t' Bonte Paard, walhalla van tosti-eter

16 jan.- De tosti is nog steeds een van de meest gegeten lunchgerechten. In Elseviers Culinaire Encyclopedie uit 1972 staat de volgende omschrijving: “Dubbele boterhammen met ertussen een rijkelijk beleg van kaas, leverpastei, ham of paling.”

Johannes van Dam schreef in zijn standaard werk De Dikke Van Dam in 2005: ”Tosti’s zijn lekker als er speciaal dungesneden boterhammetjes voor worden gebruikt. Verse, geen uitgedroogde, want die verbranden! Met gewone, voorgesneden dikke boterhammen lukt dat niet zo goed: de vulling wordt door het dikke brood geïsoleerd van de hittebron. Een variant van de tosti, die wel precies zo heet, is de in een contactgrill gemaakte tosti, en waarbij de –dikke-boterhammen met vulling ertussen samengeknepen worden in een soort wafelijzer.”
Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en heeft iedere zichzelf respecterende horeca gelegenheid nu ook variaties op de ‘klassieke’ tosti bedacht: bruinbrood, vis, geitenkaas, ui, gehakt, sambal de mogelijkheden zijn legio.
 
 
 
 
 
 
 
Chef-kok Sanjai van café ‘t Bonte Paard in Laren, het Walhalla voor de tosti-eter met zeventien verschillende variaties (3,75 – 5,75) op de kaart, vertelde ons zijn geheimen en criteria voor zijn sublieme tosti’s. ”Wij gebruiken hoog brood wit of bruin met een ronde bovenkant en geen casino. Verder beleggen wij onze tosti zeer royaal, op de tosti ham-kaas gaan bijvoorbeeld drie plakken boeren belegen kaas. Wij besmeren de boterhammen aan beide kanten met roomboter in en hebben ook een speciaal tosti ijzer. Van onderen plat en van boven geribbeld. En dan krijg je een perfecte tosti: krokant en goudbruin aan de buitenkant, een smeuïge binnenkant waar de gesmolten kaas bijvoorbeeld uitdruipt en rijkelijk gevuld.In onze tosti-test eten we steeds de ham-kaas variant en de signature tosti van de zaak.  
 
Bron: De DUIC ( De Utrechtse Internet courant) tosti-test



Ga terug

Publicatie datum: 16-1-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Wat veel mensen weten (maar niet mogen weten) over de provincie Noord-Holland en de fusies in het Gooi

23 apr.- Op 7 november 2017 lag de gevoelstemperatuur buiten maar net boven het vriespunt. Maar binnen, in de statige collegekamer in het provinciehuis van Noord-Holland steeg de temperatuur wellicht; in ieder geval zal er een verhitte discussie plaats hebben gevonden. In de iPads zat het voorstel van de portefeuillehouder herindeling Gooi, maar het kon niet op gen  Lees verder

[Kijk op Laren]

Karin en Peter en fractie van harte gefeliciteerd

10 mei. Gisterenavond zijn maar liefst twee wethouders van Larens Behoud voor het nieuwe college van B&W van Laren beëdigd. Voor de geschiedenis van Larens grootste politieke vereniging een historische avond. Nooit waren  Lees verder

[Het weer in Laren]

21°Cma
19,5°Cdi
21°Cwo
26°Cdo

[Opinie]

Opinie: Akkoord Gooistad door HvH is regelrecht kiezersbedrog

5 mei.- Als Hart voor Hilversum, zoals het nu lijkt, definitief akkoord gaat met het opgaan van Hilversum in één regiogemeente, is dat niets minder dan kiezersbedrog. Bronnen die direct betrokken zijn bij formatiegesprekken in de mediastad melden dat HvH, D  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (16)

24 mei.- In de zomermaanden van 1887 zag het huidige Museumplein er uit als de sprookjeswereld van Anton Pieck.  In Amsterdam werd de Internationale tentoonstelling van Voedingsmiddelen gehouden. All  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]