Landelijke partijen en Zelfstandigheid

20 mrt.- De provincie huurt van onze belastingcenten het peperdure Berenschot in om de door haar gewenste herindeling te programmeren. En zet de gemeenten daarbij buitenspel. Wél benoemde het dure bureau direct ook waar het voor de provincie nog mis kan gaan: “ De Tweede Kamer weegt het aanwezig zijn van draagvlak in de gemeenten zwaar mee”.

 Het is er dus op of onder op 21 maart. Bij voldoende draagvlak voor zelfstandigheid is er alle kans dat we zelfstandig blijven! Het worden echt historische verkiezingen.

 De inwoners van de betrokken gemeenten (in Laren 80%!) gaven in een bewoners onderzoek vorig jaar al aan de eeuwenlange succesvolle en bestuur krachtige zelfstandigheid te willen behouden. Maar hoe zit het met de landelijke partijen in onze gemeenten?

 Los van de vraag wat landelijke partijen überhaupt te zoeken hebben op dorpsniveau vertonen juist zij over zelfstandigheid een ronduit warrig beeld. Het is gewoon een soepzooitje.

 Ik schets u het beeld: De VVD in Huizen gaat voor zelfstandigheid, de VVD in Laren nu ook, maar de VVD Blaricum staat pal voor fusie!  D66 in Huizen en Eemnes zijn fel voor zelfstandigheid en D66 Laren en Blaricum nog feller voor fusie. CDA Huizen gaat voor zelfstandigheid, terwijl het CDA in Laren en Blaricum hún erfgoed willen onderbrengen in fusie. Lust u nog peultjes?

 Larens Behoud -met afstand de grootste politieke vereniging in Laren samengesteld uit inwoners van Laren die landelijk op alle mogelijke partijen stemmen maar in Laren op Larens Behoud- is altijd helder geweest. Volledig onderbouwd ( zie ook  de vele artikelen op larensbehoud.nl) wees en wijst Larens Behoud consequent de achterhaalde fusiedrang af.  Larens Behoud staat voor moderne en goed georganiseerde zelfstandigheid. Voor behoud van onze verworvenheden, gemeenschapszin en bestuur dichtbij.

 

Historische verkiezingen? Als dat op 21 maart niet het geval is wanneer dan wel?

Dus zet op 21 maart alle verschillen opzij en zorg voor DRAAGVLAK.

Stem vóór Zelfstandigheid.

 

Timo Smit, voorzitter Larens Behoud 


 


Ga terug

Publicatie datum: 20-3-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Geen coalitie Larens Behoud met Liberaal Laren

11 apr.-Het zou ook wel een huzarenstuk geweest zijn!  Direct na de verkiezingswinst van beide partijen schreef ik al in mijn column op deze site (“Succes informateur Leo”) dat de kiezer met die winst het draagvlak vóór zelfstandigheid overduidelijk heeft vastgelegd.  Maar ook schreef ik toen al dat het toch wel heel moeilijk, welhaast ongeloofwaardig , zou  Lees verder

[Kijk op Laren]

Wegwezen...!!!

6 apr.- Enkele weken geleden was er een informeel gesprek tussen de fractievoorzitters van de Larense partijen en burgemeester Rinske Kruisinga om terug te blikken op haar eerste halfjaar als burgemeester. Ik heb toen de wens uitgespreken dat ze zo snel mogelijk vertrokken zou zijn. Zeker niet vanwege  Lees verder

[Het weer in Laren]

14°Cza
13°Czo
14°Cma
20°Cdi

[Opinie]

Biodiversiteit.

9 apr.- Bij het algemene adres van Larens Behoud (info@larensbehoud.nl) kwam er een warm pleidooi binnen voor voortzetting van het vorig jaar gestarte plan “(N)Iets doen.   En inwoonster schreef ons:   Een tuin vol biodiversiteit is een prachtig idee, al  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (12)

19 apr.- Dorpskarakters kleuren het dorp. De 77-jarige Harry Ligter ,“ Bonjour, monsieur”, die  samen met zijn  vrouw Meity woont in dat monumentje van een  arbeidershuisje (1771) op de hoek  van het Wagenpad en het Zevenend, is er zo een.  Of je Harry nu tegenkomt op de weekmarkt met zijn 14-jarige keffende Moos óf he  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]