(video) Winkelrel in Laren: nieuwe bakker opent pal naast patissier Tessa

24 sept.- Bewoners van Laren hebben geen goed woord over voor de nieuwste ondernemer die zich in het centrum heeft gevestigd. Bakkersbedrijf Tetteroo opende namelijk een nieuw filiaal, pal naast dat van de jonge onderneemster Tessa, die eigenaar is van Patisserie Jane. Zij is bang dat ze het samen op deze plek niet gaan redden.

Tessa Draijer (24) nam in 2013 op 20-jarige leeftijd de zaak over, nadat de vorige eigenaar was overleden en doopte deze om tot Patisserie Jane. De zaak loopt nu goed, maar het is hard werken voor de jonge onderneemster en het team. 

De komst van de veel grotere bakker Tetteroo een voordeur verder kwam als donderslag bij heldere hemel. "Ontzettend jammer. Als ondernemers moeten we elkaar ondersteunen en niet elkaar in de haren moet gaan zitten. Concurrentie is goed, maar je moet elkaar wel de ruimte gunnen. Dat is nu niet het geval."

Kapot maken
Ook veel dorpsbewoners kunnen weinig sympathie opbrengen voor Tetteroo. Dat bedrijf heeft een paar straten verderop al een filiaal en opent hier nu haar tweede. Op het terras wordt deze actie nu sterk afgekeurd. "Je gaat niet je eigen collega's kapot maken op die manier, dat hoort niet. Waarom moet hij naast zijn collega gaan zitten? Of de één of de ander gaat eraan."

Tetteroo geloof zelf wel dat er voldoende ruimte is voor beide bedrijven, door een groot verschil in assortiment. Bovendien zat er voorheen in het pand al een chocolaterie die ook concurreerde met Patisserie Jane. "Wij zijn echt een broodbakker, terwijl Patisserie Jane zich meer richt op taartjes en haar tea-room waar ze koffie en thee verkoopt. We bijten elkaar niet en dat is ook niet onze intentie. We geloven dat we elkaar juist kunnen versterken."

Not amused
Toch laat ook wethouder Tom Stam aan De Gooi- en Eemlander weten 'not amused' te zijn. "Toen ik van het plan hoorde, heb ik de familie Tetteroo voor een gesprek uitgenodigd en laten blijken dat ik het niet charmant vond. Ik was not amused, maar heb geen middelen om er wat aan te doen." Bron: RTV NHKijk ier naar reportage RTV N-H:

http://www.nhnieuws.nl/nieuws/212406/Winkelrel-in-Laren-nieuwe-bakker-opent-pal-naast-patissier-Tessa

 

 

 

 

 

 
Ga terug

Publicatie datum: 24-9-2017

[Laren in beeld]

[Column]

Laren heeft gesproken. Overduidelijk!

22 mrt.- Bijna 85% van alle inwoners hebben gestemd vóór zelfstandigheid van ons mooie Laren. De partijen die voor fusie waren werden gehalveerd. Of haalde de raad niet. Larens Beho  Lees verder

[Kijk op Laren]

Een woord van dank

22 mrt.- Op de eerste plaats mijn hele grote dank aan alle kiezers die op Larens Behoud hebben gestemd. Grote dank ook aan alle leden van Larens Behoud voor hun inzet in de campagne: het is niet voor n  Lees verder

[Het weer in Laren]

8,5°Cza
5,5°Czo
4,5°Cma
4,5°Cdi

[Opinie]

Een overduidelijke uitslag!

22 mrt.- Lokale politiek leeft. Zoveel is duidelijk uit de voorlopige cijfers die gisteravond bekend werden gemaakt door Burgemeester Rinske Kruisinga. Na alhet werk dat is gedaan door de vele partijgenoten sta je ook even te kijken:6 zetels! Wat ga  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (7)

22 mrt.- Mijn vrouw Annemarie en ik zijn gelukkige mensen omdat we in zo’n romantisch boerderijtje op het Mauvezand, het vroegere Zandgat, mogen wonen. Ons huis dateert uit eind 18e eeuw, en toen wij het een kleine 25 jaar geleden kochten, vertelde  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]