t' Bonte Paard, walhalla van tosti-eter

16 jan.- De tosti is nog steeds een van de meest gegeten lunchgerechten. In Elseviers Culinaire Encyclopedie uit 1972 staat de volgende omschrijving: “Dubbele boterhammen met ertussen een rijkelijk beleg van kaas, leverpastei, ham of paling.”

Johannes van Dam schreef in zijn standaard werk De Dikke Van Dam in 2005: ”Tosti’s zijn lekker als er speciaal dungesneden boterhammetjes voor worden gebruikt. Verse, geen uitgedroogde, want die verbranden! Met gewone, voorgesneden dikke boterhammen lukt dat niet zo goed: de vulling wordt door het dikke brood geïsoleerd van de hittebron. Een variant van de tosti, die wel precies zo heet, is de in een contactgrill gemaakte tosti, en waarbij de –dikke-boterhammen met vulling ertussen samengeknepen worden in een soort wafelijzer.”
Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en heeft iedere zichzelf respecterende horeca gelegenheid nu ook variaties op de ‘klassieke’ tosti bedacht: bruinbrood, vis, geitenkaas, ui, gehakt, sambal de mogelijkheden zijn legio.
 
 
 
 
 
 
 
Chef-kok Sanjai van café ‘t Bonte Paard in Laren, het Walhalla voor de tosti-eter met zeventien verschillende variaties (3,75 – 5,75) op de kaart, vertelde ons zijn geheimen en criteria voor zijn sublieme tosti’s. ”Wij gebruiken hoog brood wit of bruin met een ronde bovenkant en geen casino. Verder beleggen wij onze tosti zeer royaal, op de tosti ham-kaas gaan bijvoorbeeld drie plakken boeren belegen kaas. Wij besmeren de boterhammen aan beide kanten met roomboter in en hebben ook een speciaal tosti ijzer. Van onderen plat en van boven geribbeld. En dan krijg je een perfecte tosti: krokant en goudbruin aan de buitenkant, een smeuïge binnenkant waar de gesmolten kaas bijvoorbeeld uitdruipt en rijkelijk gevuld.In onze tosti-test eten we steeds de ham-kaas variant en de signature tosti van de zaak.  
 
Bron: De DUIC ( De Utrechtse Internet courant) tosti-test



Ga terug

Publicatie datum: 16-1-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Waardevol

15 aug.-  Laren, begin augustus, lijkt sereen stil. Veel inwoners liggen elders in de zee, dan wel verzetten hun gedachten door andere culturen op te snuiven. De stilte doet me terugblikken op mijn eerste honderd dagen als wethouder. En alleindrukken  Lees verder

[Kijk op Laren]

Een mooie start

8 juli.- Dit is niet mijn eerste column in het Larens Journaal, maar wel als nieuwbakken wethouder. “Ik ben blij, trots en nederig”, zei Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amster  Lees verder

[Het weer in Laren]

21°Cza
17°Czo
15,5°Cma
15°Cdi

[Opinie]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

25 juli.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (28)

15 aug.-  De rijkdom van Laren schittert  niet zoals veel ‘buitenlanders’ – niet ingezetenen van Laren-  denken aan de volgens hen schijnbaar patserige buitenkant. Wie er woont, weet wel beter. De werkelijke rijkdom van Laren zit aan de binnenkant. Zoveel bijzo  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]