Biodiversiteit.

9 apr.- Bij het algemene adres van Larens Behoud (info@larensbehoud.nl) kwam er een warm pleidooi binnen voor voortzetting van het vorig jaar gestarte plan “(N)Iets doen.

 

En inwoonster schreef ons:

 

Een tuin vol biodiversiteit is een prachtig idee, alleen heb ik me nooit aangemeld want we wonen hier nog geen jaar. Dit mooie initiatief is blijkbaar echter reeds ten gronde gericht, want het perk dat hiervoor bestemd was op de Schapendrift, waar tot eergisteren de narcissen (met nectar voor de bijen) stonden is nu een zandvlakte. Er zal vast een bestemming voor zijn, maar wat is er nu gebeurd met de plannen van de biodiversiteit? Erg jammer en vooral zonde.

Ik hoop dat er wederom bloemen komen en het plan wordt voortgezet, gezien de insectenstand de afgelopen paar decennia met een 75% is gedaald.

Bart Vos van Larens Behoud reageert:

Graag reageer ik op uw bericht aan Larens Behoud m.b.t. de werkzaamheden op de Schapendrift en omgeving. Het is plezierig dat u uw zorgen aan ons kenbaar hebt gemaakt want door dit soort meldingen kunnen wij horen wat er in het dorp speelt en leeft.

Namens de bijenvereniging in Laren en als gemeenteraadslid van Larens Behoud heb ik mee mogen denken en helpen aan de actie die wij vorig jaar gestart zijn onder de naam (N)iets doen. Samen met de stichting Gewildgroei hebben wij mensen opgeroepen een vierkante meter tuin voor “niets doen” te bestemmen. Zo kunnen we wilde planten en dieren helpen. 
Dit jaar gaan we graag door met dit initiatief. Wilde planten groeien beter in arme (of schrale) grond met weinig voedingstoffen. De gemeente is op een paar plekken aan de slag gegaan om de grond zo arm mogelijk te maken door de bovenlaag weg te halen. Dan blijft er inderdaad een zandvlakte over zoals u beschrijft. Maar dat is slechts tijdelijk want zeer binnenkort wordt de natuur een handje geholpen door een wild bloemenmengsel in te zaaien. Hopelijk kunnen we over een paar weken het resultaat al bewonderen.

Het is spijtig dat de brief met (bovenstaande) informatie van de gemeente m.b.t. dit werk u niet bereikt heeft want dan had u zich mogelijk minder zorgen gemaakt. 

Bart Vos, 
Larens Behoud
Ga terug

Publicatie datum: 9-4-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Larens Behoud: Handen af van de Gooise hei

14 sept.- Larens Behoud heeft met afschuw kennis genomen van de in Hilversum gepresenteerde toekomstvisie waar de gemeente Hilversum aan heeft meegewerkt. Een weg over de hei van de A1 bij Bussum naar het Mediapark in Hilversum , al of niet met kabelba  Lees verder

[Kijk op Laren]

Bedankspeech Sean Bogaers aan vrijwilligers

Larens Behoud-gemeenteraadslid en jongerenwerker  Sean William Bogaers (29)hield  vrijdagavond 7 september 2018 in het Larense Brinkhuis  op jaarlijkse vrijwilligersavond een monumentale blikopener./speechvrijwilligersavond 2018ode aan de vrijwilligerswerk (de Warrekam)   goedenavond dame  Lees verder

[Het weer in Laren]

12,5°Cvr
13°Cza
12°Czo
14,5°Cma

[Opinie]

Gooi en Eemlander: Moeder Jaeger verdient Gooise dank

17 sept.- Denken plannenmakers er nu wel of niet aan om asfaltmachines de Westerheide op te sturen om het Mediapark beter bereikbaar te maken voor auto’s? Sinds maandag beroert die vraag de Gooise gemoederen. De Hilversumse wethouder Wimar Jaeger ( zie foto)  verantwoordelijk voor media, en economie,  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (33)

19 sept.-  Toen ik in het najaar van 2001 werd gevraagd de politieke arena van Laren te betreden, vroeg ik mij af of ik het wel kon. Een afweging die altijd mijn drijfveer is geweest.  Ik begon na te denken hoe ik de Laa  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]