t' Bonte Paard, walhalla van tosti-eter

16 jan.- De tosti is nog steeds een van de meest gegeten lunchgerechten. In Elseviers Culinaire Encyclopedie uit 1972 staat de volgende omschrijving: “Dubbele boterhammen met ertussen een rijkelijk beleg van kaas, leverpastei, ham of paling.”

Johannes van Dam schreef in zijn standaard werk De Dikke Van Dam in 2005: ”Tosti’s zijn lekker als er speciaal dungesneden boterhammetjes voor worden gebruikt. Verse, geen uitgedroogde, want die verbranden! Met gewone, voorgesneden dikke boterhammen lukt dat niet zo goed: de vulling wordt door het dikke brood geïsoleerd van de hittebron. Een variant van de tosti, die wel precies zo heet, is de in een contactgrill gemaakte tosti, en waarbij de –dikke-boterhammen met vulling ertussen samengeknepen worden in een soort wafelijzer.”
Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en heeft iedere zichzelf respecterende horeca gelegenheid nu ook variaties op de ‘klassieke’ tosti bedacht: bruinbrood, vis, geitenkaas, ui, gehakt, sambal de mogelijkheden zijn legio.
 
 
 
 
 
 
 
Chef-kok Sanjai van café ‘t Bonte Paard in Laren, het Walhalla voor de tosti-eter met zeventien verschillende variaties (3,75 – 5,75) op de kaart, vertelde ons zijn geheimen en criteria voor zijn sublieme tosti’s. ”Wij gebruiken hoog brood wit of bruin met een ronde bovenkant en geen casino. Verder beleggen wij onze tosti zeer royaal, op de tosti ham-kaas gaan bijvoorbeeld drie plakken boeren belegen kaas. Wij besmeren de boterhammen aan beide kanten met roomboter in en hebben ook een speciaal tosti ijzer. Van onderen plat en van boven geribbeld. En dan krijg je een perfecte tosti: krokant en goudbruin aan de buitenkant, een smeuïge binnenkant waar de gesmolten kaas bijvoorbeeld uitdruipt en rijkelijk gevuld.In onze tosti-test eten we steeds de ham-kaas variant en de signature tosti van de zaak.  
 
Bron: De DUIC ( De Utrechtse Internet courant) tosti-test



Ga terug

Publicatie datum: 16-1-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Laren blijft zelfstandig, veilig en vitaal!

12 febr.- De gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart lijken nog ver weg, maar campagneteam, achterban en kandidaat- raadsleden van Larens Behoud zijn al enthousiast aan de slag om weer een stevig en zelfstandig bestuur voor Laren te presenteren voor de komende 4 jaren.De ruim 200 leden van Larens Behoud komen uit alle hoeken en lagen van de Larense gemeenschap; onz  Lees verder

[Kijk op Laren]

Larens Behoud tegen hotel Torenlaan 1

12 febr.- -Tijdens de ledenvergadering van Larens Behoud afgelopen donderdag hebben de leden van Larens Behoud massaal tegen de komst van een hotel aan de Torenlaan 1 gestemd.   Fractievoorzitter Peter Calis: ‘in de afgelopen weken ontstond onduidelijkheid ove  Lees verder

[Het weer in Laren]

-2°Czo
-5,5°Cma
-4,5°Cdi
-1,5°Cwo

[Opinie]

Raad Eemnes unaniem: juridische middelen om ARHI te beeindigen

20 febr.- Maandagavond 19 februari, de laatste reguliere vergadering in deze periode van de raad van Eemnes. Een avond met felle tegenstellingen in opvattingen, bijvoorbeeld over het bestemmingsplan Zonneve  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (3)

22 febr.- Laren kent diverse bijnamen. Bij de keurslager is het vooral ‘De parel van het Gooi’ en bij de Historische Kring meer ‘het land van Mauve. Deze vernoeming naar Anton Mauve (1838-1888, de meesterschilder die ons dorp wereldberoemd heeft  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]