(video) Winkelrel in Laren: nieuwe bakker opent pal naast patissier Tessa

24 sept.- Bewoners van Laren hebben geen goed woord over voor de nieuwste ondernemer die zich in het centrum heeft gevestigd. Bakkersbedrijf Tetteroo opende namelijk een nieuw filiaal, pal naast dat van de jonge onderneemster Tessa, die eigenaar is van Patisserie Jane. Zij is bang dat ze het samen op deze plek niet gaan redden.

Tessa Draijer (24) nam in 2013 op 20-jarige leeftijd de zaak over, nadat de vorige eigenaar was overleden en doopte deze om tot Patisserie Jane. De zaak loopt nu goed, maar het is hard werken voor de jonge onderneemster en het team. 

De komst van de veel grotere bakker Tetteroo een voordeur verder kwam als donderslag bij heldere hemel. "Ontzettend jammer. Als ondernemers moeten we elkaar ondersteunen en niet elkaar in de haren moet gaan zitten. Concurrentie is goed, maar je moet elkaar wel de ruimte gunnen. Dat is nu niet het geval."

Kapot maken
Ook veel dorpsbewoners kunnen weinig sympathie opbrengen voor Tetteroo. Dat bedrijf heeft een paar straten verderop al een filiaal en opent hier nu haar tweede. Op het terras wordt deze actie nu sterk afgekeurd. "Je gaat niet je eigen collega's kapot maken op die manier, dat hoort niet. Waarom moet hij naast zijn collega gaan zitten? Of de één of de ander gaat eraan."

Tetteroo geloof zelf wel dat er voldoende ruimte is voor beide bedrijven, door een groot verschil in assortiment. Bovendien zat er voorheen in het pand al een chocolaterie die ook concurreerde met Patisserie Jane. "Wij zijn echt een broodbakker, terwijl Patisserie Jane zich meer richt op taartjes en haar tea-room waar ze koffie en thee verkoopt. We bijten elkaar niet en dat is ook niet onze intentie. We geloven dat we elkaar juist kunnen versterken."

Not amused
Toch laat ook wethouder Tom Stam aan De Gooi- en Eemlander weten 'not amused' te zijn. "Toen ik van het plan hoorde, heb ik de familie Tetteroo voor een gesprek uitgenodigd en laten blijken dat ik het niet charmant vond. Ik was not amused, maar heb geen middelen om er wat aan te doen." Bron: RTV NHKijk ier naar reportage RTV N-H:

http://www.nhnieuws.nl/nieuws/212406/Winkelrel-in-Laren-nieuwe-bakker-opent-pal-naast-patissier-Tessa

 

 

 

 

 

 
Ga terug

Publicatie datum: 24-9-2017

[Laren in beeld]

[Column]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

12 juli.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

Een mooie start

8 juli.- Dit is niet mijn eerste column in het Larens Journaal, maar wel als nieuwbakken wethouder. “Ik ben blij, trots en nederig”, zei Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amster  Lees verder

[Het weer in Laren]

29°Cma
22,5°Cdi
19,5°Cwo
17,5°Cdo

[Opinie]

Opinie Gooi en Eemlander: Provincie moet knip blijven trekken

12 juli.- Het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland om uit het Goois Natuurreservaat te stappen kwam, zo lijkt het, voor het Gooi als een donderslag bij heldere hemel. Dat is vreemd. Hebben rentmeester-directeur Karen Heerschop en voorzitter Kees-Jan Doske  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

bol an 24

19 juli.- Een van de meest bijzondere monumenten van Laren is de Mauvepomp. Een eerbetoon aan de meesterschilder  Anton Mauve (1838-1888)die de laatste vier jaar van zijn leven in de villa Ariette woonde  aan de Naarderstraat, tegenover het huidige Singermuseum.Hij was beroemd en geliefd bij kunstverzamelaars in binnen- en buitenland. In Amerika waren vooral  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]