Zorgen over roosterdruk en bezetting brandweer Gooi en Vechtstreek

22 okt.- Brandweermensen uit Gooi en Vechtstreek maken zich zorgen over de roosterdruk en de bezetting op de posten in de regio.

Dat blijkt uit een belevingsonderzoek dat door de brandweer in het hele land is uitgevoerd. Zowel beroeps- als vrijwillige brandweermensen hebben deelgenomen aan het onderzoek. Op basis van 235 vragen spraken zij zich uit over hun werk.

Uit het rapport blijkt dat 38 procent van de respondenten in Gooi en Vechtstreek vindt dat de postbezetting op orde is.

Ter vergelijking: in veiligheidsregio Fryslân is 77 procent van de respondenten blij met de postbezetting. 66 procent van de respondenten vindt dat kazernes van vrijwillige brandweerlieden te maken hebben met onderbezetting.

De brandweermensen uit Gooi en Vechtstreek geven een krappe voldoende - 5,5 - op het onderdeel ’tevreden over de organisatie’. Van alle vijfentwintig regio’s scoort alleen Zaanstreek-Waterland lager met een 5,4.

Gemiddeld wordt de organisatie in Nederland beoordeeld met een 6,2. Brandweermensen in Gooi en Vechtstreek zijn een stuk positiever over hun werk in het algemeen. Dat beoordelen ze met 7,4. Gemiddeld beoordelen brandweermensen in Nederland hun werk met een 7,3.

Volgens burgemeester Fons Hertog van Huizen, portefeuillehouder brandweer bij Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, worden resultaten van het belevingsrapport kritisch bekeken.

„De verbinding met de regio scoort een 5,5, dat is een relatief lage score. Andere zorgpunten zijn de roosterdruk en de bezetting op de posten. Zaken die serieus worden genomen en die we op zullen pakken. Eigenlijk is dat ook al in gang gezet met het doorontwikkelen van de repressieve organisatie.”

Kloof

Ook brandweercommandant John van der Zwan vindt dat het onderzoeksresultaat niet in een bureaulade mag belanden.

„Binnen Brandweer Gooi en Vechtstreek gaat een werkgroep, met leden uit alle lagen van de organisatie, hiermee aan de slag. Zo werken we met elkaar om de goede dingen te blijven doen voor de samenleving, ons brandweervak en onze organisatie.”

Van der Zwan wil kritisch kijken naar de manier waarop de organisatie is ingericht. „Een punt van aandacht is de kloof die ervaren wordt tussen het management en de werkvloer. We moeten die kloof kleiner maken en het liefst helemaal laten verdwijnen.” Bron: Gooi en Eemlander
Ga terug

Publicatie datum: 22-10-2017

[Laren in beeld]

[Column]

Laren heeft gesproken. Overduidelijk!

22 mrt.- Bijna 85% van alle inwoners hebben gestemd vóór zelfstandigheid van ons mooie Laren. De partijen die voor fusie waren werden gehalveerd. Of haalde de raad niet. Larens Beho  Lees verder

[Kijk op Laren]

Een woord van dank

22 mrt.- Op de eerste plaats mijn hele grote dank aan alle kiezers die op Larens Behoud hebben gestemd. Grote dank ook aan alle leden van Larens Behoud voor hun inzet in de campagne: het is niet voor n  Lees verder

[Het weer in Laren]

4°Cdo
4,5°Cvr
3°Cza
6°Czo

[Opinie]

Een overduidelijke uitslag!

22 mrt.- Lokale politiek leeft. Zoveel is duidelijk uit de voorlopige cijfers diegisteravond bekend werden gemaakt door Burgemeester Rinske Kruisinga. Na alhet werk dat is gedaan door de vele partijgenoten sta je ook even te kijken:6 zetels! Wat ga  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (7)

22 mrt.- Mijn vrouw Annemarie en ik zijn gelukkige mensen omdat we in zo’n romantisch boerderijtje op het Mauvezand, het vroegere Zandgat, mogen wonen. Ons huis dateert uit eind 18e eeuw, en toen wij het een kleine 25 jaar geleden kochten, vertelde  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]