Zorgen over roosterdruk en bezetting brandweer Gooi en Vechtstreek

22 okt.- Brandweermensen uit Gooi en Vechtstreek maken zich zorgen over de roosterdruk en de bezetting op de posten in de regio.

Dat blijkt uit een belevingsonderzoek dat door de brandweer in het hele land is uitgevoerd. Zowel beroeps- als vrijwillige brandweermensen hebben deelgenomen aan het onderzoek. Op basis van 235 vragen spraken zij zich uit over hun werk.

Uit het rapport blijkt dat 38 procent van de respondenten in Gooi en Vechtstreek vindt dat de postbezetting op orde is.

Ter vergelijking: in veiligheidsregio Fryslân is 77 procent van de respondenten blij met de postbezetting. 66 procent van de respondenten vindt dat kazernes van vrijwillige brandweerlieden te maken hebben met onderbezetting.

De brandweermensen uit Gooi en Vechtstreek geven een krappe voldoende - 5,5 - op het onderdeel ’tevreden over de organisatie’. Van alle vijfentwintig regio’s scoort alleen Zaanstreek-Waterland lager met een 5,4.

Gemiddeld wordt de organisatie in Nederland beoordeeld met een 6,2. Brandweermensen in Gooi en Vechtstreek zijn een stuk positiever over hun werk in het algemeen. Dat beoordelen ze met 7,4. Gemiddeld beoordelen brandweermensen in Nederland hun werk met een 7,3.

Volgens burgemeester Fons Hertog van Huizen, portefeuillehouder brandweer bij Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, worden resultaten van het belevingsrapport kritisch bekeken.

„De verbinding met de regio scoort een 5,5, dat is een relatief lage score. Andere zorgpunten zijn de roosterdruk en de bezetting op de posten. Zaken die serieus worden genomen en die we op zullen pakken. Eigenlijk is dat ook al in gang gezet met het doorontwikkelen van de repressieve organisatie.”

Kloof

Ook brandweercommandant John van der Zwan vindt dat het onderzoeksresultaat niet in een bureaulade mag belanden.

„Binnen Brandweer Gooi en Vechtstreek gaat een werkgroep, met leden uit alle lagen van de organisatie, hiermee aan de slag. Zo werken we met elkaar om de goede dingen te blijven doen voor de samenleving, ons brandweervak en onze organisatie.”

Van der Zwan wil kritisch kijken naar de manier waarop de organisatie is ingericht. „Een punt van aandacht is de kloof die ervaren wordt tussen het management en de werkvloer. We moeten die kloof kleiner maken en het liefst helemaal laten verdwijnen.” Bron: Gooi en Eemlander
Ga terug

Publicatie datum: 22-10-2017

[Laren in beeld]

[Column]

Fusieleed: een dossier waarin alles misging wat mis kon gaan

20 juni.- Huizen, Blaricum en Laren schrijven in een brief aan de provincie Noord-Holland dat ze gezamenlijk verzoeken de ARHI-procedure te stoppen. Een even terecht als begrijpelijk verzoek; alledrie hebben een zelfstandig voortbestaan in de coa  Lees verder

[Kijk op Laren]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

8 juni.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Het weer in Laren]

24,5°Cwo
24,5°Cdo
23°Cvr
20°Cza

[Opinie]

Opinie: Akkoord Gooistad door HvH is regelrecht kiezersbedrog

5 mei.- Als Hart voor Hilversum, zoals het nu lijkt, definitief akkoord gaat met het opgaan van Hilversum in één regiogemeente, is dat niets minder dan kiezersbedrog. Bronnen die direct betrokken zijn bij formatiegesprekken in de mediastad melden dat HvH, D  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (19)

14 juni.-  Een traditie bestaat niet uit zichzelf. Ze moet constant omarmd, bevestigd en gecultiveerd worden. Voor Laren geldt dat in de eerste plaats voor de Sint Janstraditie. Niets, in ons dorp is zo vee  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]