Succes informateur Leo

2 apr.- Het initiatief voor het vormen van een coalitie na verkiezingen ligt  bij de grootste partij. Larens Behoud pakt dat dan ook op. En besloot om te starten met een informatieronde onder leiding van Leo Janssen.

Want het lijkt makkelijker dan het is.

Gelukkig heeft de kiezer overduidelijk ( ruim 85%) het draagvlak vóór zelfstandigheid en tegen fusie vastgelegd. Daar staan Larens Behoud, Liberaal Laren en de VVD dan ook pal voor.  Dat verenigt ons en Laren kan op onze gezamenlijke strijd in deze rekenen.

 

Maar voor wat betreft het ‘ gewone dagelijkse’ besturen van onze gemeente ligt het ingewikkelder. VVD en Larens Behoud hebben de afgelopen jaren plezierig, goed en elkaar vertrouwend samengewerkt, het dorp staat er goed voor. Samen hebben we nu 9 van de 15 zetels. We kunnen dus goed verder.

Die VVD/Larens Behoud samenwerking is door Liberaal Laren te vuur en te zwaard bestreden. Vrijwel altijd stemde LL tegen en speelde eerlijk gezegd ook nogal eens met halve of nog mindere ‘waarheden’ op de man. Het bracht LL verkiezingswinst, maar een coalitie van ‘de drie’ is daardoor ongeloofwaardig geworden.

Een coalitie van de twee winnaars , Larens behoud en Liberaal Laren, levert weliswaar een nog comfortabeler meerderheid op dan met de VVD  (10 van de 15 zetels), maar tart ook die de geloofwaardigheid niet om dezelfde redenen?

De kiezer heeft echter gesproken en bezorden Larens Behoud en Liberaal Laren de winst.

Dat moet zwaar tellen en dus moet serieus worden onderzocht wat de mogelijkheden zijn.

 

Maar even snel een coalitie maken zit er dus niet in. Vandaar dat Leo Janssen, gepokt en gemazeld als hij is , de zaken, opvattingen, intenties van alle partijen  gaat inventariseren. De coalitie-balans als het ware eerst gaat opmaken alvorens zaken  te doen.

Als alle partijen daar met open vizier en constructief aan meedoen dan gaat het vast lukken.

 

Leo en alle betrokkenen succes en wijsheid toegewenst !

 

Timo Smit

Voorzitter Larens behoud
Ga terug

Publicatie datum: 2-4-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Waardevol

15 aug.-  Laren, begin augustus, lijkt sereen stil. Veel inwoners liggen elders in de zee, dan wel verzetten hun gedachten door andere culturen op te snuiven. De stilte doet me terugblikken op mijn eerste honderd dagen als wethouder. En alleindrukken  Lees verder

[Kijk op Laren]

Een mooie start

8 juli.- Dit is niet mijn eerste column in het Larens Journaal, maar wel als nieuwbakken wethouder. “Ik ben blij, trots en nederig”, zei Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amster  Lees verder

[Het weer in Laren]

16,5°Cza
22°Czo
22°Cma
23°Cdi

[Opinie]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

25 juli.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (28)

15 aug.-  De rijkdom van Laren schittert  niet zoals veel ‘buitenlanders’ – niet ingezetenen van Laren-  denken aan de volgens hen schijnbaar patserige buitenkant. Wie er woont, weet wel beter. De werkelijke rijkdom van Laren zit aan de binnenkant. Zoveel bijzo  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]