5 bibliotheekvragen aan lijsttrekker Peter Calis

1 mrt.- De Bibliotheek heeft aan de 6 lijsttrekkers van Laren gevraagd antwoord te geven op vijf vragen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart a.s. Lees hier de antwoorden van lijstrekker Peter Calis van Larens Behoud, de grootste politieke vereniniging van Laren. 

○ Wat is uw favoriete boek/welk boek geeft u graag cadeau? ○ Welke film wilt u nog een keer zien? ○ Hoe omschrijft u uw partij? ○ Wat vindt u bijzonder aan Laren? ○ Wat zijn uw twee belangrijkste wensen voor Laren?

 

Peter Calis  poseerde in de Bibliotheek Brinkhuis Laren met zijn favoriete boek(-en) voor n Yvonne Verburg Fotografie.

 

 

1.Wat is uw favoriete boek/welk boek geeft u graag cadeau?

Fictie: Ik ben Pelgrim van Terry Hayes: een razend spannende, internatio- nale jacht op een terrorist die een grootscheepse bio-aanslag op de USA beraamt.

Alles van Deon Meyer (politiethrillers overgoten met een boeiende Zuid-Afrikaanse saus), speciaal z’n laatste boek Koorts: de mensheid is uitgeroeid door een virus en in Zuid-Afrika zijn er kleine groepjes over- levenden die de beschaving weer opnieuw moeten uitvinden.

Non-fictie: Het oerboek van de mens van Carel van Schaik en Kai Michel. Een fascinerende analyse van de evolutie van de mens, aan de hand van de Bijbel.

Met Koorts en Oerboek maak ik ook graag anderen blij. Het boek Aap & Mol in Laren van Gitte Spee, is het ideale weggeefboek!

2.Welke film wilt u nog een keer zien?

Jacob’s ladder uit 1990 van regisseur Adrian Lyne, met Tim Robbins in de hoofdrol. Waanzinnig knappe film, met als verhaallijn een experiment in het Amerikaanse leger in Vietnam, waarin een nieuwe drug wordt toegediend aan een peloton om hun agressiviteit te versterken.

3.Hoe omschrijft u uw partij?

Larens Behoud is een vereniging van mensen die één gezamenlijk belang en één gezamenlijke passie hebben: Laren zo aantrekkelijk mogelijk te houden en te maken. 

 

Die charme uit zich in het beschermde dorpsgezicht, een gezond economisch klimaat , veilig door terugdringen criminaliteit en veilig verkeer, en een grote sociale cohesie: een rijk verenigingsleven en een algemene mentaliteit waarbij we graag andere inwoners helpen en ondersteunen. 

4.Wat vindt u bijzonder aan Laren? 

Laren is een bijzondere gemeenschap, van zeer diverse mensen, boven- gemiddeld welgesteld en tolerant. Laren heeft uitstekende voorzieningen zoals museum, theater, zwembad, gemeenschapshuis, scholen en verzorgingshuizen met veel aandacht voor cultuur en culturele evenementen. Het is ideaal gelegen in de Gooise natuur: binnen vijf minuten ben je in bos of hei, en het ligt centraal tussen Amsterdam en Utrecht. 

5.Wat zijn uw twee belangrijkste wensen voor Laren? 

1) Laren zelfstandig 

De belangrijkste wens is dat Laren een eigen bestuur blijft houden: college van Burgemeester en Wethouders, en gemeenteraad: in Laren bepalen we zelf wat er gebeurt en niet gebeurt. Laren dat positief samenwerkt met de buurgemeenten en de regio op de bekende en belangrijke (boven)- regionale thema’s zoals economie, mobiliteit en milieu. Zelfstandigheid is de belangrijkste voorwaarde om het bijzondere van Laren te kunnen bestendigen. 

2) Dat het Rijk een beleid zal voeren waarbij Laren een gezond budget zal hebben. De Rijksuitkeringen kennen de laatste jaren een grillig verloop, waardoor het uiterst moeilijk is om het huishoudboekje op orde te houden. De Rijksoverheid moet inzien dat zelfstandige gemeenten/gemeen- schappen essentieel zijn voor de kwaliteit van leven, en hun beleid daarop afstemmen. 

http://www.larensbehoud.nl


 

Ga terug

Publicatie datum: 1-3-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Landelijke partijen en Zelfstandigheid

20 mrt.- De provincie huurt van onze belastingcenten het peperdure Berenschot in om de door haar gewenste herindeling te programmeren. En zet de gemeenten daarbij buitenspel. Wél benoemde het dure bureau direct ook waar het v  Lees verder

[Kijk op Laren]

Nu of nooit..Stem Larens Behoud Lijst 1

10 mrt.-Vier jaar geleden schreef ik als lijstduwer van Larens Behoud in het campagneboekje. ‘Het is voor mij een vreemd en onbestemd gevoel dat mijn directe betrokkenheid bij de Larense politiek voorbij is. Ik heb het niet echt gewild, maar een chronische ziekte maakte het ondoenlijk.’ Nu vier ja  Lees verder

[Het weer in Laren]

1°Cwo
1,5°Cdo
2,5°Cvr
3,5°Cza

[Opinie]

Kies voor behoud zelfstandigheid

20 mrt.-  ,,Vaak wordt gedacht dat gemeenten besparen na een fusie vanwege schaalvoordelen.'' Dat stelt professor Allers, hoogleraar economie van decentrale overheden aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Groningen. “ Grote gemeenten kunnen goedkoper zijn omdat zij op grotere schaal inkopen of gespecialis  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (6)

15 mrt.- Van meesterschilder Mauve is bekend hoe hij onder de indruk raakte van Laren nadat het eerder was ontdekt door collega-Haagse Schoolschilders Jozef Israëls en Albert Neuhuys. Aan zijn vrouw Ariëtte schreef Anton in 1882 na een eerste bezoek aan ons dorp  “  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]