Jubileumconcert De Muziekkring uit Laren geeft zondagmiddag 27 mei

27 mei.- Kamerorkest De Muziekkring uit Laren geeft zondagmiddag 27 mei a.s. om 15.00 uur haar 55-jarige “jubileumconcert” met op viool concertmeester Jan Veenboer.

Zondagmiddag 27 mei 2018 om 15.00 uur geeft het kamerorkest De Muziekkring uit Lareno.l.v. Yvonne de Winter haar 55-jarige “jubileumconcert” in Studio 1 van het Muziekcentrum van de Omroep, Heuvellaan 33, Hilversum.

Concertmeester Jan Veenboer soleert in het concert voor viool en orkest KV 216 van Mozart.  

Verder staan de volgende stukken op het programma:

  • Gioachino Rossini (1792-1868) - De Barbier van Sevilla, Ouverture
  • Richard Strauss (1864-1994) - Melodieën uit “der Rosenkavalier” 
  • Jurriaan Andriessen (1925-1996) - La Celebrazione, Synfonia no 8 (in stile classico)
  • Leroy Anderson (1908-1975) - The Typewriter

Solist Jan Veenboer

Jan Veenboer studeerde van 1965 – 1969 viool aan het Amsterdamsch Conservatorium bij Jaap Schröder, een inspirerende docent. Vanaf 1970 was hij bij de omroep in algemene dienst werkzaam met als standplaats het Omroep Orkest, later het Radio Symfonie Orkest. Tussendoor was hij ook een jaar verbonden aan het Metropole Orkest, in de tijd van Dolf van der Linden. Ook componeerde hij ballet- en theatermuziek voor zijn vrouw Marie-Louise Buijs, dansdocent en choreograaf. 
Het eerste concert van de Muziekkring waar Jan Veenboer meespeelde als concertmeester was op 25 mei 2008 in de Dorpskerk in Blaricum. Dat betekent een 10-jarig jubileum! Het orkest is heel trots dat ze uit eigen “kring” een solist kunnen presenteren.

U bent van harte uitgenodigd om naar ons concert te komen luisteren. Geen kaartverkoop, vrij parkeren en collecte na afloop. 

Kamerorkest De Muziekkring

Kamerorkest De Muziekkring is 55 jaar geleden opgericht en daarmee een van de oudere amateurorkesten in onze regio. Het orkest telt zo’n 30 vaste leden, 20 strijkers en 10 blazers, en staat sinds september 2013 onder de professionele leiding van Yvonne de Winter.  Het orkest repeteert op maandagavond in de Gooische School in Laren en geeft twee concerten per jaar waarvan één in de Dorpskerk in Blaricum. Het repertoire loopt van barok tot modern. Strijkers zijn altijd welkom.

 
Ga terug

Publicatie datum: 27-5-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Fusieleed: een dossier waarin alles misging wat mis kon gaan

20 juni.- Huizen, Blaricum en Laren schrijven in een brief aan de provincie Noord-Holland dat ze gezamenlijk verzoeken de ARHI-procedure te stoppen. Een even terecht als begrijpelijk verzoek; alledrie hebben een zelfstandig voortbestaan in de coa  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

Jong in de gemeenteraad

22 juni.- Er wordt mij vaak gevraagd: ‘Hoe het nou is om gemeenteraadslid te zijn?’ Nou, het heeft voor mij vele aspecten. Het is sowieso super interessesant en erg leerzaam, soms is het spannend, soms een tikkeltje saai  Lees verder

[Het weer in Laren]

18,5°Cma
14,5°Cdi
12°Cwo
10°Cdo

[Opinie]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

8 juni.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (20)

20 juni.- Ik ben niet zo’n boerenzakdoeken-man die zijn neus snuit in het verleden.‘‘There is no past, no future, you have to live in the immediate now’, stelt  de hedonistische goeroe Bhagwan Shree Rajneesh,die dagelijks in Poona een ritje in één van zijn Rolls Royces maakte.Anderen beweren overigens dat deze ‘verlichte’ wijsheid afkomstig is van de   Lees verder

[Volg Larens Behoud op]