Sint Jansprocessie 2018

Zaterdag 23 juni:

17.00 uur: De klokken luiden het Sint Jansfeest in.

19.00 uur: Openingslof in de Basiliek, met uitstelling en zegen van het Allerheiligste. In deze viering zal pastoor J.J.M. Vriend celebreren. De Cantorij staat o.l.v. Jim Berben. De Basiliek blijft open tot 20.30 uur.

20.00 uur: Rijtuigen rijden de processieroute.

Zondag 24 juni:

7.00 uur: Eucharistieviering op het Sint Janskerkhof. Celebrant is emeritus pastoor J.H. Willems.

9.00 uur: Plechtige, Latijnse hoogmis in de Basiliek. Celebrant vicaris drs. G.H. Bruggink. Het koor staat o.l.v. Bas Groenewoud.

11.00 uur: SINT JANSPROCESSIE.
De processie vertrekt vanuit de Basiliek en gaat via de Brink, Sint Janstraat en de Hilversumseweg naar het Sint Janskerkhof.

12.15 uur: Eucharistieviering op het kerkhof.
Hoofdcelebrant is Mgr. dr. J.W.M. Hendriks, hulpbisschop van Haarlem-Amsterdam.

13.15 uur: Vertrek van de sacramentsprocessie vanaf het kerkhof, deze gaat via de Langsakker, Vredelaan, Zevenenderdrift, Zevenend en de Brink naar de Basiliek.

14.30 uur: Afsluiting van de processie met sluitingslof in de Basiliek met het Te Deum, Tantum Ergo en na de Zegen het bekende Larense Sint Janslied. De Basiliek blijft open tot 16.15 uur.

Zaterdag 26 augustus: Herdenking marteldood Sint Jan

19.00 uur: Eucharistieviering op het Sint Janskerkhof.

Thema 2018

Dit jaar is het thema van ons patroonsfeest “Wees niet bang”. Tijdens het openingslof op zaterdag 23 juni zal Pastoor J.J.M. Vriend graag ingaan op het gekozen thema.

Collecte kerkhof
De collecte is dit jaar voor het project van Pater van Wegen, de Stichting Freiersdale in Zuid-Afrika.  De Pater  blijft zich onverminderd inzetten voor dit grote project en verdient onze blijvende steun.

 

Bruidjes, jonkers of kwastendrager
Ben jij ook bruidje, jonker of kwastendrager in de St. Jansprocessie?

Alle meisjes maar ook stoere jongens vanaf 4 jaar zijn van harte uitgenodigd om als bruidje, jonker of kwastendrager mee te lopen.
Aanmelden, een jurkje lenen of vragen? Stuur een email naar bruidjes@sintjansprocessie.nl of neem contact op met Nilleke Hembrecht-van den Brink, tel: 06-41695249.


Als uw dochter zelf geen wit jurkje heeft kunt u er één lenen via Nilleke. Van haar krijgt u dan te horen waar en wanneer u deze kunt afhalen.
Wij verwachten de bruidjes, jonkers en kwastendragers op Sint Jan, zondag 24 juni om 10.30 uur op het kerkplein. De bruidjes ontvangen op het kerkplein gratis een boeketje bloemen.

Processiedeelnemers
De processiegangers worden geadviseerd om in te stromen bij het kerkplein. Ons advies is om niet tegelijk massaal in te stappen, maar eventueel een volgend vaandel te kiezen, hierdoor ontstaat een beter verdeling van processiedeelnemers en kunt u beter gebruik maken van de voorbidders.

Het processieboek is na afloop van het openingslof en op zondag gratis te verkrijgen. Een kleine vrijwillige bijdrage is zeer welkom. Deze kunt u in een van de grote groene bussen stoppen. Deze groene bussen staan bij de uitgang binnen in de Basiliek.

 

 
Ga terug

Publicatie datum: 23-6-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Larens Behoud: Handen af van de Gooise hei

14 sept.- Larens Behoud heeft met afschuw kennis genomen van de in Hilversum gepresenteerde toekomstvisie waar de gemeente Hilversum aan heeft meegewerkt. Een weg over de hei van de A1 bij Bussum naar het Mediapark in Hilversum , al of niet met kabelba  Lees verder

[Kijk op Laren]

Bedankspeech Sean Bogaers aan vrijwilligers

Larens Behoud-gemeenteraadslid en jongerenwerker  Sean William Bogaers (29)hield  vrijdagavond 7 september 2018 in het Larense Brinkhuis  op jaarlijkse vrijwilligersavond een monumentale blikopener./speechvrijwilligersavond 2018ode aan de vrijwilligerswerk (de Warrekam)   goedenavond dame  Lees verder

[Het weer in Laren]

20°Cvr
19°Cza
15,5°Czo
16°Cma

[Opinie]

Gooi en Eemlander: Moeder Jaeger verdient Gooise dank

17 sept.- Denken plannenmakers er nu wel of niet aan om asfaltmachines de Westerheide op te sturen om het Mediapark beter bereikbaar te maken voor auto’s? Sinds maandag beroert die vraag de Gooise gemoederen. De Hilversumse wethouder Wimar Jaeger ( zie foto)  verantwoordelijk voor media, en economie,  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (33)

19 sept.-  Toen ik in het najaar van 2001 werd gevraagd de politieke arena van Laren te betreden, vroeg ik mij af of ik het wel kon. Een afweging die altijd mijn drijfveer is geweest.  Ik begon na te denken hoe ik de Laa  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]