Legendes van Laren in groep 4 Binckhorst/Sint Jan.

8 nov.- Gisteren was de oud-voorzitter van de Historische Kring Laren  Antoinetty van den Brink in de groepen 4a en 4b. Zij vertelde daar drie spannende legendes over Laren.

Dit op initiatief van de ‘juffen’ van de groep -Anne, Kirsten en Naomi- die de afgelopen weken het hebben gehad over legendes en mythen.
Het spannende verhaal van de struikrovers die de vermoeide pelgrim het zilveren doosje afhandig maakten met daarin enkele botjes van Johannes de Doper was natuurlijk het eerst aan de beurt.
Daarna het spannende verhaal van de wolven en vooral de wolvin én de schaapherder dat zich afspeelt in de buurt van het wasmeertje. 
En tenslotte het verhaal van de bloeiende linde. Over de beeldschone jonge vrouw en de slechte boer. Het liep gelukkig goed af. (Ze leefde nog lang en gelukkig).
De kinderen stelden daarna vragen als: Waar zijn die botjes nu? Wat is een kapel? Hoe heette de schaapherder? ( Antoinetty gokte op Mijns of Teun) Of de slechte boer ook aan de schandpaal moest staan?
Twee keer drie kwartier werd er met grote aandacht geluisterd. 
De Historische Kring Laren bestudeert én etaleert de geschiedenis van Laren.
Hoe leuk om aan jonge mensen de historische verhalen te vertellen en iets van onze rijke geschiedenis door te geven! 

Ga terug

Publicatie datum: 8-11-2017

[Laren in beeld]

[Column]

Larens Behoud: Handen af van de Gooise hei

14 sept.- Larens Behoud heeft met afschuw kennis genomen van de in Hilversum gepresenteerde toekomstvisie waar de gemeente Hilversum aan heeft meegewerkt. Een weg over de hei van de A1 bij Bussum naar het Mediapark in Hilversum , al of niet met kabelba  Lees verder

[Kijk op Laren]

Bedankspeech Sean Bogaers aan vrijwilligers

Larens Behoud-gemeenteraadslid en jongerenwerker  Sean William Bogaers (29)hield  vrijdagavond 7 september 2018 in het Larense Brinkhuis  op jaarlijkse vrijwilligersavond een monumentale blikopener./speechvrijwilligersavond 2018ode aan de vrijwilligerswerk (de Warrekam)   goedenavond dame  Lees verder

[Het weer in Laren]

11°Czo
11°Cma
11,5°Cdi
12°Cwo

[Opinie]

Gooi en Eemlander: Moeder Jaeger verdient Gooise dank

17 sept.- Denken plannenmakers er nu wel of niet aan om asfaltmachines de Westerheide op te sturen om het Mediapark beter bereikbaar te maken voor auto’s? Sinds maandag beroert die vraag de Gooise gemoederen. De Hilversumse wethouder Wimar Jaeger ( zie foto)  verantwoordelijk voor media, en economie,  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (33)

19 sept.-  Toen ik in het najaar van 2001 werd gevraagd de politieke arena van Laren te betreden, vroeg ik mij af of ik het wel kon. Een afweging die altijd mijn drijfveer is geweest.  Ik begon na te denken hoe ik de Laa  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]