Tergooi viert tienjarige fusie

24 sept.- Een koninklijke ontvangst vrijdag voor patiënten en bezoekers van Tergooi. Lakeien en hofdames, een clown en muzikanten verwelkomden bezoekers, die met paard en wagen van hun auto naar de entree werden vervoerd. Tergooi vierde dat Ziekenhuis Gooi-Noord (Blaricum) en Ziekenhuis Hilversum tien jaar geleden fuseerden.

Op beide locaties speelden muziekensembles in de centrale hal en liepen sneltekenaars rond. Alle opgenomen patiënten kregen een feestelijk ontbijt en diner geserveerd en zijn in de watten gelegd door een beautyteam. De Groene Kas in Blaricum was omgetoverd tot een loungeruimte met stoel- en handmassages. Cliniclowns en stichting Muziekids vrolijkten de kinderafdeling op.

’Tergooiziekenhuizen’ ontstond in 2006 na een fusie tussen Gooi-Noord en Ziekenhuis Hilversum. Beide ziekenhuizen zijn langere tijd geleden ook weer ontstaan uit een samengaan van ziekenhuizen. Sinds het voorjaar van 2013 staat Tergooi op de gevel en verdween ’ziekenhuizen’ uit de naam.

Tergooi wilde patiënten en bezoekers in het zonnetje zetten ’om hen te bedanken voor hun vertrouwen’. ’s Avonds was er groot feest voor alle medewerkers.Tergooi viert 10-jarig fusiejubileumOp vrijdag 23 september is het tien jaar geleden dat Ziekenhuis Gooi-Noord (Blaricum) en Ziekenhuis Hilversum fuseerden. Op beide locaties wordt hier aandacht aan besteed met verrassende belevenissen en ludieke acties voor patiënten en bezoekers die vandaag in Tergooi aanwezig zijn. ‘s Avonds is er een groot feest voor medewerkers.


Onder de noemer ‘Tergooi Exclusive’ worden patiënten en bezoekers overdag in het zonnetje gezet om hen te bedanken voor hun vertrouwen. Verspreid over de beide locaties laten we ze genieten van een uitgebreid programma: we prikkelen de zintuigen en zorgen voor allerlei verrassende belevenissen. Zo worden patiënten en bezoekers verwelkomd door lakeien en hofdames en kunnen zij met paard en wagen van en naar hun auto, die zij die dag vrij mogen parkeren.


Op beide locaties spelen muziekensembles in de centrale hal en er lopen sneltekenaars rond. De Groene Kas in Blaricum wordt omgetoverd tot een loungeruimte, waar stoel- en handmassages worden gegeven. De kinderafdeling in Blaricum wordt opgevrolijkt door de Cliniclowns en stichting Muziekids. En natuurlijk krijgen alle opgenomen patiënten vrijdag een extra feestelijk ontbijt en diner geserveerd. Daarnaast worden ze in de watten gelegd door een beautyteam. ‘s Avonds is er een spetterend feest voor de medewerkers van Tergooi, als dank voor hun inzet. 


Tergooiziekenhuizen ontstond in 2006 na een fusie tussen Ziekenhuis Gooi-Noord (Blaricum) en Ziekenhuis Hilversum. Beide ziekenhuizen zijn langere tijd geleden ook weer ontstaan uit een fusie van een aantal ziekenhuizen. In het voorjaar van 2013 namen we afscheid van het woord 'ziekenhuizen' in onze naam. Sindsdien heten we Tergooi. 

Ga terug

Publicatie datum: 24-9-2016

[Laren in beeld]

[Column]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

12 juli.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

Een mooie start

8 juli.- Dit is niet mijn eerste column in het Larens Journaal, maar wel als nieuwbakken wethouder. “Ik ben blij, trots en nederig”, zei Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amster  Lees verder

[Het weer in Laren]

21°Cza
18,5°Czo
17°Cma
19°Cdi

[Opinie]

Opinie Gooi en Eemlander: Provincie moet knip blijven trekken

12 juli.- Het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland om uit het Goois Natuurreservaat te stappen kwam, zo lijkt het, voor het Gooi als een donderslag bij heldere hemel. Dat is vreemd. Hebben rentmeester-directeur Karen Heerschop en voorzitter Kees-Jan Doske  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

bol an 24

19 juli.- Een van de meest bijzondere monumenten van Laren is de Mauvepomp. Een eerbetoon aan de meesterschilder  Anton Mauve (1838-1888)die de laatste vier jaar van zijn leven in de villa Ariette woonde  aan de Naarderstraat, tegenover het huidige Singermuseum.Hij was beroemd en geliefd bij kunstverzamelaars in binnen- en buitenland. In Amerika waren vooral  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]