Larens Behoud tegen hotel Torenlaan 1

12 febr.- -Tijdens de ledenvergadering van Larens Behoud afgelopen donderdag hebben de leden van Larens Behoud massaal tegen de komst van een hotel aan de Torenlaan 1 gestemd.

 

Fractievoorzitter Peter Calis: ‘in de afgelopen weken ontstond onduidelijkheid over de positie van Larens Behoud rond de mogelijkheden voor een hotel in Laren. In de gemeenteraad hebben we besloten eerst onderzoek te laten doen óf en wáár een hotel in Laren zou moeten komen’ .  Een aantal collega raadsleden verweet ons dat wij alle opties open hielden. Binnen onze partij was allang duidelijk dat een eventuele sloop van de karakteristieke oude verffabriek uit 1830 op Torenlaan 1 op een keihard NEE zou stuiten van Larens Behoud. 

 

Wij hebben ter geruststelling aan mevrouw Bakker van de verfhandel Van den Brink & Thuys (die in deze oude verffabriek is gevestigd) laten weten dat Larens Behoud niet zal meewerken aan het sluiten van haar gerenommeerde verfwinkel waar al tientallen jaren verf, glas, behang en kunstschildersverf verkocht wordt.

 

Larens Behoud is tegen sloop van dit karakteristieke pand en vóór het behoud en stimuleren van de lokale middenstand.  Of en op welke mogelijke andere locatie in Laren een hotel haalbaar is, zal uit het onderzoek moeten blijken.

 

De bijna 200 leden van Larens Behoud komen uit alle hoeken en lagen van de Larense gemeenschap; waarmee partij en raadsfractie zo gevarieerd als het dorp zelf zijn. Peter Calis: ‘daarmee besturen de Laarders zélf hun fraaie dorp en dat gaat ons goed af!

 

Deze kandidaten en onze leden zijn onze ogen en oren in het dorp; daarmee is Larens Behoud altijd dichtbij de inwoners van Laren.

Wij nemen geen enkele beslissing zonder brede inspraak en steun van onze inwoners. Bron: persbericht Larens Behoud 


 


Ga terug

Publicatie datum: 12-2-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Larens Behoud: 'Provincie probeert Laren buitenspel te zetten'

25 febr.- Nog vóór de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart heeft de gemeente Laren een brief ontvangen van Provincie Noord-Holland dat bureau Berenschot de opdracht heeft gekregen om een herindelingsontwerp te maken waarin Laren onderdeel wordt van één gemeente met Huizen en Blaricum en later met Hilversum. Timo Smit, voorzitter van Larens Behoud: "Met deze schoffering is nu de maat echt vol! Zijn  Lees verder

[Kijk op Laren]

Larens Behoud tegen hotel Torenlaan 1

12 febr.- -Tijdens de ledenvergadering van Larens Behoud afgelopen donderdag hebben de leden van Larens Behoud massaal tegen de komst van een hotel aan de Torenlaan 1 gestemd.   Fractievoorzitter Peter Calis: ‘in de afgelopen weken ontstond onduidelijkheid ove  Lees verder

[Het weer in Laren]

-4,5°Czo
-5°Cma
-5,5°Cdi
-3,5°Cwo

[Opinie]

Raad Eemnes unaniem: juridische middelen om ARHI te beeindigen

20 febr.- Maandagavond 19 februari, de laatste reguliere vergadering in deze periode van de raad van Eemnes. Een avond met felle tegenstellingen in opvattingen, bijvoorbeeld over het bestemmingsplan Zonneve  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (3)

22 febr.- Laren kent diverse bijnamen. Bij de keurslager is het vooral ‘De parel van het Gooi’ en bij de Historische Kring meer ‘het land van Mauve. Deze vernoeming naar Anton Mauve (1838-1888, de meesterschilder die ons dorp wereldberoemd heeft  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]