Oproep voor schilderijen van Cornelis Kranenborg

27 sept.- In december 2017 staat er een expositie gepland van de schilder Hendrik Cornelis Kranenborg. De schilderijen komen te hangen aan de expositiewand van de (h)Artgalerij in het Brinkhuis te Laren. Heeft u een schilderij van Kranenburg hangen en wilt u deze in het Brinkhuis (bekend als het Hart van Laren) exposeren? Dat kan! 

Achtergrond van de expositie– Liesbeth Kroonen over haar zoektocht naar het werk van Kranenburg: 

Bij mij hangen 4 schilderijen van de kunstschilder H.C. Kranenburg. Destijds waren deze schilderijen in het bezit van mijn ouders. Een van de schilderijen kochten mijn ouders aan de deur, het doek nog nat van de verf. Toen ik weleens als kind bij een klasgenootje thuiskwam hing er een Kranenburg schilderij. Destijds heel gewoon voor mij, nu nostalgie. 

Nu als 60 plusser en inmiddels sinds geruime tijd lid van de facebookgroep “Je ben een echte Laarder als….” plaats ik de volgende oproep: “Ik ben zo benieuwd hoeveel Laarders nog een Kranenburg aan de muur hebben hangen”. 

Op deze oproep zijn veel leuke reacties gekomen, samen met foto’s van schilderijen die bij de mensen thuis hangen. In vervolg hierop is het idee ontstaan om de schilderijen eens bij elkaar te hangen op één wand, zichtbaar voor veel bezoekers. Elk schilderij met een eigen verhaal en herinnering. Van het één komt het ander met de tentoonstelling in het Brinkhuis als resultaat. 

Enthousiast geworden en stelt u uw schilderij beschikbaar? Dan kunt u mailen naar kranenburg@paulie.nl Liever bellen? 06 241 46 222. Kranenburg schilderde over het hele land, dus uw schilderij hoeft niet per se een Larens onderwerp te zijn. 

Bij tenminste 20 schilderijen gaat de tentoonstelling door. Leuk om te melden is dat bij de tentoonstelling een wandeling wordt aangeboden, waar de geschilderde Larense taferelen in het hier en nu bekeken kunnen worden. 

Medewerking wordt aangeboden door:  -Ineke Vaasen, coördinator exposities voor maandelijks wisselende exposities – (h)Artgalerij in het Hart van Laren, Brinkhuis.  -De heer Kleinhoven, eigenaar van de kleine kunstkamer te Laren, stelt schilderijen ter beschikking voor deze expositie. 

HC Kranenburg  Hendrik Cornelis Kranenburg werd op 5 december 1917 in Amsterdam geboren.
Ga terug

Publicatie datum: 27-9-2017

[Laren in beeld]

[Column]

Laren heeft gesproken. Overduidelijk!

22 mrt.- Bijna 85% van alle inwoners hebben gestemd vóór zelfstandigheid van ons mooie Laren. De partijen die voor fusie waren werden gehalveerd. Of haalde de raad niet. Larens Beho  Lees verder

[Kijk op Laren]

Een woord van dank

22 mrt.- Op de eerste plaats mijn hele grote dank aan alle kiezers die op Larens Behoud hebben gestemd. Grote dank ook aan alle leden van Larens Behoud voor hun inzet in de campagne: het is niet voor n  Lees verder

[Het weer in Laren]

4°Cdo
4,5°Cvr
3°Cza
6°Czo

[Opinie]

Een overduidelijke uitslag!

22 mrt.- Lokale politiek leeft. Zoveel is duidelijk uit de voorlopige cijfers diegisteravond bekend werden gemaakt door Burgemeester Rinske Kruisinga. Na alhet werk dat is gedaan door de vele partijgenoten sta je ook even te kijken:6 zetels! Wat ga  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (7)

22 mrt.- Mijn vrouw Annemarie en ik zijn gelukkige mensen omdat we in zo’n romantisch boerderijtje op het Mauvezand, het vroegere Zandgat, mogen wonen. Ons huis dateert uit eind 18e eeuw, en toen wij het een kleine 25 jaar geleden kochten, vertelde  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]