Landelijke partijen en Zelfstandigheid

20 mrt.- De provincie huurt van onze belastingcenten het peperdure Berenschot in om de door haar gewenste herindeling te programmeren. En zet de gemeenten daarbij buitenspel. Wél benoemde het dure bureau direct ook waar het voor de provincie nog mis kan gaan: “ De Tweede Kamer weegt het aanwezig zijn van draagvlak in de gemeenten zwaar mee”.

 Het is er dus op of onder op 21 maart. Bij voldoende draagvlak voor zelfstandigheid is er alle kans dat we zelfstandig blijven! Het worden echt historische verkiezingen.

 De inwoners van de betrokken gemeenten (in Laren 80%!) gaven in een bewoners onderzoek vorig jaar al aan de eeuwenlange succesvolle en bestuur krachtige zelfstandigheid te willen behouden. Maar hoe zit het met de landelijke partijen in onze gemeenten?

 Los van de vraag wat landelijke partijen überhaupt te zoeken hebben op dorpsniveau vertonen juist zij over zelfstandigheid een ronduit warrig beeld. Het is gewoon een soepzooitje.

 Ik schets u het beeld: De VVD in Huizen gaat voor zelfstandigheid, de VVD in Laren nu ook, maar de VVD Blaricum staat pal voor fusie!  D66 in Huizen en Eemnes zijn fel voor zelfstandigheid en D66 Laren en Blaricum nog feller voor fusie. CDA Huizen gaat voor zelfstandigheid, terwijl het CDA in Laren en Blaricum hún erfgoed willen onderbrengen in fusie. Lust u nog peultjes?

 Larens Behoud -met afstand de grootste politieke vereniging in Laren samengesteld uit inwoners van Laren die landelijk op alle mogelijke partijen stemmen maar in Laren op Larens Behoud- is altijd helder geweest. Volledig onderbouwd ( zie ook  de vele artikelen op larensbehoud.nl) wees en wijst Larens Behoud consequent de achterhaalde fusiedrang af.  Larens Behoud staat voor moderne en goed georganiseerde zelfstandigheid. Voor behoud van onze verworvenheden, gemeenschapszin en bestuur dichtbij.

 

Historische verkiezingen? Als dat op 21 maart niet het geval is wanneer dan wel?

Dus zet op 21 maart alle verschillen opzij en zorg voor DRAAGVLAK.

Stem vóór Zelfstandigheid.

 

Timo Smit, voorzitter Larens Behoud 


 


Ga terug

Publicatie datum: 20-3-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

12 juli.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

Een mooie start

8 juli.- Dit is niet mijn eerste column in het Larens Journaal, maar wel als nieuwbakken wethouder. “Ik ben blij, trots en nederig”, zei Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amster  Lees verder

[Het weer in Laren]

21°Cza
18,5°Czo
17°Cma
19°Cdi

[Opinie]

Opinie Gooi en Eemlander: Provincie moet knip blijven trekken

12 juli.- Het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland om uit het Goois Natuurreservaat te stappen kwam, zo lijkt het, voor het Gooi als een donderslag bij heldere hemel. Dat is vreemd. Hebben rentmeester-directeur Karen Heerschop en voorzitter Kees-Jan Doske  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

bol an 24

19 juli.- Een van de meest bijzondere monumenten van Laren is de Mauvepomp. Een eerbetoon aan de meesterschilder  Anton Mauve (1838-1888)die de laatste vier jaar van zijn leven in de villa Ariette woonde  aan de Naarderstraat, tegenover het huidige Singermuseum.Hij was beroemd en geliefd bij kunstverzamelaars in binnen- en buitenland. In Amerika waren vooral  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]