Seizoensafsluiting MCC en uitreiking Jaap Grob Award

23 juli.- Het was prachtig weer voor een seizoensafsluiting met als thema Hawaï. Het pleintje bij Muziekcentrum Schering & Inslag was omgetoverd tot Beach club. Met een heuse Tikibar, cocktails, bloemenslingers en een klein beetje zand waande menig MCC lid zich op een tropische BBQ.

 

Tijdens het officiële gedeelte werd een nieuw lid van MCC verwelkomd met een cadeautje, werd afscheid genomen van een spelend lid en kondigde de voorzitter aan dat hij over een klein jaar het stokje graag wil overdragen.

 

Afscheid Joke Heerschop

Joke Heerschop moet helaas om gezondheidsredenen stoppen met tamboeren bij de vereniging. Joke was de eerste vrouw bij MCC die echt een volwaardig lid van de A-band werd. Zij heeft in januari 1984 de overstap gemaakt van de Meidendrumband van Sint Jan naar de A-band van MCC. Ze was toen 16 jaar oud. In die tijd heeft ze haar man Gerard ontmoet, zijn ze getrouwd en zijn hun twee meiden Anne en Miranda geboren. Joke besloot toen te stoppen met spelen bij de A-band omdat het lastig te combineren was met haar gezin. Joke en Gerard zijn een aantal jaar buiten beeld geweest, maar werden weer bij MCC betrokken juist door hun dochters. Zij hebben in hun tienertijd de overstap gemaakt van Jong Beatrix naar de A-band van MCC. Joke kon het niet laten om haar hobby ook uit te proberen en is in 2004 weer begonnen met bekkens gaan spelen. Niet veel later probeerde ze of trommelen ook nog zou lukken en ja hoor. De overstap werd gemaakt naar tamboer bij de A-band. En zo heeft het volledige gezin Heerschop diverse optredens gezamenlijk gedaan. Joke blijft gelukkig lid van MCC. Samen met Heico vormt ze sowieso het barteam op maandagavond. Joke dankjewel voor de jarenlange stabiele factor binnen de tamboergroep van de A-band.

 

Nieuwe Voorzitter

Erwin v.d. Berg heeft officieel meegedeeld dat hij volgend jaar graag het voorzitterschap van MCC wil doorgeven. Hij is dan 10 jaar voorzitter van Drum- & Showband MCC en het is goed om via deze functie nieuwe inzichten binnen de vereniging te brengen. Hij gaat met pijn in z’n hart afscheid nemen, want ook hij is inmiddels met de vereniging vergroeid. Het is een enthousiaste vereniging met heel veel mogelijkheden en dat maakt het voorzitter zijn leuk en uitdagend. Er is altijd iets te regelen, te organiseren, te plannen en te doen. Binnenkort zal het bestuur van MCC een nieuw profiel opstellen van de voorzitter die nu nodig is voor de band om daarmee de zoektocht te kunnen beginnen.

 

Jaap Grob Award

Als afsluiting van het officiële deel werd de Jaap Grob Award uitgereikt. Dit jaar werd het een soort afvalrace die begon met een luid applaus voor alle leden van de A-band. Het is geen makkelijk seizoen geweest en zij hebben er (samen met een aantal invallers) toch voor gezorgd dat de optredens door konden gaan. 

 

Maar helaas moest toch een groot deel van de leden weer gaan zitten op het moment dat de vraag werd gesteld “wie heeft er 3 of meer optredens gemist?”. Uiteindelijk hadden alleen André en Mirjam alle 20 optredens mee gedaan. Zij verdienden daardoor een gouden medaille. 

De Jaap Grob Award kwam echter dit jaar uit de groep van 10 leden die maar 1 optreden had gemist. Het criterium wat André als winnaar van JGA vorig jaar had mee gegeven aan de uitreiking voor dit jaar, is door de Showcommissie over genomen. Wie heeft er de meeste moeite voor moeten doen om bij de optredens aanwezig te zijn. En dat is dit seizoen Rochelle Hoofd.

 

Zij heeft heel wat uurtjes vrij moeten vragen bij haar werkgever, Kapsalon Le Papillon, om bij de optredens op donderdagavond en zaterdagmiddag aanwezig te kunnen zijn. Omdat twee van haar collega trompettisten zwanger zijn en waren dit seizoen, kwam er net wat meer druk bij haar te liggen. Zij werd in deze uiteraard gesteund door de overige leden van de trompetgroep, maar toch vond de commissie dat zij er de meeste moeite voor heeft gedaan. Ondanks haar ene gemiste optreden is zij een zeer terechte winnaar en kreeg ze uit handen van Jaap Grob zelf de naar hem vernoemde Award uitgereikt. Chapeau Rochelle.

 

MCC L!VE

De leden van Drum- & Showband mogen na de BBQ gaan genieten van hun vakantie. Maar wel met de muziek voor MCC L!VE in hun gedachte. Op zaterdagavond 13 oktober zullen Jong MCC, de A-band en MCC Next, samen met Partyband Streetbeats en Danscompagnie Jamie-Dee voor een spectaculair optreden zorgen in het Sinter Theater in Laren. Reserveer vast de datum in uw agenda. Na de vakantie volgt hierover meer informatie.

Bron: MCCt 
 

Ga terug

Publicatie datum: 23-7-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Waardevol

15 aug.-  Laren, begin augustus, lijkt sereen stil. Veel inwoners liggen elders in de zee, dan wel verzetten hun gedachten door andere culturen op te snuiven. De stilte doet me terugblikken op mijn eerste honderd dagen als wethouder. En alleindrukken  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

Rondje BOA (Buitengewoon Opsporingsambtenaar)

19 aug.- Een van de leuke dingen van het Raadslidmaatschap is het meelopen in ’t veld. Ik was in de gelukkige omstan-digheid om een rondje Laren te mogen maken met onze ‘Larense’ BOA. Een heel sympathieke, maar vooral gedul- dige handhaver van de openbare orde.  In ons (ik w  Lees verder

[Het weer in Laren]

20°Cdi
18°Cwo
16°Cdo
18°Cvr

[Opinie]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

25 juli.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (28)

15 aug.-  De rijkdom van Laren schittert  niet zoals veel ‘buitenlanders’ – niet ingezetenen van Laren-  denken aan de volgens hen schijnbaar patserige buitenkant. Wie er woont, weet wel beter. De werkelijke rijkdom van Laren zit aan de binnenkant. Zoveel bijzo  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]