Derby markeert nieuw begin Gooische

30 okt.- Natuurlijk zijn de problemen bij de hockeyers van Gooische niet als sneeuw voor de zon verdwenen na het verrassende gelijkspel (3-3) in de derby tegen Laren. Maar er was wél sprake van een nieuwe start binnen het tot dusverre niet echt lekker verlopen seizoen.

Met Robbert Paul Aalbregt op de bok wil Gooische, nu nog tiende in de overgangsklasse B, proberen te stijgen naar de middenmoot, om na de winterstop misschien nog te proberen om een plek in de nieuw te vormen promotiedivisie te halen. Aalbregt zat tegen Laren voor het eerst op de bank nadat Christian Cavallet dinsdagavond zijn ontslag had ingediend bij de Bussumers. Met name de routiniers binnen de selectie van Gooische hadden moeite met Cavallet.

Thomas van Breen was zelfs al enkele weken gestopt, na een aanvaring met zijn coach. „We hadden een gesprek over normen en waarden binnen de groep. Dat liep uit de hand en Chris heeft dingen tegen me gezegd die ik niet pikte”, zei Van Breen. „Ik had dit seizoen willen stoppen, omdat ik hockey op dit niveau niet kan combineren met werk en gezin. Voor de club ben ik doorgegaan, maar ik kan regelmatig niet trainen. Als ik dan kwam, en ik was iets te laat, dan kreeg ik dát te horen in plaats van ’fijn dat je er bent’. Nadat Christian was opgestapt heb ik me weer bij de selectie gevoegd.”

En Van Breen scoorde ook nog tegen zijn vroegere club Laren. Een intikkertje, nadat Laren-keeper Lars Franken een strafcorner van Thomas van Wieringen niet helemaal onder controle had gekregen. Die goal, de 3-2 na 52 minuten, vormde de inleiding tot een wederopstanding, die niemand meer van Gooische had verwacht.

Laren riep het over zichzelf af. De thuisclub, tot dit weekend koploper, dacht kennelijk na de 3-1 dat het duel gedaan was. En Gooische bleef stoïcijns proberen er nog het beste van te maken. „We zijn beloond voor onze inzet”, vond Gooische-keeper Pepijn Rehe. „Bij 3-1 hoop je maar dat het niet nóg erger wordt en dan pakken we toch nog een punt mee. Dat is wel fijn na zo’n hectische week.”

Robbert Paul Aalbregt vond de 3-3 meegenomen en wilde meteen ook het verleden begraven. „Er is intern natuurlijk nog wel even gesproken over het opstappen van mijn zeer gewaardeerde collega Christian Cavallet. Maar Gooische moet door en ik ben nu hoofdcoach. Ik ben geen tovenaar, maar soms komt het voor dat de ene coach nét die klik met de groep niet maakt en een ander wel. Ik heb het zelf ook meegemaakt - onder sommige omstandigheden is het beter om uit elkaar te gaan, en dat hoeft niks over je kwaliteiten als coach te zeggen.”

Aalbregt is zeer ervaren - hij was onder meer werkzaam voor de hoofdklassers Rotterdam en Amsterdam - en loopt al een poosje rond bij Gooische als technisch manager van de jeugd. Wat het probleem van Gooische is? „Ik denk dat iedereen wel zijn best doet, maar ieder ook op zijn eigen manier. Jouw best is niet altijd het best voor het team. Dus ik wil dat de spelers in het belang van het elftal gaan denken. Dus houd je muil en houd op met steeds ’ja maar’ roepen. Daar komt het op neer.”

Gooische putte nieuwe moed uit de 3-3, terwijl Laren nogal op zijn neus keek. Niet coach Rick van Domburg Scipio. „Ik heb er niets mee te maken dat dit een derby is, ik kijk naar hoe mijn ploeg functioneert. Door alle blabla eromheen denk ik dat een aantal spelers niet goed in staat is geweest om zich te concentreren. Daar kunnen we dus weer van leren. Ik weet niet of er gemakzucht in het spel was. De eerste helft was goed, toen hadden we de wedstrijd al kunnen beslissen. Daarna was het kwalitatief en qua beleving niet goed. Enfin, ik heb mijn ploeg vandaag weer wat beter leren kennen.”

Laren leek op weg naar winst. Bij rust was het het 1-0 uit een strafcorner van Allard van Heemstra. Robbert van de Peppel en Tjerk de Vries misten daarna enkele prima kansen voor Laren, maar kort na rust werd het via De Vries toch 2-0. Thomas van Wieringen deed wat terug uit een strafcorner, maar daarna goochelde Van de Peppel een schitterende goal uit zijn hoge hoed. Laren liep met zijn hoofd in de wolken, maar Gooische scoorde een frommeldoelpunt (Van Breen) uit een strafcorner en vijf minuten voor tijd maakte Tom Gunther 3-3. Gooische had toen nog meer goede kansen gehad. „Bijna hadden we nog gewonnen ook”, grijnsde Van Breen. Bron: Gooi en Eemlander
Ga terug

Publicatie datum: 30-10-2017

[Laren in beeld]

[Column]

Wat veel mensen weten (maar niet mogen weten) over de provincie Noord-Holland en de fusies in het Gooi

23 apr.- Op 7 november 2017 lag de gevoelstemperatuur buiten maar net boven het vriespunt. Maar binnen, in de statige collegekamer in het provinciehuis van Noord-Holland steeg de temperatuur wellicht; in ieder geval zal er een verhitte discussie plaats hebben gevonden. In de iPads zat het voorstel van de portefeuillehouder herindeling Gooi, maar het kon niet op gen  Lees verder

[Kijk op Laren]

Geen coalitie Larens Behoud met Liberaal Laren

11 apr.-Het zou ook wel een huzarenstuk geweest zijn!  Direct na de verkiezingswinst van beide partijen schreef ik al in mijn column op deze site (“Succes informateur Leo”) dat de kiezer met die winst het draagvlak vóór zelfstandigheid overduidelijk heeft vastgelegd.  Maar ook schreef ik toen al dat het toch wel heel moeilijk, welhaast ongeloofwaardig , zou  Lees verder

[Het weer in Laren]

13,5°Cdi
12°Cwo
12°Cdo
11,5°Cvr

[Opinie]

Opinie: Nomenklatoera in Haarlem kleunt mis

24 apr.- Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland vertikken het open kaart te spelen over de fusieperikelen in het Gooi en de Vechtstreek. Diverse politieke partijen spreken er schande van, zoals deze krant zaterdag meldde. Wie heeft er  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (12)

19 apr.- Dorpskarakters kleuren het dorp. De 77-jarige Harry Ligter ,“ Bonjour, monsieur”, die  samen met zijn  vrouw Meity woont in dat monumentje van een  arbeidershuisje (1771) op de hoek  van het Wagenpad en het Zevenend, is er zo een.  Of je Harry nu tegenkomt op de weekmarkt met zijn 14-jarige keffende Moos óf he  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]