Wijnhandel Van Huystee draait deur op slot

17 nov.- Van een iconische winkel is vorige week de deur definitief gesloten: Ignace en Astrid van Huystee van J.W.H. van Huystee Wijnhandel zijn met pensioen gegaan. 

De twee hebben alleen hun trouwe klanten ingelicht over het sluiten van de winkel aan de St. Janstraat 16-18. Meer ruchtbaarheid eraan geven vonden de twee niet nodig. 

Bijna 90 jaar 

Het echtpaar was de derde generatie die J.W.H. van Huystee Wijnhandel draaide. Een opvolger is er niet. Bijna negentig jaar heeft de winkel - links naast Sancta Maria - er gezeten. 

Liefhebbers 

Trouwe klantenschare bestond uit echte liefhebbers 

Jan van Huystee vestigde de wijnhandel in het centrum van Laren aan het begin van 

de 20ste eeuw. Hij had een grote liefde voor hoge kwaliteitswijnen, mooie cognacs, armagnacs, eau de vies en likeuren. En dat is altijd zo gebleven, staat op de website van de wijnhandel beschreven. De trouwe klantenschare bestond dan ook uit echte liefhebbers. 

Limonadesiropen 

Begin jaren vijftig - 1951 om precies te zijn - nam Jan jr. het roer over. "Hij zag erop toe dat de filosofie van zijn vader behouden bleef. Tot de jaren zestig bottelde Jan zelf de hoge Bordeaux wijnen evenals het Nederlands gedistilleerd. Ook de huisgemaakte limonadesiropen van Van Huystee waren in die tijd een begrip." 

"Sinds 1986 heeft de zoon van Jan jr. - Ignace - het bedrijf van zijn opa verder uitgebouwd tot een winkel waar wijnliefhebbers uit het hele land terechtkunnen voor hun favoriete wijnen. Hij werd daarin gesteund en geholpen door zijn echtgenote Astrid." 

Kwaliteit 

Het assortiment dat de wijnhandel is altijd met de tijd mee gegaan en bestond altijd uit kwaliteitswijnen uit diverse wijnlanden; van Argentinië tot Nieuw-Zeeland. Maar ook 'klassiek Europa' ontbrak niet. Zo verkocht Van Huystee prachtige wijnen uit Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Van Huystee leverde altijd kwaliteit, voor elke portemonnee. 

Geen uitleg 

En nu is de deur gesloten. Het bescheiden echtpaar wilde verder geen uitleg geven over hun vertrek.  Bron: BEL Nieuws
Ga terug

Publicatie datum: 17-11-2017

[Laren in beeld]

[Column]

De Commissaris vertelt.......

13 jan.- De Nieuwjaarsspeech van de Commissaris der Koning van Noord Holland kan ik u zeer aanbevelen, en is een bevlogen geïnspireerde speech, in z’n geheel na te lezen op de website van de Provincie. Remkes staat stil bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018, en zegt daarover het volgende  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

Nu of nooit

9 jan.- Vier jaar geleden schreef ik als lijstduwer van Larens Behoud in het campagneboekje. ‘Het is voor mij een vreemd en onbestemd gevoel dat mijn directe betrokkenheid bij de Larense politiek voorbij is. Ik heb het niet echt gewild, maar een chronische ziekte maakte het ondoenlijk.’ Nu vier ja  Lees verder

[Het weer in Laren]

5°Cdo
5°Cvr
4°Cza
4°Czo

[Opinie]

Laren NH wil het nu wel eens weten (van NH)

17 jan.- Klopt het nu wel of niet dat Gedeputeerde Staten een voorstel kreeg voorgelegd waarin de lichte gemeenschappelijke regeling voor de HBEL-dorpen twee jaar langs de kans zou krijgen zichzelf te bewijzen? Eerst vroeg Larens Behoud of dat voorstel van openbaar gemaakt kon worden. Dat weigerde de provincie. Dan weet je natuurlijk het antwoord op de bovenstaande vraag al wel: j  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Het was zo vertrouwd!

16 dec.- Mijn duifje is weggevlogenDoor een gat in het dakWaar vele jaren er voorHet stenen duifje bleef kijkenNaar mensen die er langs liepenZomaar kijkend naar zomaar een oud boerderijtjeNaar een gekromd dakDat was het gebruikEen boom deed daar zijn bestEn hield het dak en riet op zijn plekVerbouwen maar, de container is nog niet volMet de restanten van jarenlang woongenotLangs lopen kijken naar een nieuw te bouwen huisIn een straat zonder mestgeurEen huis met een andere grandeurTekening en tekst : Hans Houtkamphanshoutkamp@live.nl  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]