Lege Bussen ook aanpakken !!

31 jan.-Laren wil ‘dicht’ voor vrachtwagens. En wil investeren in de grootste knelpunten in het verkeer. Zwaar verkeer dient zoveel als mogelijk te worden geweerd uit de dorpskern. Ten dienste van milieu, verkeersveiligheid en de leefbaarheid. De gemeenteraad gaat daarover besluiten nemen. Uitstekend natuurlijk. Precies wat we willen.

Maar nergens las ik iets over die enorme grote, bijna altijd nagenoeg lege autobussen van Connexion die de hele dag door het dorp denderen. Formeel waarschijnlijk omdat dat een regio-verhaal is en niet binnen de beslissingsbevoegdheid van Laren valt, maar daarom kan Laren het  wèl aankaarten natuurlijk.

En moet dat wat mij betreft ook echt doen.

Gisteravond ergerde ik mij er weer eens aan: een grote bus uit Hilversum naar Huizen en een grote bus uit Huizen naar Hilversum kruisten elkaar voor mijn deur aan de Brink. Met in elke bus één passagier. En maar denderen, en milieu verontreinigen. Bijna of helemaal leeg!

 

Heel af en toe (rond schoolaanvang mn van het Brink College) zit een bus redelijk vol, maar ik roep U op om er eens op te gaan letten!

Ga eens turven hoe vaak u zo’n grote bus ziet met meer dan 10 passagiers en hoe vaak met minder. Durft U de weddenschap met mij aan dat meer dan 75% van de busritten door ons dorp minder dan 10 passagiers heeft? U zegt van niet en ik van wel!

Wedden dat u , als u er echt op gaat letten, die weddenschap niet met mij aandurft!

 

Het moet en kan intelligenter! Bij Connexion moet bekend zijn op welke tijdstippen echt behoefte is aan busvervoer, en dan kunnen dus wat meer kleine busjes ingezet worden, desnoods een heel enkele keer zo’n anti milieu joekel. En voor de rest vooral inzetten op buurtbus-vervoer en kleine busjes voor transit vervoer.

 

Weg dus met die vuile lege Denderbus !!

 

Timo Smit, voor zitter Larens Behoud
Ga terug

Publicatie datum: 31-1-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Waardevol

15 aug.-  Laren, begin augustus, lijkt sereen stil. Veel inwoners liggen elders in de zee, dan wel verzetten hun gedachten door andere culturen op te snuiven. De stilte doet me terugblikken op mijn eerste honderd dagen als wethouder. En alleindrukken  Lees verder

[Kijk op Laren]

Een mooie start

8 juli.- Dit is niet mijn eerste column in het Larens Journaal, maar wel als nieuwbakken wethouder. “Ik ben blij, trots en nederig”, zei Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amster  Lees verder

[Het weer in Laren]

16,5°Cza
22°Czo
22°Cma
23°Cdi

[Opinie]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

25 juli.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (28)

15 aug.-  De rijkdom van Laren schittert  niet zoals veel ‘buitenlanders’ – niet ingezetenen van Laren-  denken aan de volgens hen schijnbaar patserige buitenkant. Wie er woont, weet wel beter. De werkelijke rijkdom van Laren zit aan de binnenkant. Zoveel bijzo  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]