Lege Bussen ook aanpakken !!

31 jan.-Laren wil ‘dicht’ voor vrachtwagens. En wil investeren in de grootste knelpunten in het verkeer. Zwaar verkeer dient zoveel als mogelijk te worden geweerd uit de dorpskern. Ten dienste van milieu, verkeersveiligheid en de leefbaarheid. De gemeenteraad gaat daarover besluiten nemen. Uitstekend natuurlijk. Precies wat we willen.

Maar nergens las ik iets over die enorme grote, bijna altijd nagenoeg lege autobussen van Connexion die de hele dag door het dorp denderen. Formeel waarschijnlijk omdat dat een regio-verhaal is en niet binnen de beslissingsbevoegdheid van Laren valt, maar daarom kan Laren het  wèl aankaarten natuurlijk.

En moet dat wat mij betreft ook echt doen.

Gisteravond ergerde ik mij er weer eens aan: een grote bus uit Hilversum naar Huizen en een grote bus uit Huizen naar Hilversum kruisten elkaar voor mijn deur aan de Brink. Met in elke bus één passagier. En maar denderen, en milieu verontreinigen. Bijna of helemaal leeg!

 

Heel af en toe (rond schoolaanvang mn van het Brink College) zit een bus redelijk vol, maar ik roep U op om er eens op te gaan letten!

Ga eens turven hoe vaak u zo’n grote bus ziet met meer dan 10 passagiers en hoe vaak met minder. Durft U de weddenschap met mij aan dat meer dan 75% van de busritten door ons dorp minder dan 10 passagiers heeft? U zegt van niet en ik van wel!

Wedden dat u , als u er echt op gaat letten, die weddenschap niet met mij aandurft!

 

Het moet en kan intelligenter! Bij Connexion moet bekend zijn op welke tijdstippen echt behoefte is aan busvervoer, en dan kunnen dus wat meer kleine busjes ingezet worden, desnoods een heel enkele keer zo’n anti milieu joekel. En voor de rest vooral inzetten op buurtbus-vervoer en kleine busjes voor transit vervoer.

 

Weg dus met die vuile lege Denderbus !!

 

Timo Smit, voor zitter Larens Behoud
Ga terug

Publicatie datum: 31-1-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Larens Behoud: 'Provincie probeert Laren buitenspel te zetten'

25 febr.- Nog vóór de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart heeft de gemeente Laren een brief ontvangen van Provincie Noord-Holland dat bureau Berenschot de opdracht heeft gekregen om een herindelingsontwerp te maken waarin Laren onderdeel wordt van één gemeente met Huizen en Blaricum en later met Hilversum. Timo Smit, voorzitter van Larens Behoud: "Met deze schoffering is nu de maat echt vol! Zijn  Lees verder

[Kijk op Laren]

Larens Behoud tegen hotel Torenlaan 1

12 febr.- -Tijdens de ledenvergadering van Larens Behoud afgelopen donderdag hebben de leden van Larens Behoud massaal tegen de komst van een hotel aan de Torenlaan 1 gestemd.   Fractievoorzitter Peter Calis: ‘in de afgelopen weken ontstond onduidelijkheid ove  Lees verder

[Het weer in Laren]

-4,5°Czo
-5°Cma
-5,5°Cdi
-3,5°Cwo

[Opinie]

Raad Eemnes unaniem: juridische middelen om ARHI te beeindigen

20 febr.- Maandagavond 19 februari, de laatste reguliere vergadering in deze periode van de raad van Eemnes. Een avond met felle tegenstellingen in opvattingen, bijvoorbeeld over het bestemmingsplan Zonneve  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (3)

22 febr.- Laren kent diverse bijnamen. Bij de keurslager is het vooral ‘De parel van het Gooi’ en bij de Historische Kring meer ‘het land van Mauve. Deze vernoeming naar Anton Mauve (1838-1888, de meesterschilder die ons dorp wereldberoemd heeft  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]