Tweede week Kom Erbij Festival

30 sept.- 7 op de 10 Nederlanders ziet eenzaamheid als een (redelijk) groot probleem. 8 op de 10 Nederlanders vindt het onderwerp eenzaamheid het waard om over na te denken.

Dat merkten wij ook tijdens de werkconferentie ‘Eenzaamheid en Verbinden’, die eerder dit jaar gehouden werd in Het Brinkhuis. Er kwamen veel mensen op af.

Daarom willen we het thema eenzaamheid in Laren (en omgeving) voor een langere tijd op de agenda zetten; om eenzaamheid te signaleren, bespreekbaar te maken, aan te pakken en inwoners met elkaar te verbinden. Maar wel op een leuke en toegankelijke manier. Want eenzaamheid is al zwaar genoeg.

Maandag 25 september begon het Kom Erbij Festival Laren 2017 dat twee weken duurt en al direct aansloeg. Ook de komende week zijn er  allemaal leuke activiteiten in Laren en Blaricum. Voor jong en oud. Gezellige uitjes en bij uitstek geschikt om nieuwe mensen te ontmoeten. Komt u erbij?

Bekijk het gehele programma op de Kom Erbij Festival Laren 2017 pagina.---


  1  okt        Koken om te verbinden         Belle Folie                               16      uur


Koken en Eten om te Verbinden bij Belle Folie, georganiseerd door eigenaar samen met vriendinnen, 1 keer per 6 a 8 weken afhankelijk van succes.Mensen bij elkaar brengen, door middel van eten en het leggen van (nieuwe) contacten, bieden van gezelligheid en mogelijkheid van (nieuwe) contacten op de zondagmiddag!


---


  2 okt        Leeskring                              Bibliotheek                             10      uur


---


  3 okt        Aanschuifdiner                     Johanneshove                          17      uur


Aanschuiftafel voor bewoners / vrijwilligers uit de wijk en bewoners/ vrijwilligers uit Johanneshove. In de avond van 17.00-19.00 uur in de Johanneshove in Laren. Het ontmoeten van nieuwe bewoners en het maken van nieuwe contacten en het bespreekbaar maken van eenzaamheid. Presentatie film Laren, eenzaamheid in het Gooien en korte discussie. Dit gebeurt aan de hand van een gezamenlijke maaltijd onder het motto gemeenschappelijk eten kan verbinden en gesprek op gang brengen.


---


  3 okt        Vrijwilligers workshop          Blaercom                                  9      uur


Workshop voor vrijwilligers herkennen en bespreekbaar maken van eenzaamheid. Gegeven op ochtend van 3 en 12 oktober in de Blaercom en Malbak. Voor iedereen die vanuit interesse, professie, vrijwilligerswerk of ervaringsdeskundigheid met eenzaamheid geconfronteerd wordt. 


---


  3 okt        Film Ventoux                        Brinkhuis                                19.30  uur


---


  4 okt        BPV Postiljon                        Ons Genoegen                        19.30  uur


Workshop voor bestuur en leden BPV Postiljon over herkennen en bespreekbaar maken van eenzaamheid.


---


  5 okt        Smartlappen zingen etc        Brinkhuis      19.30 uur


Kom Erbij, zing en dans met ons mee, een avond met bekende liedjes, dans en humor in het Brinkhuis. Door middel van liedjes en verhalen denken over afscheid, achterblijven en de draad weer oppakken.


---


  8 okt        Week’ cafe Dementiezorg    Stichtse Hof                          13      uur


---


12 okt         Vrijwilligersworkshop           Malbak                                    9      uur


Workshop voor vrijwilligers herkennen en bespreekbaar maken van eenzaamheid. Gegeven op ochtend van 3 en 12 oktober in de Blaercom en Malbak. Voor iedereen die vanuit interesse, professie, vrijwilligerswerk of ervaringsdeskundigheid met eenzaamheid geconfronteerd wordt. 


---


15 okt         Koken met status(houders)   Papageno                               14      uur


In de het Papagenohuis nemen de deelnemers aan de workshop een kijkje in de keuken van diverse culturen. De deelnemers maken specifieke eigen gerechten uit het land van herkomst met daarbij ook de specifieke ingrediënten die bij het land horen. Door middel van samen werken, vertellen en luisteren wordt geprobeerd begrip en verbinding te realiseren. Meer openstaan voor (andere) culturen, gewoontes en gebruiken.


Ga terug

Publicatie datum: 30-9-2017

[Laren in beeld]

[Column]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

12 juli.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

Een mooie start

8 juli.- Dit is niet mijn eerste column in het Larens Journaal, maar wel als nieuwbakken wethouder. “Ik ben blij, trots en nederig”, zei Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amster  Lees verder

[Het weer in Laren]

29°Cma
22,5°Cdi
19,5°Cwo
17,5°Cdo

[Opinie]

Opinie Gooi en Eemlander: Provincie moet knip blijven trekken

12 juli.- Het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland om uit het Goois Natuurreservaat te stappen kwam, zo lijkt het, voor het Gooi als een donderslag bij heldere hemel. Dat is vreemd. Hebben rentmeester-directeur Karen Heerschop en voorzitter Kees-Jan Doske  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

bol an 24

19 juli.- Een van de meest bijzondere monumenten van Laren is de Mauvepomp. Een eerbetoon aan de meesterschilder  Anton Mauve (1838-1888)die de laatste vier jaar van zijn leven in de villa Ariette woonde  aan de Naarderstraat, tegenover het huidige Singermuseum.Hij was beroemd en geliefd bij kunstverzamelaars in binnen- en buitenland. In Amerika waren vooral  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]