Laren wil in zaalhockey grote stap voorwaarts maken

17 dec.- Met de relatief onbekende Frank Balvers als ’wintercoach’ hoopt Laren in de hoofdklasse van de zaalhockeycompetitie een ’grote sprong voorwaarts’ te maken. Vorig seizoen ontsnapte Laren maar net aan degradatie, nu wil het team meedoen om het Nederlands kampioenschap.

Frank Balvers, die de afgelopen jaren verantwoordelijk was voor de topjeugd van Amsterdam en in het dagelijks leven bij Ajax werkt als account-manager sponsoring, is een nieuw gezicht bij Laren. In de zaal vervangt hij Robert-Jan Cox. Dat gebeurt op verzoek van Cox zelf, die Laren voor de winterstop op een keurige derde plek afleverde op het veld. Cox’ assistent Hans Hekman is een bekende van Balvers en zo werd het contact snel gelegd.

„Het is, zo denkt Robert-Jan, een intensief eerste half jaar geweest bij Laren. Daarom vindt hij het goed als er tussendoor ook een keer een andere stem voor de groep komt te staan. Je ziet dat bij meer clubs gebeuren, het is een beetje een trend. Afwisseling kan geen kwaad.”

En Laren gaat met een groep de zaal in die grote overeenkomsten heeft met de selectie die Cox in de hoofdklasse op het veld ter beschikking heeft. De verschillen: eerste keepster Joyce Sombroek staat wel op de spelerslijst, maar Karlijn Adank zal in het doel komen te staan. Verder zijn er vijf speelsters die mogelijk in aanmerking komen om met de nationale ploeg naar het EK en WK zaalhockey te gaan: Fabienne Roosen, Karlijn Adank, Lieke van Wijk, Elin van Erk en Laura Marell. Zij trainen regelmatig met de grote voorselectie van Oranje mee.

Balvers: „We hebben veel meiden op de lijst staan, maar we bekijken per speelweekend wie we oproepen. Enkele speelsters kunnen misschien beter wat rust nemen in verband met kwetsbaarheid voor blessures. Ik kan me ook voorstellen dat Laurien Leurink, die heeft meegedaan aan de Hockey World League Final in Nieuw-Zeeland, even vakantie wil. Maar in principe is iedereen op de lijst inzetbaar.”

Toch zal Leurink weinig spelen, vermoedt Balvers. En groen licht is er ook nog niet voor Lisanne de Lange. De middenveldster staat wel op de lijst voor de zaalcompetitie, maar het onderzoek naar haar gezondheid is nog niet afgerond. Dat laatste zegt Bo van Vliet als woordvoerster van de hockeybond.

De Lange, reserve bij het Nederlands elftal, werd enkele weken geleden op het laatste moment opgeroepen om mee te doen aan de Hockey World League Final in Auckland. Wat de bond en bondscoach Alyson Annan in de haast vergaten, was dat De Lange nog een hartonderzoek moest ondergaan. Bij aankomst in Auckland werd ze na een scan niet speelfit bevonden. Diepe teleurstelling bij Lisanne de Lange uiteraard, en enige zorgen over haar toekomst als hockeyster.

Het onderzoek is nog steeds gaande, aldus Bo van Vliet: „Als hockeybond wilden we Lisanne niet laten spelen omdat wij op dat moment verantwoordelijk zijn. Wat Lisanne bij Laren doet, is aan haar en aan de club. Zodra het medisch onderzoek is afgerond, zullen we dat als bond communiceren. Voorlopig kan ik nog niets over de uitslag melden.”

Frank Balvers zegt De Lange uiteraard in eerste instantie nog niet in de zaal te willen gebruiken. „We wachten ook af wat de hockeybond gaat zeggen en bovendien ligt voor haar, net als voor Laurien Leurink, de focus toch in eerste instantie op het veldhockey. Toch is het goed om al die namen op de lijst te hebben staan. Als we de play-offs halen kunnen we het team eventueel nog versterken. En dat geldt ook als we onverwachts toch weer onderin komen te staan.”

Poule des doods

’De poule des doods’ noemt Laren-coach Frank Balvers groep A waarin Laren terecht is gekomen in de hoofdklasse zaalhockey. Om de play-offs te halen moet Laren boven Amsterdam, HDM en Kampong, de favorieten, zien te eindigen. HGC en Union zijn de overige opponenten. De beste twee gaan over naar de kruisfinales. Bron: Gooi en Eemlander
Ga terug

Publicatie datum: 17-12-2017

[Laren in beeld]

[Column]

Laren heeft gesproken. Overduidelijk!

22 mrt.- Bijna 85% van alle inwoners hebben gestemd vóór zelfstandigheid van ons mooie Laren. De partijen die voor fusie waren werden gehalveerd. Of haalde de raad niet. Larens Beho  Lees verder

[Kijk op Laren]

Een woord van dank

22 mrt.- Op de eerste plaats mijn hele grote dank aan alle kiezers die op Larens Behoud hebben gestemd. Grote dank ook aan alle leden van Larens Behoud voor hun inzet in de campagne: het is niet voor n  Lees verder

[Het weer in Laren]

8,5°Cza
5,5°Czo
4,5°Cma
4,5°Cdi

[Opinie]

Een overduidelijke uitslag!

22 mrt.- Lokale politiek leeft. Zoveel is duidelijk uit de voorlopige cijfers die gisteravond bekend werden gemaakt door Burgemeester Rinske Kruisinga. Na alhet werk dat is gedaan door de vele partijgenoten sta je ook even te kijken:6 zetels! Wat ga  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (7)

22 mrt.- Mijn vrouw Annemarie en ik zijn gelukkige mensen omdat we in zo’n romantisch boerderijtje op het Mauvezand, het vroegere Zandgat, mogen wonen. Ons huis dateert uit eind 18e eeuw, en toen wij het een kleine 25 jaar geleden kochten, vertelde  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]