunt kwam van Jeroen Roest. Speelt de keeper uit en prikt hem rustig in. 0-12 voor Laren.

Terugkijkend naar deze wedstrijd heeft iedereen echt zijn steentje bijgedragen. Ook de achterhoede en middenveld zoals spelers als Wouter Boogers, Markus Morsink, Thomas Roest, Joost Knuvers, Jeffrey van t Wout en Ingmar van Rosmalen zorgden voor de juiste spelverdeling en de opbouw in het spel. Complimenten dus aan al deze mannen!

As Woensdagavond wordt om 20.00 voor de volgende bekerronden aangetreden tegen Quick Amersfoort in Amersfoort.

Volgende week spelen we thuis tegen BVV, 1 van de outsiders in deze poule. De streekderby van het jaar. Aanvang 14.30 met na afloop o.a. live muziek. Dus iedereen van harte welkom.

Tot volgende week zou ik zeggen.

Erwin

 

Bron: SV Laren'99

 
Ga terug

Publicatie datum: 23-10-2017

[Laren in beeld]

[Column]

Wat veel mensen weten (maar niet mogen weten) over de provincie Noord-Holland en de fusies in het Gooi

23 apr.- Op 7 november 2017 lag de gevoelstemperatuur buiten maar net boven het vriespunt. Maar binnen, in de statige collegekamer in het provinciehuis van Noord-Holland steeg de temperatuur wellicht; in ieder geval zal er een verhitte discussie plaats hebben gevonden. In de iPads zat het voorstel van de portefeuillehouder herindeling Gooi, maar het kon niet op gen  Lees verder

[Kijk op Laren]

Geen coalitie Larens Behoud met Liberaal Laren

11 apr.-Het zou ook wel een huzarenstuk geweest zijn!  Direct na de verkiezingswinst van beide partijen schreef ik al in mijn column op deze site (“Succes informateur Leo”) dat de kiezer met die winst het draagvlak vóór zelfstandigheid overduidelijk heeft vastgelegd.  Maar ook schreef ik toen al dat het toch wel heel moeilijk, welhaast ongeloofwaardig , zou  Lees verder

[Het weer in Laren]

14°Cwo
12°Cdo
11°Cvr
11°Cza

[Opinie]

Opinie: Nomenklatoera in Haarlem kleunt mis

24 apr.- Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland vertikken het open kaart te spelen over de fusieperikelen in het Gooi en de Vechtstreek. Diverse politieke partijen spreken er schande van, zoals deze krant zaterdag meldde. Wie heeft er  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (12)

19 apr.- Dorpskarakters kleuren het dorp. De 77-jarige Harry Ligter ,“ Bonjour, monsieur”, die  samen met zijn  vrouw Meity woont in dat monumentje van een  arbeidershuisje (1771) op de hoek  van het Wagenpad en het Zevenend, is er zo een.  Of je Harry nu tegenkomt op de weekmarkt met zijn 14-jarige keffende Moos óf he  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]