Pop-up spreekuur bibliotheken in Week tegen Kindermishandeling

16 nov.- Wilt u een advies over kindermishandeling, of maakt u zich zorgen over het welzijn van een kind in uw omgeving?

In de Week tegen Kindermishandeling - van 20 t/m 26 november a.s. – organiseert Veilig Thuis vijf pop-up spreekuren voor iedereen die vragen heeft.  

Veilig Thuis is het regionaal Advies- en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling (AMHK) voor de gemeenten Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren, Weesp en Wijdemeren. Tijdens vijf speciale pop-up spreekuren in bibliotheken van Gooi en Meer staan medewerkers van Veilig Thuis klaar om vragen te beantwoorden: 

 • Loosdrecht: maandag 20 november 16.00 tot 17.00 uur 
 • Weesp: dinsdag 21 november 12.00 -13.00 uur 
 • Bussum: dinsdag 21 november 13.00 tot 14.00 uur 
 • Naarden: woensdag 22 november 16.00 tot 17.00 uur 
 • Muiden: vrijdag 24 november 15.00 tot 16.00 uur. 

Of het nu gaat om seksueel misbruik, een vechtscheiding, fysiek of emotioneel geweld; in Nederland groeien ruim 118.000 kinderen op in onveilige gezinssituaties. Met elkaar willen we eraan werken dat meer kinderen veilig opgroeien. Die belangrijke doelstelling zet Veilig Thuis in de Week tegen Kindermishandeling graag kracht bij. 

Contact met Veilig Thuis (ook anoniem) 

Bestaat er een vermoeden van kindermishandeling, of wilt u graag advies? U kunt terecht bij het Team Veilig Thuis Gooi en Vechtstreek, telefoon 0800-2000. Dit kan ook anoniem. Medewerkers van Veilig Thuis luisteren, beantwoorden vragen en geven advies.  Bron: Gemeente Laren

 Kom in actie als u geweld in huiselijke kring vermoedt! 


Met trillende handen aan de keukentafel zitten, omdat je partner bijna thuiskomt. Of jezelf onzichtbaar opstel- len, zodat je ouders geen aanleiding hebben om wéér boos op je te worden. Jaarlijks zijn naar schatting een miljoen volwassenen en kinderen slachtoffer van geweld in huiselijke kring. Daarmee is het één van de meest voorkomende vormen van geweld in Nederland. Slacht- offers en plegers vinden het vaak moeilijk om erover te praten of hulp te zoeken. Daarom besteden wij tijdens de Week zonder Geweld, van 20 tot en met 26 november 2017, aandacht aan dit onderwerp. Want bijna altijd is hulp van buiten nodig om mishandeling te stoppen. 


Dit was echt de laatste klap 


De 36-jarige Pieter vertelt: “Ik vind het achteraf moeilijk te begrijpen dat ik zo ver ben gegaan. Ik ben niet zo’n prater en uitte mijn emoties door te schreeuwen. Het werd steeds erger en tijdens een woedeaanval sloeg ik mijn vriendin zelfs. Ik schaamde me kapot en beloofde dat het nooit meer zou gebeuren. Maar ik kon mij niet aan mijn belofte houden. Mijn dochter werd steeds ang- stiger en haalde slechtere cijfers op school. Toen de juf ons hier op aansprak, besefte ik dat mijn woede-uitbar- stingen niet vanzelf stoppen. Ik moest hulp zoeken om te voorkomen dat het volledig zou escaleren. De lerares wees mij op Veilig Thuis, het Advies- en Meldpunt Hui- selijk Geweld en Kindermishandeling. Met lood in mijn schoenen heb ik ‘s avonds de telefoon gepakt. Inmiddels gaat het met hulp van buiten weer vrij goed met ons. Ik heb natuurlijk nog wel eens woorden met mijn vriendin, maar ik ga niet meer door het lint. En zeker niet waar mijn dochter bij is.” 


Veilig Thuis 


Wilt u advies en hulp voor iemand anders en/of voor uzelf? Praat erover met iemand die u vertrouwt, zoals een familielid, vriend of de huisarts. Of bel met Veilig Thuis. U kunt er 24/7 terecht via het gratis telefoonnum- mer 0800 - 2000. Veilig Thuis is er voor iedereen, jong en oud, die te maken heeft met huiselijk geweld of kinder- mishandeling. U kunt voor hulp en ondersteuning ook contact opnemen met het Centrum voor Jeugd en Gezin via035-6926387. 


Geweld in huiselijke kring is één van de meest omvangrijke geweldsvormen in onze samenleving. Meer dan 45 procent van de bevolking wordt ooit slachtoffer van huiselijk geweld en 119.000 kinderen zijn jaarlijks slachtoffer. 


Er zijn verschillende vormen van geweld in huiselij- ke kring, bijvoorbeeld:  • kindermishandeling

 • (ex-)partnergeweld

 • ouderenmishandeling

 • oudermishandeling

 • eergerelateerd geweld en genitale verminking
  Het komt voor in alle sociaaleconomische klassen en binnen alle culturen in de Nederlandse samenleving


 


Ga terug

Publicatie datum: 16-11-2017

[Laren in beeld]

[Column]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

12 juli.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

Een mooie start

8 juli.- Dit is niet mijn eerste column in het Larens Journaal, maar wel als nieuwbakken wethouder. “Ik ben blij, trots en nederig”, zei Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amster  Lees verder

[Het weer in Laren]

27°Czo
24°Cma
19°Cdi
16°Cwo

[Opinie]

Opinie Gooi en Eemlander: Provincie moet knip blijven trekken

12 juli.- Het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland om uit het Goois Natuurreservaat te stappen kwam, zo lijkt het, voor het Gooi als een donderslag bij heldere hemel. Dat is vreemd. Hebben rentmeester-directeur Karen Heerschop en voorzitter Kees-Jan Doske  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

 • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
 • Bekijk video beelden op RTV NH
 • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

bol an 24

19 juli.- Een van de meest bijzondere monumenten van Laren is de Mauvepomp. Een eerbetoon aan de meesterschilder  Anton Mauve (1838-1888)die de laatste vier jaar van zijn leven in de villa Ariette woonde  aan de Naarderstraat, tegenover het huidige Singermuseum.Hij was beroemd en geliefd bij kunstverzamelaars in binnen- en buitenland. In Amerika waren vooral  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]