5 bibliotheekvragen aan lijsttrekker Peter Calis

1 mrt.- De Bibliotheek heeft aan de 6 lijsttrekkers van Laren gevraagd antwoord te geven op vijf vragen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart a.s. Lees hier de antwoorden van lijstrekker Peter Calis van Larens Behoud, de grootste politieke vereniniging van Laren. 

○ Wat is uw favoriete boek/welk boek geeft u graag cadeau? ○ Welke film wilt u nog een keer zien? ○ Hoe omschrijft u uw partij? ○ Wat vindt u bijzonder aan Laren? ○ Wat zijn uw twee belangrijkste wensen voor Laren?

 

Peter Calis  poseerde in de Bibliotheek Brinkhuis Laren met zijn favoriete boek(-en) voor n Yvonne Verburg Fotografie.

 

 

1.Wat is uw favoriete boek/welk boek geeft u graag cadeau?

Fictie: Ik ben Pelgrim van Terry Hayes: een razend spannende, internatio- nale jacht op een terrorist die een grootscheepse bio-aanslag op de USA beraamt.

Alles van Deon Meyer (politiethrillers overgoten met een boeiende Zuid-Afrikaanse saus), speciaal z’n laatste boek Koorts: de mensheid is uitgeroeid door een virus en in Zuid-Afrika zijn er kleine groepjes over- levenden die de beschaving weer opnieuw moeten uitvinden.

Non-fictie: Het oerboek van de mens van Carel van Schaik en Kai Michel. Een fascinerende analyse van de evolutie van de mens, aan de hand van de Bijbel.

Met Koorts en Oerboek maak ik ook graag anderen blij. Het boek Aap & Mol in Laren van Gitte Spee, is het ideale weggeefboek!

2.Welke film wilt u nog een keer zien?

Jacob’s ladder uit 1990 van regisseur Adrian Lyne, met Tim Robbins in de hoofdrol. Waanzinnig knappe film, met als verhaallijn een experiment in het Amerikaanse leger in Vietnam, waarin een nieuwe drug wordt toegediend aan een peloton om hun agressiviteit te versterken.

3.Hoe omschrijft u uw partij?

Larens Behoud is een vereniging van mensen die één gezamenlijk belang en één gezamenlijke passie hebben: Laren zo aantrekkelijk mogelijk te houden en te maken. 

 

Die charme uit zich in het beschermde dorpsgezicht, een gezond economisch klimaat , veilig door terugdringen criminaliteit en veilig verkeer, en een grote sociale cohesie: een rijk verenigingsleven en een algemene mentaliteit waarbij we graag andere inwoners helpen en ondersteunen. 

4.Wat vindt u bijzonder aan Laren? 

Laren is een bijzondere gemeenschap, van zeer diverse mensen, boven- gemiddeld welgesteld en tolerant. Laren heeft uitstekende voorzieningen zoals museum, theater, zwembad, gemeenschapshuis, scholen en verzorgingshuizen met veel aandacht voor cultuur en culturele evenementen. Het is ideaal gelegen in de Gooise natuur: binnen vijf minuten ben je in bos of hei, en het ligt centraal tussen Amsterdam en Utrecht. 

5.Wat zijn uw twee belangrijkste wensen voor Laren? 

1) Laren zelfstandig 

De belangrijkste wens is dat Laren een eigen bestuur blijft houden: college van Burgemeester en Wethouders, en gemeenteraad: in Laren bepalen we zelf wat er gebeurt en niet gebeurt. Laren dat positief samenwerkt met de buurgemeenten en de regio op de bekende en belangrijke (boven)- regionale thema’s zoals economie, mobiliteit en milieu. Zelfstandigheid is de belangrijkste voorwaarde om het bijzondere van Laren te kunnen bestendigen. 

2) Dat het Rijk een beleid zal voeren waarbij Laren een gezond budget zal hebben. De Rijksuitkeringen kennen de laatste jaren een grillig verloop, waardoor het uiterst moeilijk is om het huishoudboekje op orde te houden. De Rijksoverheid moet inzien dat zelfstandige gemeenten/gemeen- schappen essentieel zijn voor de kwaliteit van leven, en hun beleid daarop afstemmen. 

http://www.larensbehoud.nl


 

Ga terug

Publicatie datum: 1-3-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Fusieleed: een dossier waarin alles misging wat mis kon gaan

20 juni.- Huizen, Blaricum en Laren schrijven in een brief aan de provincie Noord-Holland dat ze gezamenlijk verzoeken de ARHI-procedure te stoppen. Een even terecht als begrijpelijk verzoek; alledrie hebben een zelfstandig voortbestaan in de coa  Lees verder

[Kijk op Laren]

Jong in de gemeenteraad

22 juni.- Er wordt mij vaak gevraagd: ‘Hoe het nou is om gemeenteraadslid te zijn?’ Nou, het heeft voor mij vele aspecten. Het is sowieso super interessesant en erg leerzaam, soms is het spannend, soms een tikkeltje saai  Lees verder

[Het weer in Laren]

18°Czo
16,5°Cma
15°Cdi
15°Cwo

[Opinie]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

8 juni.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (20)

20 juni.- Ik ben niet zo’n boerenzakdoeken-man die zijn neus snuit in het verleden.‘‘There is no past, no future, you have to live in the immediate now’, stelt  de hedonistische goeroe Bhagwan Shree Rajneesh,die dagelijks in Poona een ritje in één van zijn Rolls Royces maakte.Anderen beweren overigens dat deze ‘verlichte’ wijsheid afkomstig is van de   Lees verder

[Volg Larens Behoud op]