Pop-up spreekuur bibliotheken in Week tegen Kindermishandeling

16 nov.- Wilt u een advies over kindermishandeling, of maakt u zich zorgen over het welzijn van een kind in uw omgeving?

In de Week tegen Kindermishandeling - van 20 t/m 26 november a.s. – organiseert Veilig Thuis vijf pop-up spreekuren voor iedereen die vragen heeft.  

Veilig Thuis is het regionaal Advies- en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling (AMHK) voor de gemeenten Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren, Weesp en Wijdemeren. Tijdens vijf speciale pop-up spreekuren in bibliotheken van Gooi en Meer staan medewerkers van Veilig Thuis klaar om vragen te beantwoorden: 

 • Loosdrecht: maandag 20 november 16.00 tot 17.00 uur 
 • Weesp: dinsdag 21 november 12.00 -13.00 uur 
 • Bussum: dinsdag 21 november 13.00 tot 14.00 uur 
 • Naarden: woensdag 22 november 16.00 tot 17.00 uur 
 • Muiden: vrijdag 24 november 15.00 tot 16.00 uur. 

Of het nu gaat om seksueel misbruik, een vechtscheiding, fysiek of emotioneel geweld; in Nederland groeien ruim 118.000 kinderen op in onveilige gezinssituaties. Met elkaar willen we eraan werken dat meer kinderen veilig opgroeien. Die belangrijke doelstelling zet Veilig Thuis in de Week tegen Kindermishandeling graag kracht bij. 

Contact met Veilig Thuis (ook anoniem) 

Bestaat er een vermoeden van kindermishandeling, of wilt u graag advies? U kunt terecht bij het Team Veilig Thuis Gooi en Vechtstreek, telefoon 0800-2000. Dit kan ook anoniem. Medewerkers van Veilig Thuis luisteren, beantwoorden vragen en geven advies.  Bron: Gemeente Laren

 Kom in actie als u geweld in huiselijke kring vermoedt! 


Met trillende handen aan de keukentafel zitten, omdat je partner bijna thuiskomt. Of jezelf onzichtbaar opstel- len, zodat je ouders geen aanleiding hebben om wéér boos op je te worden. Jaarlijks zijn naar schatting een miljoen volwassenen en kinderen slachtoffer van geweld in huiselijke kring. Daarmee is het één van de meest voorkomende vormen van geweld in Nederland. Slacht- offers en plegers vinden het vaak moeilijk om erover te praten of hulp te zoeken. Daarom besteden wij tijdens de Week zonder Geweld, van 20 tot en met 26 november 2017, aandacht aan dit onderwerp. Want bijna altijd is hulp van buiten nodig om mishandeling te stoppen. 


Dit was echt de laatste klap 


De 36-jarige Pieter vertelt: “Ik vind het achteraf moeilijk te begrijpen dat ik zo ver ben gegaan. Ik ben niet zo’n prater en uitte mijn emoties door te schreeuwen. Het werd steeds erger en tijdens een woedeaanval sloeg ik mijn vriendin zelfs. Ik schaamde me kapot en beloofde dat het nooit meer zou gebeuren. Maar ik kon mij niet aan mijn belofte houden. Mijn dochter werd steeds ang- stiger en haalde slechtere cijfers op school. Toen de juf ons hier op aansprak, besefte ik dat mijn woede-uitbar- stingen niet vanzelf stoppen. Ik moest hulp zoeken om te voorkomen dat het volledig zou escaleren. De lerares wees mij op Veilig Thuis, het Advies- en Meldpunt Hui- selijk Geweld en Kindermishandeling. Met lood in mijn schoenen heb ik ‘s avonds de telefoon gepakt. Inmiddels gaat het met hulp van buiten weer vrij goed met ons. Ik heb natuurlijk nog wel eens woorden met mijn vriendin, maar ik ga niet meer door het lint. En zeker niet waar mijn dochter bij is.” 


Veilig Thuis 


Wilt u advies en hulp voor iemand anders en/of voor uzelf? Praat erover met iemand die u vertrouwt, zoals een familielid, vriend of de huisarts. Of bel met Veilig Thuis. U kunt er 24/7 terecht via het gratis telefoonnum- mer 0800 - 2000. Veilig Thuis is er voor iedereen, jong en oud, die te maken heeft met huiselijk geweld of kinder- mishandeling. U kunt voor hulp en ondersteuning ook contact opnemen met het Centrum voor Jeugd en Gezin via035-6926387. 


Geweld in huiselijke kring is één van de meest omvangrijke geweldsvormen in onze samenleving. Meer dan 45 procent van de bevolking wordt ooit slachtoffer van huiselijk geweld en 119.000 kinderen zijn jaarlijks slachtoffer. 


Er zijn verschillende vormen van geweld in huiselij- ke kring, bijvoorbeeld:  • kindermishandeling

 • (ex-)partnergeweld

 • ouderenmishandeling

 • oudermishandeling

 • eergerelateerd geweld en genitale verminking
  Het komt voor in alle sociaaleconomische klassen en binnen alle culturen in de Nederlandse samenleving


 


Ga terug

Publicatie datum: 16-11-2017

[Laren in beeld]

[Column]

Wat veel mensen weten (maar niet mogen weten) over de provincie Noord-Holland en de fusies in het Gooi

23 apr.- Op 7 november 2017 lag de gevoelstemperatuur buiten maar net boven het vriespunt. Maar binnen, in de statige collegekamer in het provinciehuis van Noord-Holland steeg de temperatuur wellicht; in ieder geval zal er een verhitte discussie plaats hebben gevonden. In de iPads zat het voorstel van de portefeuillehouder herindeling Gooi, maar het kon niet op gen  Lees verder

[Kijk op Laren]

Geen coalitie Larens Behoud met Liberaal Laren

11 apr.-Het zou ook wel een huzarenstuk geweest zijn!  Direct na de verkiezingswinst van beide partijen schreef ik al in mijn column op deze site (“Succes informateur Leo”) dat de kiezer met die winst het draagvlak vóór zelfstandigheid overduidelijk heeft vastgelegd.  Maar ook schreef ik toen al dat het toch wel heel moeilijk, welhaast ongeloofwaardig , zou  Lees verder

[Het weer in Laren]

11,5°Cma
14,5°Cdi
15,5°Cwo
15,5°Cdo

[Opinie]

Biodiversiteit.

9 apr.- Bij het algemene adres van Larens Behoud (info@larensbehoud.nl) kwam er een warm pleidooi binnen voor voortzetting van het vorig jaar gestarte plan “(N)Iets doen.   En inwoonster schreef ons:   Een tuin vol biodiversiteit is een prachtig idee, al  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

 • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
 • Bekijk video beelden op RTV NH
 • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (12)

19 apr.- Dorpskarakters kleuren het dorp. De 77-jarige Harry Ligter ,“ Bonjour, monsieur”, die  samen met zijn  vrouw Meity woont in dat monumentje van een  arbeidershuisje (1771) op de hoek  van het Wagenpad en het Zevenend, is er zo een.  Of je Harry nu tegenkomt op de weekmarkt met zijn 14-jarige keffende Moos óf he  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]