Winkelacties voor Gooise voedselbank

23 sept.- De Voedselbank Gooi en Omstreken zoekt dringend vrijwilligers voor grote supermarktacties om houdbare artikelen in te verzamelen. De voorraad koffie, thee, meel en pasta is op na ongewenst muizenbezoek in de centrale opslag in Huizen.

Ook de Hilversumse vestiging snakt naar vrijwilligers voor winkelacties, die overigens in de hele regio gaan plaatsvinden. ,,We hebben wel zestig vrijwilligers nodig”, zegt coördinator Henske Jakobs desgevraagd.

Het gaat om drie uur helpen bij het inzamelen van artikelen als koffie, thee, broodbeleg, pasta, suiker en bloem. ,,Ze delen flyers uit in winkel en staan bij schappen met producten die speciaal voor de voedselbank zijn klaargezet.”

Vrijwilligers staan ook klaar om afgerekende artikelen die klanten schenken, in ontvangst te nemen. „Veel maar leuk werk, we zoeken vrolijke aanpakkers.”

Het tekort aan ’droge kruidenierswaren’ is ontstaan doordat de centrale opslag van Voedselbank Gooi en omstreken in Huizen te kampen heeft gehad met muizen. Aanzienlijke hoeveelheden aangevreten etenswaren moesten worden weggegooid.

,,Er is een grote schoonmaakactie geweest en de bestrijdingsdienst is ingezet. Alles is muisvrij, maar de voorraad is leeg. Positief is dat er redelijk veel groente en fruit is. Appels, peren, broccoli, spitskool, spruitjes, lof, veel brood, maaltijdsalades, smeerkaas, genoeg vlees. Dus de 160 kratten waren toch goed gevuld bij de drie uitgiftepunten in Hilversum.”

De vestiging aan de Oosterengweg 44 zit ook te springen om grote tassen waarin klanten op donderdag voedsel kunnen meenemen. Ook kerstpakketten zijn straks welkom.

Voedselbank Gooi en Omstreken, die wekelijks in totaal 350 pakketten uitdeelt - zoekt bovendien chauffeurs (rijbewijs B-E) en vrijwilligers om goederen te sorteren in de loods in Huizen.

Aanmelden kan via hrm@voedselbankgooi.nl of 035- 5339775 op dinsdag, woensdag of donderdag tussen 10 en 15 uur.  Bron: Gooi en Eemlander
Ga terug

Publicatie datum: 23-9-2017

[Laren in beeld]

[Column]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

12 juli.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

Een mooie start

8 juli.- Dit is niet mijn eerste column in het Larens Journaal, maar wel als nieuwbakken wethouder. “Ik ben blij, trots en nederig”, zei Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amster  Lees verder

[Het weer in Laren]

27°Czo
24°Cma
19°Cdi
16°Cwo

[Opinie]

Opinie Gooi en Eemlander: Provincie moet knip blijven trekken

12 juli.- Het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland om uit het Goois Natuurreservaat te stappen kwam, zo lijkt het, voor het Gooi als een donderslag bij heldere hemel. Dat is vreemd. Hebben rentmeester-directeur Karen Heerschop en voorzitter Kees-Jan Doske  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

bol an 24

19 juli.- Een van de meest bijzondere monumenten van Laren is de Mauvepomp. Een eerbetoon aan de meesterschilder  Anton Mauve (1838-1888)die de laatste vier jaar van zijn leven in de villa Ariette woonde  aan de Naarderstraat, tegenover het huidige Singermuseum.Hij was beroemd en geliefd bij kunstverzamelaars in binnen- en buitenland. In Amerika waren vooral  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]