Succes informateur Leo

2 apr.- Het initiatief voor het vormen van een coalitie na verkiezingen ligt  bij de grootste partij. Larens Behoud pakt dat dan ook op. En besloot om te starten met een informatieronde onder leiding van Leo Janssen.

Want het lijkt makkelijker dan het is.

Gelukkig heeft de kiezer overduidelijk ( ruim 85%) het draagvlak vóór zelfstandigheid en tegen fusie vastgelegd. Daar staan Larens Behoud, Liberaal Laren en de VVD dan ook pal voor.  Dat verenigt ons en Laren kan op onze gezamenlijke strijd in deze rekenen.

 

Maar voor wat betreft het ‘ gewone dagelijkse’ besturen van onze gemeente ligt het ingewikkelder. VVD en Larens Behoud hebben de afgelopen jaren plezierig, goed en elkaar vertrouwend samengewerkt, het dorp staat er goed voor. Samen hebben we nu 9 van de 15 zetels. We kunnen dus goed verder.

Die VVD/Larens Behoud samenwerking is door Liberaal Laren te vuur en te zwaard bestreden. Vrijwel altijd stemde LL tegen en speelde eerlijk gezegd ook nogal eens met halve of nog mindere ‘waarheden’ op de man. Het bracht LL verkiezingswinst, maar een coalitie van ‘de drie’ is daardoor ongeloofwaardig geworden.

Een coalitie van de twee winnaars , Larens behoud en Liberaal Laren, levert weliswaar een nog comfortabeler meerderheid op dan met de VVD  (10 van de 15 zetels), maar tart ook die de geloofwaardigheid niet om dezelfde redenen?

De kiezer heeft echter gesproken en bezorden Larens Behoud en Liberaal Laren de winst.

Dat moet zwaar tellen en dus moet serieus worden onderzocht wat de mogelijkheden zijn.

 

Maar even snel een coalitie maken zit er dus niet in. Vandaar dat Leo Janssen, gepokt en gemazeld als hij is , de zaken, opvattingen, intenties van alle partijen  gaat inventariseren. De coalitie-balans als het ware eerst gaat opmaken alvorens zaken  te doen.

Als alle partijen daar met open vizier en constructief aan meedoen dan gaat het vast lukken.

 

Leo en alle betrokkenen succes en wijsheid toegewenst !

 

Timo Smit

Voorzitter Larens behoud
Ga terug

Publicatie datum: 2-4-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Wat veel mensen weten (maar niet mogen weten) over de provincie Noord-Holland en de fusies in het Gooi

23 apr.- Op 7 november 2017 lag de gevoelstemperatuur buiten maar net boven het vriespunt. Maar binnen, in de statige collegekamer in het provinciehuis van Noord-Holland steeg de temperatuur wellicht; in ieder geval zal er een verhitte discussie plaats hebben gevonden. In de iPads zat het voorstel van de portefeuillehouder herindeling Gooi, maar het kon niet op gen  Lees verder

[Kijk op Laren]

Karin en Peter en fractie van harte gefeliciteerd

10 mei. Gisterenavond zijn maar liefst twee wethouders van Larens Behoud voor het nieuwe college van B&W van Laren beëdigd. Voor de geschiedenis van Larens grootste politieke vereniging een historische avond. Nooit waren  Lees verder

[Het weer in Laren]

22,5°Cvr
21°Cza
20°Czo
21,5°Cma

[Opinie]

Opinie: Akkoord Gooistad door HvH is regelrecht kiezersbedrog

5 mei.- Als Hart voor Hilversum, zoals het nu lijkt, definitief akkoord gaat met het opgaan van Hilversum in één regiogemeente, is dat niets minder dan kiezersbedrog. Bronnen die direct betrokken zijn bij formatiegesprekken in de mediastad melden dat HvH, D  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (16)

24 mei.- In de zomermaanden van 1887 zag het huidige Museumplein er uit als de sprookjeswereld van Anton Pieck.  In Amsterdam werd de Internationale tentoonstelling van Voedingsmiddelen gehouden. All  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]