Oproep voor schilderijen van Cornelis Kranenborg

27 sept.- In december 2017 staat er een expositie gepland van de schilder Hendrik Cornelis Kranenborg. De schilderijen komen te hangen aan de expositiewand van de (h)Artgalerij in het Brinkhuis te Laren. Heeft u een schilderij van Kranenburg hangen en wilt u deze in het Brinkhuis (bekend als het Hart van Laren) exposeren? Dat kan! 

Achtergrond van de expositie– Liesbeth Kroonen over haar zoektocht naar het werk van Kranenburg: 

Bij mij hangen 4 schilderijen van de kunstschilder H.C. Kranenburg. Destijds waren deze schilderijen in het bezit van mijn ouders. Een van de schilderijen kochten mijn ouders aan de deur, het doek nog nat van de verf. Toen ik weleens als kind bij een klasgenootje thuiskwam hing er een Kranenburg schilderij. Destijds heel gewoon voor mij, nu nostalgie. 

Nu als 60 plusser en inmiddels sinds geruime tijd lid van de facebookgroep “Je ben een echte Laarder als….” plaats ik de volgende oproep: “Ik ben zo benieuwd hoeveel Laarders nog een Kranenburg aan de muur hebben hangen”. 

Op deze oproep zijn veel leuke reacties gekomen, samen met foto’s van schilderijen die bij de mensen thuis hangen. In vervolg hierop is het idee ontstaan om de schilderijen eens bij elkaar te hangen op één wand, zichtbaar voor veel bezoekers. Elk schilderij met een eigen verhaal en herinnering. Van het één komt het ander met de tentoonstelling in het Brinkhuis als resultaat. 

Enthousiast geworden en stelt u uw schilderij beschikbaar? Dan kunt u mailen naar kranenburg@paulie.nl Liever bellen? 06 241 46 222. Kranenburg schilderde over het hele land, dus uw schilderij hoeft niet per se een Larens onderwerp te zijn. 

Bij tenminste 20 schilderijen gaat de tentoonstelling door. Leuk om te melden is dat bij de tentoonstelling een wandeling wordt aangeboden, waar de geschilderde Larense taferelen in het hier en nu bekeken kunnen worden. 

Medewerking wordt aangeboden door:  -Ineke Vaasen, coördinator exposities voor maandelijks wisselende exposities – (h)Artgalerij in het Hart van Laren, Brinkhuis.  -De heer Kleinhoven, eigenaar van de kleine kunstkamer te Laren, stelt schilderijen ter beschikking voor deze expositie. 

HC Kranenburg  Hendrik Cornelis Kranenburg werd op 5 december 1917 in Amsterdam geboren.
Ga terug

Publicatie datum: 27-9-2017

[Laren in beeld]

[Column]

Larens Behoud: Handen af van de Gooise hei

14 sept.- Larens Behoud heeft met afschuw kennis genomen van de in Hilversum gepresenteerde toekomstvisie waar de gemeente Hilversum aan heeft meegewerkt. Een weg over de hei van de A1 bij Bussum naar het Mediapark in Hilversum , al of niet met kabelba  Lees verder

[Kijk op Laren]

Bedankspeech Sean Bogaers aan vrijwilligers

Larens Behoud-gemeenteraadslid en jongerenwerker  Sean William Bogaers (29)hield  vrijdagavond 7 september 2018 in het Larense Brinkhuis  op jaarlijkse vrijwilligersavond een monumentale blikopener./speechvrijwilligersavond 2018ode aan de vrijwilligerswerk (de Warrekam)   goedenavond dame  Lees verder

[Het weer in Laren]

20°Cdo
20,5°Cvr
20°Cza
19°Czo

[Opinie]

Gooi en Eemlander: Moeder Jaeger verdient Gooise dank

17 sept.- Denken plannenmakers er nu wel of niet aan om asfaltmachines de Westerheide op te sturen om het Mediapark beter bereikbaar te maken voor auto’s? Sinds maandag beroert die vraag de Gooise gemoederen. De Hilversumse wethouder Wimar Jaeger ( zie foto)  verantwoordelijk voor media, en economie,  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (33)

19 sept.-  Toen ik in het najaar van 2001 werd gevraagd de politieke arena van Laren te betreden, vroeg ik mij af of ik het wel kon. Een afweging die altijd mijn drijfveer is geweest.  Ik begon na te denken hoe ik de Laa  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]