Zorgen over roosterdruk en bezetting brandweer Gooi en Vechtstreek

22 okt.- Brandweermensen uit Gooi en Vechtstreek maken zich zorgen over de roosterdruk en de bezetting op de posten in de regio.

Dat blijkt uit een belevingsonderzoek dat door de brandweer in het hele land is uitgevoerd. Zowel beroeps- als vrijwillige brandweermensen hebben deelgenomen aan het onderzoek. Op basis van 235 vragen spraken zij zich uit over hun werk.

Uit het rapport blijkt dat 38 procent van de respondenten in Gooi en Vechtstreek vindt dat de postbezetting op orde is.

Ter vergelijking: in veiligheidsregio Fryslân is 77 procent van de respondenten blij met de postbezetting. 66 procent van de respondenten vindt dat kazernes van vrijwillige brandweerlieden te maken hebben met onderbezetting.

De brandweermensen uit Gooi en Vechtstreek geven een krappe voldoende - 5,5 - op het onderdeel ’tevreden over de organisatie’. Van alle vijfentwintig regio’s scoort alleen Zaanstreek-Waterland lager met een 5,4.

Gemiddeld wordt de organisatie in Nederland beoordeeld met een 6,2. Brandweermensen in Gooi en Vechtstreek zijn een stuk positiever over hun werk in het algemeen. Dat beoordelen ze met 7,4. Gemiddeld beoordelen brandweermensen in Nederland hun werk met een 7,3.

Volgens burgemeester Fons Hertog van Huizen, portefeuillehouder brandweer bij Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, worden resultaten van het belevingsrapport kritisch bekeken.

„De verbinding met de regio scoort een 5,5, dat is een relatief lage score. Andere zorgpunten zijn de roosterdruk en de bezetting op de posten. Zaken die serieus worden genomen en die we op zullen pakken. Eigenlijk is dat ook al in gang gezet met het doorontwikkelen van de repressieve organisatie.”

Kloof

Ook brandweercommandant John van der Zwan vindt dat het onderzoeksresultaat niet in een bureaulade mag belanden.

„Binnen Brandweer Gooi en Vechtstreek gaat een werkgroep, met leden uit alle lagen van de organisatie, hiermee aan de slag. Zo werken we met elkaar om de goede dingen te blijven doen voor de samenleving, ons brandweervak en onze organisatie.”

Van der Zwan wil kritisch kijken naar de manier waarop de organisatie is ingericht. „Een punt van aandacht is de kloof die ervaren wordt tussen het management en de werkvloer. We moeten die kloof kleiner maken en het liefst helemaal laten verdwijnen.” Bron: Gooi en Eemlander
Ga terug

Publicatie datum: 22-10-2017

[Laren in beeld]

[Column]

Larens Behoud: Handen af van de Gooise hei

14 sept.- Larens Behoud heeft met afschuw kennis genomen van de in Hilversum gepresenteerde toekomstvisie waar de gemeente Hilversum aan heeft meegewerkt. Een weg over de hei van de A1 bij Bussum naar het Mediapark in Hilversum , al of niet met kabelba  Lees verder

[Kijk op Laren]

Bedankspeech Sean Bogaers aan vrijwilligers

Larens Behoud-gemeenteraadslid en jongerenwerker  Sean William Bogaers (29)hield  vrijdagavond 7 september 2018 in het Larense Brinkhuis  op jaarlijkse vrijwilligersavond een monumentale blikopener./speechvrijwilligersavond 2018ode aan de vrijwilligerswerk (de Warrekam)   goedenavond dame  Lees verder

[Het weer in Laren]

21°Cdo
20°Cvr
20,5°Cza
20°Czo

[Opinie]

Gooi en Eemlander: Moeder Jaeger verdient Gooise dank

17 sept.- Denken plannenmakers er nu wel of niet aan om asfaltmachines de Westerheide op te sturen om het Mediapark beter bereikbaar te maken voor auto’s? Sinds maandag beroert die vraag de Gooise gemoederen. De Hilversumse wethouder Wimar Jaeger ( zie foto)  verantwoordelijk voor media, en economie,  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (33)

19 sept.-  Toen ik in het najaar van 2001 werd gevraagd de politieke arena van Laren te betreden, vroeg ik mij af of ik het wel kon. Een afweging die altijd mijn drijfveer is geweest.  Ik begon na te denken hoe ik de Laa  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]