Wijnhandel Van Huystee draait deur op slot

17 nov.- Van een iconische winkel is vorige week de deur definitief gesloten: Ignace en Astrid van Huystee van J.W.H. van Huystee Wijnhandel zijn met pensioen gegaan. 

De twee hebben alleen hun trouwe klanten ingelicht over het sluiten van de winkel aan de St. Janstraat 16-18. Meer ruchtbaarheid eraan geven vonden de twee niet nodig. 

Bijna 90 jaar 

Het echtpaar was de derde generatie die J.W.H. van Huystee Wijnhandel draaide. Een opvolger is er niet. Bijna negentig jaar heeft de winkel - links naast Sancta Maria - er gezeten. 

Liefhebbers 

Trouwe klantenschare bestond uit echte liefhebbers 

Jan van Huystee vestigde de wijnhandel in het centrum van Laren aan het begin van 

de 20ste eeuw. Hij had een grote liefde voor hoge kwaliteitswijnen, mooie cognacs, armagnacs, eau de vies en likeuren. En dat is altijd zo gebleven, staat op de website van de wijnhandel beschreven. De trouwe klantenschare bestond dan ook uit echte liefhebbers. 

Limonadesiropen 

Begin jaren vijftig - 1951 om precies te zijn - nam Jan jr. het roer over. "Hij zag erop toe dat de filosofie van zijn vader behouden bleef. Tot de jaren zestig bottelde Jan zelf de hoge Bordeaux wijnen evenals het Nederlands gedistilleerd. Ook de huisgemaakte limonadesiropen van Van Huystee waren in die tijd een begrip." 

"Sinds 1986 heeft de zoon van Jan jr. - Ignace - het bedrijf van zijn opa verder uitgebouwd tot een winkel waar wijnliefhebbers uit het hele land terechtkunnen voor hun favoriete wijnen. Hij werd daarin gesteund en geholpen door zijn echtgenote Astrid." 

Kwaliteit 

Het assortiment dat de wijnhandel is altijd met de tijd mee gegaan en bestond altijd uit kwaliteitswijnen uit diverse wijnlanden; van Argentinië tot Nieuw-Zeeland. Maar ook 'klassiek Europa' ontbrak niet. Zo verkocht Van Huystee prachtige wijnen uit Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Van Huystee leverde altijd kwaliteit, voor elke portemonnee. 

Geen uitleg 

En nu is de deur gesloten. Het bescheiden echtpaar wilde verder geen uitleg geven over hun vertrek.  Bron: BEL Nieuws
Ga terug

Publicatie datum: 17-11-2017

[Laren in beeld]

[Column]

Fusieleed: een dossier waarin alles misging wat mis kon gaan

20 juni.- Huizen, Blaricum en Laren schrijven in een brief aan de provincie Noord-Holland dat ze gezamenlijk verzoeken de ARHI-procedure te stoppen. Een even terecht als begrijpelijk verzoek; alledrie hebben een zelfstandig voortbestaan in de coa  Lees verder

[Kijk op Laren]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

8 juni.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Het weer in Laren]

24,5°Cwo
24,5°Cdo
23°Cvr
20°Cza

[Opinie]

Opinie: Akkoord Gooistad door HvH is regelrecht kiezersbedrog

5 mei.- Als Hart voor Hilversum, zoals het nu lijkt, definitief akkoord gaat met het opgaan van Hilversum in één regiogemeente, is dat niets minder dan kiezersbedrog. Bronnen die direct betrokken zijn bij formatiegesprekken in de mediastad melden dat HvH, D  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (19)

14 juni.-  Een traditie bestaat niet uit zichzelf. Ze moet constant omarmd, bevestigd en gecultiveerd worden. Voor Laren geldt dat in de eerste plaats voor de Sint Janstraditie. Niets, in ons dorp is zo vee  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]