Legendes van Laren in groep 4 Binckhorst/Sint Jan.

8 nov.- Gisteren was de oud-voorzitter van de Historische Kring Laren  Antoinetty van den Brink in de groepen 4a en 4b. Zij vertelde daar drie spannende legendes over Laren.

Dit op initiatief van de ‘juffen’ van de groep -Anne, Kirsten en Naomi- die de afgelopen weken het hebben gehad over legendes en mythen.
Het spannende verhaal van de struikrovers die de vermoeide pelgrim het zilveren doosje afhandig maakten met daarin enkele botjes van Johannes de Doper was natuurlijk het eerst aan de beurt.
Daarna het spannende verhaal van de wolven en vooral de wolvin én de schaapherder dat zich afspeelt in de buurt van het wasmeertje. 
En tenslotte het verhaal van de bloeiende linde. Over de beeldschone jonge vrouw en de slechte boer. Het liep gelukkig goed af. (Ze leefde nog lang en gelukkig).
De kinderen stelden daarna vragen als: Waar zijn die botjes nu? Wat is een kapel? Hoe heette de schaapherder? ( Antoinetty gokte op Mijns of Teun) Of de slechte boer ook aan de schandpaal moest staan?
Twee keer drie kwartier werd er met grote aandacht geluisterd. 
De Historische Kring Laren bestudeert én etaleert de geschiedenis van Laren.
Hoe leuk om aan jonge mensen de historische verhalen te vertellen en iets van onze rijke geschiedenis door te geven! 

Ga terug

Publicatie datum: 8-11-2017

[Laren in beeld]

[Column]

Landelijke partijen en Zelfstandigheid

20 mrt.- De provincie huurt van onze belastingcenten het peperdure Berenschot in om de door haar gewenste herindeling te programmeren. En zet de gemeenten daarbij buitenspel. Wél benoemde het dure bureau direct ook waar het v  Lees verder

[Kijk op Laren]

Nu of nooit..Stem Larens Behoud Lijst 1

10 mrt.-Vier jaar geleden schreef ik als lijstduwer van Larens Behoud in het campagneboekje. ‘Het is voor mij een vreemd en onbestemd gevoel dat mijn directe betrokkenheid bij de Larense politiek voorbij is. Ik heb het niet echt gewild, maar een chronische ziekte maakte het ondoenlijk.’ Nu vier ja  Lees verder

[Het weer in Laren]

2°Cdi
-1,5°Cwo
-3,5°Cdo
-2,5°Cvr

[Opinie]

Kies voor behoud zelfstandigheid

20 mrt.-  ,,Vaak wordt gedacht dat gemeenten besparen na een fusie vanwege schaalvoordelen.'' Dat stelt professor Allers, hoogleraar economie van decentrale overheden aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Groningen. “ Grote gemeenten kunnen goedkoper zijn omdat zij op grotere schaal inkopen of gespecialis  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (6)

15 mrt.- Van meesterschilder Mauve is bekend hoe hij onder de indruk raakte van Laren nadat het eerder was ontdekt door collega-Haagse Schoolschilders Jozef Israëls en Albert Neuhuys. Aan zijn vrouw Ariëtte schreef Anton in 1882 na een eerste bezoek aan ons dorp  “  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]