Winkelacties voor Gooise voedselbank

23 sept.- De Voedselbank Gooi en Omstreken zoekt dringend vrijwilligers voor grote supermarktacties om houdbare artikelen in te verzamelen. De voorraad koffie, thee, meel en pasta is op na ongewenst muizenbezoek in de centrale opslag in Huizen.

Ook de Hilversumse vestiging snakt naar vrijwilligers voor winkelacties, die overigens in de hele regio gaan plaatsvinden. ,,We hebben wel zestig vrijwilligers nodig”, zegt coördinator Henske Jakobs desgevraagd.

Het gaat om drie uur helpen bij het inzamelen van artikelen als koffie, thee, broodbeleg, pasta, suiker en bloem. ,,Ze delen flyers uit in winkel en staan bij schappen met producten die speciaal voor de voedselbank zijn klaargezet.”

Vrijwilligers staan ook klaar om afgerekende artikelen die klanten schenken, in ontvangst te nemen. „Veel maar leuk werk, we zoeken vrolijke aanpakkers.”

Het tekort aan ’droge kruidenierswaren’ is ontstaan doordat de centrale opslag van Voedselbank Gooi en omstreken in Huizen te kampen heeft gehad met muizen. Aanzienlijke hoeveelheden aangevreten etenswaren moesten worden weggegooid.

,,Er is een grote schoonmaakactie geweest en de bestrijdingsdienst is ingezet. Alles is muisvrij, maar de voorraad is leeg. Positief is dat er redelijk veel groente en fruit is. Appels, peren, broccoli, spitskool, spruitjes, lof, veel brood, maaltijdsalades, smeerkaas, genoeg vlees. Dus de 160 kratten waren toch goed gevuld bij de drie uitgiftepunten in Hilversum.”

De vestiging aan de Oosterengweg 44 zit ook te springen om grote tassen waarin klanten op donderdag voedsel kunnen meenemen. Ook kerstpakketten zijn straks welkom.

Voedselbank Gooi en Omstreken, die wekelijks in totaal 350 pakketten uitdeelt - zoekt bovendien chauffeurs (rijbewijs B-E) en vrijwilligers om goederen te sorteren in de loods in Huizen.

Aanmelden kan via hrm@voedselbankgooi.nl of 035- 5339775 op dinsdag, woensdag of donderdag tussen 10 en 15 uur.  Bron: Gooi en Eemlander
Ga terug

Publicatie datum: 23-9-2017

[Laren in beeld]

[Column]

Wat veel mensen weten (maar niet mogen weten) over de provincie Noord-Holland en de fusies in het Gooi

23 apr.- Op 7 november 2017 lag de gevoelstemperatuur buiten maar net boven het vriespunt. Maar binnen, in de statige collegekamer in het provinciehuis van Noord-Holland steeg de temperatuur wellicht; in ieder geval zal er een verhitte discussie plaats hebben gevonden. In de iPads zat het voorstel van de portefeuillehouder herindeling Gooi, maar het kon niet op gen  Lees verder

[Kijk op Laren]

Geen coalitie Larens Behoud met Liberaal Laren

11 apr.-Het zou ook wel een huzarenstuk geweest zijn!  Direct na de verkiezingswinst van beide partijen schreef ik al in mijn column op deze site (“Succes informateur Leo”) dat de kiezer met die winst het draagvlak vóór zelfstandigheid overduidelijk heeft vastgelegd.  Maar ook schreef ik toen al dat het toch wel heel moeilijk, welhaast ongeloofwaardig , zou  Lees verder

[Het weer in Laren]

11,5°Cma
14,5°Cdi
15,5°Cwo
15,5°Cdo

[Opinie]

Biodiversiteit.

9 apr.- Bij het algemene adres van Larens Behoud (info@larensbehoud.nl) kwam er een warm pleidooi binnen voor voortzetting van het vorig jaar gestarte plan “(N)Iets doen.   En inwoonster schreef ons:   Een tuin vol biodiversiteit is een prachtig idee, al  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (12)

19 apr.- Dorpskarakters kleuren het dorp. De 77-jarige Harry Ligter ,“ Bonjour, monsieur”, die  samen met zijn  vrouw Meity woont in dat monumentje van een  arbeidershuisje (1771) op de hoek  van het Wagenpad en het Zevenend, is er zo een.  Of je Harry nu tegenkomt op de weekmarkt met zijn 14-jarige keffende Moos óf he  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]