(video) Winkelrel in Laren: nieuwe bakker opent pal naast patissier Tessa

24 sept.- Bewoners van Laren hebben geen goed woord over voor de nieuwste ondernemer die zich in het centrum heeft gevestigd. Bakkersbedrijf Tetteroo opende namelijk een nieuw filiaal, pal naast dat van de jonge onderneemster Tessa, die eigenaar is van Patisserie Jane. Zij is bang dat ze het samen op deze plek niet gaan redden.

Tessa Draijer (24) nam in 2013 op 20-jarige leeftijd de zaak over, nadat de vorige eigenaar was overleden en doopte deze om tot Patisserie Jane. De zaak loopt nu goed, maar het is hard werken voor de jonge onderneemster en het team. 

De komst van de veel grotere bakker Tetteroo een voordeur verder kwam als donderslag bij heldere hemel. "Ontzettend jammer. Als ondernemers moeten we elkaar ondersteunen en niet elkaar in de haren moet gaan zitten. Concurrentie is goed, maar je moet elkaar wel de ruimte gunnen. Dat is nu niet het geval."

Kapot maken
Ook veel dorpsbewoners kunnen weinig sympathie opbrengen voor Tetteroo. Dat bedrijf heeft een paar straten verderop al een filiaal en opent hier nu haar tweede. Op het terras wordt deze actie nu sterk afgekeurd. "Je gaat niet je eigen collega's kapot maken op die manier, dat hoort niet. Waarom moet hij naast zijn collega gaan zitten? Of de één of de ander gaat eraan."

Tetteroo geloof zelf wel dat er voldoende ruimte is voor beide bedrijven, door een groot verschil in assortiment. Bovendien zat er voorheen in het pand al een chocolaterie die ook concurreerde met Patisserie Jane. "Wij zijn echt een broodbakker, terwijl Patisserie Jane zich meer richt op taartjes en haar tea-room waar ze koffie en thee verkoopt. We bijten elkaar niet en dat is ook niet onze intentie. We geloven dat we elkaar juist kunnen versterken."

Not amused
Toch laat ook wethouder Tom Stam aan De Gooi- en Eemlander weten 'not amused' te zijn. "Toen ik van het plan hoorde, heb ik de familie Tetteroo voor een gesprek uitgenodigd en laten blijken dat ik het niet charmant vond. Ik was not amused, maar heb geen middelen om er wat aan te doen." Bron: RTV NHKijk ier naar reportage RTV N-H:

http://www.nhnieuws.nl/nieuws/212406/Winkelrel-in-Laren-nieuwe-bakker-opent-pal-naast-patissier-Tessa

 

 

 

 

 

 
Ga terug

Publicatie datum: 24-9-2017

[Laren in beeld]

[Column]

De Commissaris vertelt.......

13 jan.- De Nieuwjaarsspeech van de Commissaris der Koning van Noord Holland kan ik u zeer aanbevelen, en is een bevlogen geïnspireerde speech, in z’n geheel na te lezen op de website van de Provincie. Remkes staat stil bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018, en zegt daarover het volgende  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

Nu of nooit

9 jan.- Vier jaar geleden schreef ik als lijstduwer van Larens Behoud in het campagneboekje. ‘Het is voor mij een vreemd en onbestemd gevoel dat mijn directe betrokkenheid bij de Larense politiek voorbij is. Ik heb het niet echt gewild, maar een chronische ziekte maakte het ondoenlijk.’ Nu vier ja  Lees verder

[Het weer in Laren]

8°Cdo
9°Cvr
6,5°Cza
6°Czo

[Opinie]

Laren NH wil het nu wel eens weten (van NH)

17 jan.- Klopt het nu wel of niet dat Gedeputeerde Staten een voorstel kreeg voorgelegd waarin de lichte gemeenschappelijke regeling voor de HBEL-dorpen twee jaar langs de kans zou krijgen zichzelf te bewijzen? Eerst vroeg Larens Behoud of dat voorstel van openbaar gemaakt kon worden. Dat weigerde de provincie. Dan weet je natuurlijk het antwoord op de bovenstaande vraag al wel: j  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Het was zo vertrouwd!

16 dec.- Mijn duifje is weggevlogenDoor een gat in het dakWaar vele jaren er voorHet stenen duifje bleef kijkenNaar mensen die er langs liepenZomaar kijkend naar zomaar een oud boerderijtjeNaar een gekromd dakDat was het gebruikEen boom deed daar zijn bestEn hield het dak en riet op zijn plekVerbouwen maar, de container is nog niet volMet de restanten van jarenlang woongenotLangs lopen kijken naar een nieuw te bouwen huisIn een straat zonder mestgeurEen huis met een andere grandeurTekening en tekst : Hans Houtkamphanshoutkamp@live.nl  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]