Zorgen over roosterdruk en bezetting brandweer Gooi en Vechtstreek

22 okt.- Brandweermensen uit Gooi en Vechtstreek maken zich zorgen over de roosterdruk en de bezetting op de posten in de regio.

Dat blijkt uit een belevingsonderzoek dat door de brandweer in het hele land is uitgevoerd. Zowel beroeps- als vrijwillige brandweermensen hebben deelgenomen aan het onderzoek. Op basis van 235 vragen spraken zij zich uit over hun werk.

Uit het rapport blijkt dat 38 procent van de respondenten in Gooi en Vechtstreek vindt dat de postbezetting op orde is.

Ter vergelijking: in veiligheidsregio Fryslân is 77 procent van de respondenten blij met de postbezetting. 66 procent van de respondenten vindt dat kazernes van vrijwillige brandweerlieden te maken hebben met onderbezetting.

De brandweermensen uit Gooi en Vechtstreek geven een krappe voldoende - 5,5 - op het onderdeel ’tevreden over de organisatie’. Van alle vijfentwintig regio’s scoort alleen Zaanstreek-Waterland lager met een 5,4.

Gemiddeld wordt de organisatie in Nederland beoordeeld met een 6,2. Brandweermensen in Gooi en Vechtstreek zijn een stuk positiever over hun werk in het algemeen. Dat beoordelen ze met 7,4. Gemiddeld beoordelen brandweermensen in Nederland hun werk met een 7,3.

Volgens burgemeester Fons Hertog van Huizen, portefeuillehouder brandweer bij Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, worden resultaten van het belevingsrapport kritisch bekeken.

„De verbinding met de regio scoort een 5,5, dat is een relatief lage score. Andere zorgpunten zijn de roosterdruk en de bezetting op de posten. Zaken die serieus worden genomen en die we op zullen pakken. Eigenlijk is dat ook al in gang gezet met het doorontwikkelen van de repressieve organisatie.”

Kloof

Ook brandweercommandant John van der Zwan vindt dat het onderzoeksresultaat niet in een bureaulade mag belanden.

„Binnen Brandweer Gooi en Vechtstreek gaat een werkgroep, met leden uit alle lagen van de organisatie, hiermee aan de slag. Zo werken we met elkaar om de goede dingen te blijven doen voor de samenleving, ons brandweervak en onze organisatie.”

Van der Zwan wil kritisch kijken naar de manier waarop de organisatie is ingericht. „Een punt van aandacht is de kloof die ervaren wordt tussen het management en de werkvloer. We moeten die kloof kleiner maken en het liefst helemaal laten verdwijnen.” Bron: Gooi en Eemlander
Ga terug

Publicatie datum: 22-10-2017

[Laren in beeld]

[Column]

De Commissaris vertelt.......

13 jan.- De Nieuwjaarsspeech van de Commissaris der Koning van Noord Holland kan ik u zeer aanbevelen, en is een bevlogen geïnspireerde speech, in z’n geheel na te lezen op de website van de Provincie. Remkes staat stil bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018, en zegt daarover het volgende  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

Nu of nooit

9 jan.- Vier jaar geleden schreef ik als lijstduwer van Larens Behoud in het campagneboekje. ‘Het is voor mij een vreemd en onbestemd gevoel dat mijn directe betrokkenheid bij de Larense politiek voorbij is. Ik heb het niet echt gewild, maar een chronische ziekte maakte het ondoenlijk.’ Nu vier ja  Lees verder

[Het weer in Laren]

5°Cdo
4,5°Cvr
4°Cza
3,5°Czo

[Opinie]

Laren NH wil het nu wel eens weten (van NH)

17 jan.- Klopt het nu wel of niet dat Gedeputeerde Staten een voorstel kreeg voorgelegd waarin de lichte gemeenschappelijke regeling voor de HBEL-dorpen twee jaar langs de kans zou krijgen zichzelf te bewijzen? Eerst vroeg Larens Behoud of dat voorstel van openbaar gemaakt kon worden. Dat weigerde de provincie. Dan weet je natuurlijk het antwoord op de bovenstaande vraag al wel: j  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Het was zo vertrouwd!

16 dec.- Mijn duifje is weggevlogenDoor een gat in het dakWaar vele jaren er voorHet stenen duifje bleef kijkenNaar mensen die er langs liepenZomaar kijkend naar zomaar een oud boerderijtjeNaar een gekromd dakDat was het gebruikEen boom deed daar zijn bestEn hield het dak en riet op zijn plekVerbouwen maar, de container is nog niet volMet de restanten van jarenlang woongenotLangs lopen kijken naar een nieuw te bouwen huisIn een straat zonder mestgeurEen huis met een andere grandeurTekening en tekst : Hans Houtkamphanshoutkamp@live.nl  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]