Winkelacties voor Gooise voedselbank

23 sept.- De Voedselbank Gooi en Omstreken zoekt dringend vrijwilligers voor grote supermarktacties om houdbare artikelen in te verzamelen. De voorraad koffie, thee, meel en pasta is op na ongewenst muizenbezoek in de centrale opslag in Huizen.

Ook de Hilversumse vestiging snakt naar vrijwilligers voor winkelacties, die overigens in de hele regio gaan plaatsvinden. ,,We hebben wel zestig vrijwilligers nodig”, zegt coördinator Henske Jakobs desgevraagd.

Het gaat om drie uur helpen bij het inzamelen van artikelen als koffie, thee, broodbeleg, pasta, suiker en bloem. ,,Ze delen flyers uit in winkel en staan bij schappen met producten die speciaal voor de voedselbank zijn klaargezet.”

Vrijwilligers staan ook klaar om afgerekende artikelen die klanten schenken, in ontvangst te nemen. „Veel maar leuk werk, we zoeken vrolijke aanpakkers.”

Het tekort aan ’droge kruidenierswaren’ is ontstaan doordat de centrale opslag van Voedselbank Gooi en omstreken in Huizen te kampen heeft gehad met muizen. Aanzienlijke hoeveelheden aangevreten etenswaren moesten worden weggegooid.

,,Er is een grote schoonmaakactie geweest en de bestrijdingsdienst is ingezet. Alles is muisvrij, maar de voorraad is leeg. Positief is dat er redelijk veel groente en fruit is. Appels, peren, broccoli, spitskool, spruitjes, lof, veel brood, maaltijdsalades, smeerkaas, genoeg vlees. Dus de 160 kratten waren toch goed gevuld bij de drie uitgiftepunten in Hilversum.”

De vestiging aan de Oosterengweg 44 zit ook te springen om grote tassen waarin klanten op donderdag voedsel kunnen meenemen. Ook kerstpakketten zijn straks welkom.

Voedselbank Gooi en Omstreken, die wekelijks in totaal 350 pakketten uitdeelt - zoekt bovendien chauffeurs (rijbewijs B-E) en vrijwilligers om goederen te sorteren in de loods in Huizen.

Aanmelden kan via hrm@voedselbankgooi.nl of 035- 5339775 op dinsdag, woensdag of donderdag tussen 10 en 15 uur.  Bron: Gooi en Eemlander
Ga terug

Publicatie datum: 23-9-2017

[Laren in beeld]

[Column]

Bedroefd om CDA Laren

21 jan.- Het moet me toch van het hart. Als landelijk lid van het CDA en als geboren en getogen Laarder. Het CDA, vroeger AR, CHU en in Laren de grote KVP, heeft een prachtig en betekenisvol verleden i  Lees verder

[Kijk op Laren]

Politiek bestuur dichter bij mensen...de schijndemocratie van een CDK

20 jan.-  De Commissaris van de Koning in Noord-Holland Johan Remkes pleitte in zijn Nieuwjaarsspeech dat burgers in Noord-Holland en dus ook in de Gooi en Vechtstreek meer invloed moeten hebben.   Ik moest er even van bijkomen. Het klonk als muziek in de oren. Wat een ommekeer .   Lees verder

[Het weer in Laren]

6°Czo
3,5°Cma
2°Cdi
2°Cwo

[Opinie]

Ollongren: Zonder draagvlak kan het niet

22 jan.- Karin van Hunnik is nummer 2 op de kandidatenlijst van Larens Behoud in Laren. Met vijf zetels is deze partij een zeer belangrijke factor in de Larense politiek. De partij vecht fanatiek tegen de van bovenaf opgelegde fusie met Huizen. Daarbij is men in goed  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Afstand voel je van onderaf.

21 jan.- Slecht bestuur is geen kwestie van schaal.’ Grotere gemeenten zien zich voor grotere problemen gesteld, en hebben daarvoor geen grotere oplossingen. Burgers zien de afstand tot het lokale bestuur groeien: Spreuk van de dag: ‘Afstand voel j  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]