Biodiversiteit.

9 apr.- Bij het algemene adres van Larens Behoud (info@larensbehoud.nl) kwam er een warm pleidooi binnen voor voortzetting van het vorig jaar gestarte plan “(N)Iets doen.

 

En inwoonster schreef ons:

 

Een tuin vol biodiversiteit is een prachtig idee, alleen heb ik me nooit aangemeld want we wonen hier nog geen jaar. Dit mooie initiatief is blijkbaar echter reeds ten gronde gericht, want het perk dat hiervoor bestemd was op de Schapendrift, waar tot eergisteren de narcissen (met nectar voor de bijen) stonden is nu een zandvlakte. Er zal vast een bestemming voor zijn, maar wat is er nu gebeurd met de plannen van de biodiversiteit? Erg jammer en vooral zonde.

Ik hoop dat er wederom bloemen komen en het plan wordt voortgezet, gezien de insectenstand de afgelopen paar decennia met een 75% is gedaald.

Bart Vos van Larens Behoud reageert:

Graag reageer ik op uw bericht aan Larens Behoud m.b.t. de werkzaamheden op de Schapendrift en omgeving. Het is plezierig dat u uw zorgen aan ons kenbaar hebt gemaakt want door dit soort meldingen kunnen wij horen wat er in het dorp speelt en leeft.

Namens de bijenvereniging in Laren en als gemeenteraadslid van Larens Behoud heb ik mee mogen denken en helpen aan de actie die wij vorig jaar gestart zijn onder de naam (N)iets doen. Samen met de stichting Gewildgroei hebben wij mensen opgeroepen een vierkante meter tuin voor “niets doen” te bestemmen. Zo kunnen we wilde planten en dieren helpen. 
Dit jaar gaan we graag door met dit initiatief. Wilde planten groeien beter in arme (of schrale) grond met weinig voedingstoffen. De gemeente is op een paar plekken aan de slag gegaan om de grond zo arm mogelijk te maken door de bovenlaag weg te halen. Dan blijft er inderdaad een zandvlakte over zoals u beschrijft. Maar dat is slechts tijdelijk want zeer binnenkort wordt de natuur een handje geholpen door een wild bloemenmengsel in te zaaien. Hopelijk kunnen we over een paar weken het resultaat al bewonderen.

Het is spijtig dat de brief met (bovenstaande) informatie van de gemeente m.b.t. dit werk u niet bereikt heeft want dan had u zich mogelijk minder zorgen gemaakt. 

Bart Vos, 
Larens Behoud
Ga terug

Publicatie datum: 9-4-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Wat veel mensen weten (maar niet mogen weten) over de provincie Noord-Holland en de fusies in het Gooi

23 apr.- Op 7 november 2017 lag de gevoelstemperatuur buiten maar net boven het vriespunt. Maar binnen, in de statige collegekamer in het provinciehuis van Noord-Holland steeg de temperatuur wellicht; in ieder geval zal er een verhitte discussie plaats hebben gevonden. In de iPads zat het voorstel van de portefeuillehouder herindeling Gooi, maar het kon niet op gen  Lees verder

[Kijk op Laren]

Karin en Peter en fractie van harte gefeliciteerd

10 mei. Gisterenavond zijn maar liefst twee wethouders van Larens Behoud voor het nieuwe college van B&W van Laren beëdigd. Voor de geschiedenis van Larens grootste politieke vereniging een historische avond. Nooit waren  Lees verder

[Het weer in Laren]

23°Cvr
21°Cza
20°Czo
21,5°Cma

[Opinie]

Opinie: Akkoord Gooistad door HvH is regelrecht kiezersbedrog

5 mei.- Als Hart voor Hilversum, zoals het nu lijkt, definitief akkoord gaat met het opgaan van Hilversum in één regiogemeente, is dat niets minder dan kiezersbedrog. Bronnen die direct betrokken zijn bij formatiegesprekken in de mediastad melden dat HvH, D  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (16)

24 mei.- In de zomermaanden van 1887 zag het huidige Museumplein er uit als de sprookjeswereld van Anton Pieck.  In Amsterdam werd de Internationale tentoonstelling van Voedingsmiddelen gehouden. All  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]