5 bibliotheekvragen aan lijsttrekker Peter Calis

1 mrt.- De Bibliotheek heeft aan de 6 lijsttrekkers van Laren gevraagd antwoord te geven op vijf vragen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart a.s. Lees hier de antwoorden van lijstrekker Peter Calis van Larens Behoud, de grootste politieke vereniniging van Laren. 

○ Wat is uw favoriete boek/welk boek geeft u graag cadeau? ○ Welke film wilt u nog een keer zien? ○ Hoe omschrijft u uw partij? ○ Wat vindt u bijzonder aan Laren? ○ Wat zijn uw twee belangrijkste wensen voor Laren?

 

Peter Calis  poseerde in de Bibliotheek Brinkhuis Laren met zijn favoriete boek(-en) voor n Yvonne Verburg Fotografie.

 

 

1.Wat is uw favoriete boek/welk boek geeft u graag cadeau?

Fictie: Ik ben Pelgrim van Terry Hayes: een razend spannende, internatio- nale jacht op een terrorist die een grootscheepse bio-aanslag op de USA beraamt.

Alles van Deon Meyer (politiethrillers overgoten met een boeiende Zuid-Afrikaanse saus), speciaal z’n laatste boek Koorts: de mensheid is uitgeroeid door een virus en in Zuid-Afrika zijn er kleine groepjes over- levenden die de beschaving weer opnieuw moeten uitvinden.

Non-fictie: Het oerboek van de mens van Carel van Schaik en Kai Michel. Een fascinerende analyse van de evolutie van de mens, aan de hand van de Bijbel.

Met Koorts en Oerboek maak ik ook graag anderen blij. Het boek Aap & Mol in Laren van Gitte Spee, is het ideale weggeefboek!

2.Welke film wilt u nog een keer zien?

Jacob’s ladder uit 1990 van regisseur Adrian Lyne, met Tim Robbins in de hoofdrol. Waanzinnig knappe film, met als verhaallijn een experiment in het Amerikaanse leger in Vietnam, waarin een nieuwe drug wordt toegediend aan een peloton om hun agressiviteit te versterken.

3.Hoe omschrijft u uw partij?

Larens Behoud is een vereniging van mensen die één gezamenlijk belang en één gezamenlijke passie hebben: Laren zo aantrekkelijk mogelijk te houden en te maken. 

 

Die charme uit zich in het beschermde dorpsgezicht, een gezond economisch klimaat , veilig door terugdringen criminaliteit en veilig verkeer, en een grote sociale cohesie: een rijk verenigingsleven en een algemene mentaliteit waarbij we graag andere inwoners helpen en ondersteunen. 

4.Wat vindt u bijzonder aan Laren? 

Laren is een bijzondere gemeenschap, van zeer diverse mensen, boven- gemiddeld welgesteld en tolerant. Laren heeft uitstekende voorzieningen zoals museum, theater, zwembad, gemeenschapshuis, scholen en verzorgingshuizen met veel aandacht voor cultuur en culturele evenementen. Het is ideaal gelegen in de Gooise natuur: binnen vijf minuten ben je in bos of hei, en het ligt centraal tussen Amsterdam en Utrecht. 

5.Wat zijn uw twee belangrijkste wensen voor Laren? 

1) Laren zelfstandig 

De belangrijkste wens is dat Laren een eigen bestuur blijft houden: college van Burgemeester en Wethouders, en gemeenteraad: in Laren bepalen we zelf wat er gebeurt en niet gebeurt. Laren dat positief samenwerkt met de buurgemeenten en de regio op de bekende en belangrijke (boven)- regionale thema’s zoals economie, mobiliteit en milieu. Zelfstandigheid is de belangrijkste voorwaarde om het bijzondere van Laren te kunnen bestendigen. 

2) Dat het Rijk een beleid zal voeren waarbij Laren een gezond budget zal hebben. De Rijksuitkeringen kennen de laatste jaren een grillig verloop, waardoor het uiterst moeilijk is om het huishoudboekje op orde te houden. De Rijksoverheid moet inzien dat zelfstandige gemeenten/gemeen- schappen essentieel zijn voor de kwaliteit van leven, en hun beleid daarop afstemmen. 

http://www.larensbehoud.nl


 

Ga terug

Publicatie datum: 1-3-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Larens Behoud: Handen af van de Gooise hei

14 sept.- Larens Behoud heeft met afschuw kennis genomen van de in Hilversum gepresenteerde toekomstvisie waar de gemeente Hilversum aan heeft meegewerkt. Een weg over de hei van de A1 bij Bussum naar het Mediapark in Hilversum , al of niet met kabelba  Lees verder

[Kijk op Laren]

Bedankspeech Sean Bogaers aan vrijwilligers

Larens Behoud-gemeenteraadslid en jongerenwerker  Sean William Bogaers (29)hield  vrijdagavond 7 september 2018 in het Larense Brinkhuis  op jaarlijkse vrijwilligersavond een monumentale blikopener./speechvrijwilligersavond 2018ode aan de vrijwilligerswerk (de Warrekam)   goedenavond dame  Lees verder

[Het weer in Laren]

20,5°Cvr
20°Cza
19°Czo
15,5°Cma

[Opinie]

Gooi en Eemlander: Moeder Jaeger verdient Gooise dank

17 sept.- Denken plannenmakers er nu wel of niet aan om asfaltmachines de Westerheide op te sturen om het Mediapark beter bereikbaar te maken voor auto’s? Sinds maandag beroert die vraag de Gooise gemoederen. De Hilversumse wethouder Wimar Jaeger ( zie foto)  verantwoordelijk voor media, en economie,  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (33)

19 sept.-  Toen ik in het najaar van 2001 werd gevraagd de politieke arena van Laren te betreden, vroeg ik mij af of ik het wel kon. Een afweging die altijd mijn drijfveer is geweest.  Ik begon na te denken hoe ik de Laa  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]