Legendes van Laren in groep 4 Binckhorst/Sint Jan.

8 nov.- Gisteren was de oud-voorzitter van de Historische Kring Laren  Antoinetty van den Brink in de groepen 4a en 4b. Zij vertelde daar drie spannende legendes over Laren.

Dit op initiatief van de ‘juffen’ van de groep -Anne, Kirsten en Naomi- die de afgelopen weken het hebben gehad over legendes en mythen.
Het spannende verhaal van de struikrovers die de vermoeide pelgrim het zilveren doosje afhandig maakten met daarin enkele botjes van Johannes de Doper was natuurlijk het eerst aan de beurt.
Daarna het spannende verhaal van de wolven en vooral de wolvin én de schaapherder dat zich afspeelt in de buurt van het wasmeertje. 
En tenslotte het verhaal van de bloeiende linde. Over de beeldschone jonge vrouw en de slechte boer. Het liep gelukkig goed af. (Ze leefde nog lang en gelukkig).
De kinderen stelden daarna vragen als: Waar zijn die botjes nu? Wat is een kapel? Hoe heette de schaapherder? ( Antoinetty gokte op Mijns of Teun) Of de slechte boer ook aan de schandpaal moest staan?
Twee keer drie kwartier werd er met grote aandacht geluisterd. 
De Historische Kring Laren bestudeert én etaleert de geschiedenis van Laren.
Hoe leuk om aan jonge mensen de historische verhalen te vertellen en iets van onze rijke geschiedenis door te geven! 

Ga terug

Publicatie datum: 8-11-2017

[Laren in beeld]

[Column]

Fusieleed: een dossier waarin alles misging wat mis kon gaan

20 juni.- Huizen, Blaricum en Laren schrijven in een brief aan de provincie Noord-Holland dat ze gezamenlijk verzoeken de ARHI-procedure te stoppen. Een even terecht als begrijpelijk verzoek; alledrie hebben een zelfstandig voortbestaan in de coa  Lees verder

[Kijk op Laren]

Jong in de gemeenteraad

22 juni.- Er wordt mij vaak gevraagd: ‘Hoe het nou is om gemeenteraadslid te zijn?’ Nou, het heeft voor mij vele aspecten. Het is sowieso super interessesant en erg leerzaam, soms is het spannend, soms een tikkeltje saai  Lees verder

[Het weer in Laren]

18°Czo
16,5°Cma
15°Cdi
15°Cwo

[Opinie]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

8 juni.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (20)

20 juni.- Ik ben niet zo’n boerenzakdoeken-man die zijn neus snuit in het verleden.‘‘There is no past, no future, you have to live in the immediate now’, stelt  de hedonistische goeroe Bhagwan Shree Rajneesh,die dagelijks in Poona een ritje in één van zijn Rolls Royces maakte.Anderen beweren overigens dat deze ‘verlichte’ wijsheid afkomstig is van de   Lees verder

[Volg Larens Behoud op]