Wijnhandel Van Huystee draait deur op slot

17 nov.- Van een iconische winkel is vorige week de deur definitief gesloten: Ignace en Astrid van Huystee van J.W.H. van Huystee Wijnhandel zijn met pensioen gegaan. 

De twee hebben alleen hun trouwe klanten ingelicht over het sluiten van de winkel aan de St. Janstraat 16-18. Meer ruchtbaarheid eraan geven vonden de twee niet nodig. 

Bijna 90 jaar 

Het echtpaar was de derde generatie die J.W.H. van Huystee Wijnhandel draaide. Een opvolger is er niet. Bijna negentig jaar heeft de winkel - links naast Sancta Maria - er gezeten. 

Liefhebbers 

Trouwe klantenschare bestond uit echte liefhebbers 

Jan van Huystee vestigde de wijnhandel in het centrum van Laren aan het begin van 

de 20ste eeuw. Hij had een grote liefde voor hoge kwaliteitswijnen, mooie cognacs, armagnacs, eau de vies en likeuren. En dat is altijd zo gebleven, staat op de website van de wijnhandel beschreven. De trouwe klantenschare bestond dan ook uit echte liefhebbers. 

Limonadesiropen 

Begin jaren vijftig - 1951 om precies te zijn - nam Jan jr. het roer over. "Hij zag erop toe dat de filosofie van zijn vader behouden bleef. Tot de jaren zestig bottelde Jan zelf de hoge Bordeaux wijnen evenals het Nederlands gedistilleerd. Ook de huisgemaakte limonadesiropen van Van Huystee waren in die tijd een begrip." 

"Sinds 1986 heeft de zoon van Jan jr. - Ignace - het bedrijf van zijn opa verder uitgebouwd tot een winkel waar wijnliefhebbers uit het hele land terechtkunnen voor hun favoriete wijnen. Hij werd daarin gesteund en geholpen door zijn echtgenote Astrid." 

Kwaliteit 

Het assortiment dat de wijnhandel is altijd met de tijd mee gegaan en bestond altijd uit kwaliteitswijnen uit diverse wijnlanden; van Argentinië tot Nieuw-Zeeland. Maar ook 'klassiek Europa' ontbrak niet. Zo verkocht Van Huystee prachtige wijnen uit Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Van Huystee leverde altijd kwaliteit, voor elke portemonnee. 

Geen uitleg 

En nu is de deur gesloten. Het bescheiden echtpaar wilde verder geen uitleg geven over hun vertrek.  Bron: BEL Nieuws
Ga terug

Publicatie datum: 17-11-2017

[Laren in beeld]

[Column]

Larens Behoud: Handen af van de Gooise hei

14 sept.- Larens Behoud heeft met afschuw kennis genomen van de in Hilversum gepresenteerde toekomstvisie waar de gemeente Hilversum aan heeft meegewerkt. Een weg over de hei van de A1 bij Bussum naar het Mediapark in Hilversum , al of niet met kabelba  Lees verder

[Kijk op Laren]

Bedankspeech Sean Bogaers aan vrijwilligers

Larens Behoud-gemeenteraadslid en jongerenwerker  Sean William Bogaers (29)hield  vrijdagavond 7 september 2018 in het Larense Brinkhuis  op jaarlijkse vrijwilligersavond een monumentale blikopener./speechvrijwilligersavond 2018ode aan de vrijwilligerswerk (de Warrekam)   goedenavond dame  Lees verder

[Het weer in Laren]

21°Cdo
20°Cvr
20,5°Cza
20°Czo

[Opinie]

Gooi en Eemlander: Moeder Jaeger verdient Gooise dank

17 sept.- Denken plannenmakers er nu wel of niet aan om asfaltmachines de Westerheide op te sturen om het Mediapark beter bereikbaar te maken voor auto’s? Sinds maandag beroert die vraag de Gooise gemoederen. De Hilversumse wethouder Wimar Jaeger ( zie foto)  verantwoordelijk voor media, en economie,  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (33)

19 sept.-  Toen ik in het najaar van 2001 werd gevraagd de politieke arena van Laren te betreden, vroeg ik mij af of ik het wel kon. Een afweging die altijd mijn drijfveer is geweest.  Ik begon na te denken hoe ik de Laa  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]