Oproep voor schilderijen van Cornelis Kranenborg

27 sept.- In december 2017 staat er een expositie gepland van de schilder Hendrik Cornelis Kranenborg. De schilderijen komen te hangen aan de expositiewand van de (h)Artgalerij in het Brinkhuis te Laren. Heeft u een schilderij van Kranenburg hangen en wilt u deze in het Brinkhuis (bekend als het Hart van Laren) exposeren? Dat kan! 

Achtergrond van de expositie– Liesbeth Kroonen over haar zoektocht naar het werk van Kranenburg: 

Bij mij hangen 4 schilderijen van de kunstschilder H.C. Kranenburg. Destijds waren deze schilderijen in het bezit van mijn ouders. Een van de schilderijen kochten mijn ouders aan de deur, het doek nog nat van de verf. Toen ik weleens als kind bij een klasgenootje thuiskwam hing er een Kranenburg schilderij. Destijds heel gewoon voor mij, nu nostalgie. 

Nu als 60 plusser en inmiddels sinds geruime tijd lid van de facebookgroep “Je ben een echte Laarder als….” plaats ik de volgende oproep: “Ik ben zo benieuwd hoeveel Laarders nog een Kranenburg aan de muur hebben hangen”. 

Op deze oproep zijn veel leuke reacties gekomen, samen met foto’s van schilderijen die bij de mensen thuis hangen. In vervolg hierop is het idee ontstaan om de schilderijen eens bij elkaar te hangen op één wand, zichtbaar voor veel bezoekers. Elk schilderij met een eigen verhaal en herinnering. Van het één komt het ander met de tentoonstelling in het Brinkhuis als resultaat. 

Enthousiast geworden en stelt u uw schilderij beschikbaar? Dan kunt u mailen naar kranenburg@paulie.nl Liever bellen? 06 241 46 222. Kranenburg schilderde over het hele land, dus uw schilderij hoeft niet per se een Larens onderwerp te zijn. 

Bij tenminste 20 schilderijen gaat de tentoonstelling door. Leuk om te melden is dat bij de tentoonstelling een wandeling wordt aangeboden, waar de geschilderde Larense taferelen in het hier en nu bekeken kunnen worden. 

Medewerking wordt aangeboden door:  -Ineke Vaasen, coördinator exposities voor maandelijks wisselende exposities – (h)Artgalerij in het Hart van Laren, Brinkhuis.  -De heer Kleinhoven, eigenaar van de kleine kunstkamer te Laren, stelt schilderijen ter beschikking voor deze expositie. 

HC Kranenburg  Hendrik Cornelis Kranenburg werd op 5 december 1917 in Amsterdam geboren.
Ga terug

Publicatie datum: 27-9-2017

[Laren in beeld]

[Column]

De Commissaris vertelt.......

13 jan.- De Nieuwjaarsspeech van de Commissaris der Koning van Noord Holland kan ik u zeer aanbevelen, en is een bevlogen geïnspireerde speech, in z’n geheel na te lezen op de website van de Provincie. Remkes staat stil bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018, en zegt daarover het volgende  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

Nu of nooit

9 jan.- Vier jaar geleden schreef ik als lijstduwer van Larens Behoud in het campagneboekje. ‘Het is voor mij een vreemd en onbestemd gevoel dat mijn directe betrokkenheid bij de Larense politiek voorbij is. Ik heb het niet echt gewild, maar een chronische ziekte maakte het ondoenlijk.’ Nu vier ja  Lees verder

[Het weer in Laren]

5°Cdo
4,5°Cvr
4°Cza
3,5°Czo

[Opinie]

Laren NH wil het nu wel eens weten (van NH)

17 jan.- Klopt het nu wel of niet dat Gedeputeerde Staten een voorstel kreeg voorgelegd waarin de lichte gemeenschappelijke regeling voor de HBEL-dorpen twee jaar langs de kans zou krijgen zichzelf te bewijzen? Eerst vroeg Larens Behoud of dat voorstel van openbaar gemaakt kon worden. Dat weigerde de provincie. Dan weet je natuurlijk het antwoord op de bovenstaande vraag al wel: j  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Het was zo vertrouwd!

16 dec.- Mijn duifje is weggevlogenDoor een gat in het dakWaar vele jaren er voorHet stenen duifje bleef kijkenNaar mensen die er langs liepenZomaar kijkend naar zomaar een oud boerderijtjeNaar een gekromd dakDat was het gebruikEen boom deed daar zijn bestEn hield het dak en riet op zijn plekVerbouwen maar, de container is nog niet volMet de restanten van jarenlang woongenotLangs lopen kijken naar een nieuw te bouwen huisIn een straat zonder mestgeurEen huis met een andere grandeurTekening en tekst : Hans Houtkamphanshoutkamp@live.nl  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]