Legendes van Laren in groep 4 Binckhorst/Sint Jan.

8 nov.- Gisteren was de oud-voorzitter van de Historische Kring Laren  Antoinetty van den Brink in de groepen 4a en 4b. Zij vertelde daar drie spannende legendes over Laren.

Dit op initiatief van de ‘juffen’ van de groep -Anne, Kirsten en Naomi- die de afgelopen weken het hebben gehad over legendes en mythen.
Het spannende verhaal van de struikrovers die de vermoeide pelgrim het zilveren doosje afhandig maakten met daarin enkele botjes van Johannes de Doper was natuurlijk het eerst aan de beurt.
Daarna het spannende verhaal van de wolven en vooral de wolvin én de schaapherder dat zich afspeelt in de buurt van het wasmeertje. 
En tenslotte het verhaal van de bloeiende linde. Over de beeldschone jonge vrouw en de slechte boer. Het liep gelukkig goed af. (Ze leefde nog lang en gelukkig).
De kinderen stelden daarna vragen als: Waar zijn die botjes nu? Wat is een kapel? Hoe heette de schaapherder? ( Antoinetty gokte op Mijns of Teun) Of de slechte boer ook aan de schandpaal moest staan?
Twee keer drie kwartier werd er met grote aandacht geluisterd. 
De Historische Kring Laren bestudeert én etaleert de geschiedenis van Laren.
Hoe leuk om aan jonge mensen de historische verhalen te vertellen en iets van onze rijke geschiedenis door te geven! 

Ga terug

Publicatie datum: 8-11-2017

[Laren in beeld]

[Column]

De Commissaris vertelt.......

13 jan.- De Nieuwjaarsspeech van de Commissaris der Koning van Noord Holland kan ik u zeer aanbevelen, en is een bevlogen geïnspireerde speech, in z’n geheel na te lezen op de website van de Provincie. Remkes staat stil bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018, en zegt daarover het volgende  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

Nu of nooit

9 jan.- Vier jaar geleden schreef ik als lijstduwer van Larens Behoud in het campagneboekje. ‘Het is voor mij een vreemd en onbestemd gevoel dat mijn directe betrokkenheid bij de Larense politiek voorbij is. Ik heb het niet echt gewild, maar een chronische ziekte maakte het ondoenlijk.’ Nu vier ja  Lees verder

[Het weer in Laren]

5°Cdo
5°Cvr
4°Cza
4°Czo

[Opinie]

Laren NH wil het nu wel eens weten (van NH)

17 jan.- Klopt het nu wel of niet dat Gedeputeerde Staten een voorstel kreeg voorgelegd waarin de lichte gemeenschappelijke regeling voor de HBEL-dorpen twee jaar langs de kans zou krijgen zichzelf te bewijzen? Eerst vroeg Larens Behoud of dat voorstel van openbaar gemaakt kon worden. Dat weigerde de provincie. Dan weet je natuurlijk het antwoord op de bovenstaande vraag al wel: j  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Het was zo vertrouwd!

16 dec.- Mijn duifje is weggevlogenDoor een gat in het dakWaar vele jaren er voorHet stenen duifje bleef kijkenNaar mensen die er langs liepenZomaar kijkend naar zomaar een oud boerderijtjeNaar een gekromd dakDat was het gebruikEen boom deed daar zijn bestEn hield het dak en riet op zijn plekVerbouwen maar, de container is nog niet volMet de restanten van jarenlang woongenotLangs lopen kijken naar een nieuw te bouwen huisIn een straat zonder mestgeurEen huis met een andere grandeurTekening en tekst : Hans Houtkamphanshoutkamp@live.nl  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]