Hollywood dol op Nederlandse sieradenontwerper Sophie Kahn

2 nov.- De jonge Nederlandse ondernemer Sophie Kahn leeft de Amerikaanse droom in New York City. Ze groeide grotendeels op in Laren en Amsterdam. Nu dragen Hollywood-sterren als Charlize Theron en Jessica Alba haar zelfontworpen gouden sieraden.

Kahn (32) heeft altijd van mode gehouden. Ook van sieraden, maar ze miste iets. "Sieraden van echt goud zijn vaak oubollig. Niet modern en cool." Ook viel het Kahn op dat juwelen van echt goud erg duur zijn of van slechte kwaliteit. "Dat komt door te veel tussenpersonen. Die moeten er allemaal aan verdienen".

Studievriendinnen

Dat kan beter en minder duur, dacht Kahn, die op haar 23ste na het gymnasium in Hilversum en een studie aan de Universiteit van Amsterdam naar de Verenigde Staten vertrok. Tijdens haar studie Finance aan de Princeton University leerde Kahn haar latere zakenpartner Bouchra Ezzahraoui kennen. Eind 2014 begonnen de studievriendinnen in New York hun eigen juwelenlijn AUrate. Dat deden ze in de avonduren en in het weekend naast hun vaste banen.

Ezzahraoui werkte bij Goldman Sachs en Kahn bij Marc Jacobs. De naam AUrate is een samenvoegsel van Au - het scheikundige symbool voor goud - en Orate, dat verhalen vertellen betekent.

Cartier en Tiffany & Co

Pijlsnel groeide AUrate uit tot een serieus merk. Nu, drie jaar later, werken er vijftien mensen en zijn Kahn en haar zakenpartner fulltime bezig met hun bedrijf.

Maar de ambities zijn veel groter: "Over vijf a tien jaar willen we tussen Cartier, Tiffany & Co en Bulgari staan".

Afgelopen zomer haalde AUrate 2,6 miljoen dollar aan groeikapitaal op bij verschillende investeerders.

"De meeste startups halen eerst geld op en gaan dan hun idee uitwerken. Wij wilden eerst ons idee uitwerken en daarna pas geld ophalen", zegt ze. Met een deel het geld willen Kahn en Ezzahraou nieuw talent aannemen, vooral op gebied van digitale marketing.


Van Doutzen Kroes tot Heidi Klum

Al gaat die marketing deels vanzelf. De juwelen zijn namelijk populair onder internationale beroemdheden. Van Doutzen Kroes tot Heidi Klum en van Megan Fox tot Kendal Jenner, ze zijn allemaal al met een exemplaar gezien.

"Dat ging organisch. Stylisten van celebrities bellen ons uit zichzelf op en vragen of ze onze sieraden mogen gebruiken".

Kahn ontwerpt alles zelf. "Dat kost helemaal niet zoveel tijd". Soms gaat ze naar haar ouders in Nederland die buiten wonen om een hele collectie te ontwerpen.

Het feit dat ze Nederlandse is, ziet ze als ondernemer als een voordeel. "De Nederlandse cultuur is heel direct, open en eerlijk. En Nederlanders zijn heel efficiënt".

Elektrische spin

Voorlopig is AUrate nog geen vetpot. ze kunnen er net van leven, maar Kahn klaagt niet. "Het is alsof je bent gebeten door een elektrische spin. Ik ben helemaal gegrepen en wil nooit meer iets anders."  Bron: RTL Z

 Ga terug

Publicatie datum: 2-11-2017

[Laren in beeld]

[Column]

Fusieleed: een dossier waarin alles misging wat mis kon gaan

20 juni.- Huizen, Blaricum en Laren schrijven in een brief aan de provincie Noord-Holland dat ze gezamenlijk verzoeken de ARHI-procedure te stoppen. Een even terecht als begrijpelijk verzoek; alledrie hebben een zelfstandig voortbestaan in de coa  Lees verder

[Kijk op Laren]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

8 juni.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Het weer in Laren]

13,5°Cvr
14°Cza
14,5°Czo
15°Cma

[Opinie]

Opinie: Akkoord Gooistad door HvH is regelrecht kiezersbedrog

5 mei.- Als Hart voor Hilversum, zoals het nu lijkt, definitief akkoord gaat met het opgaan van Hilversum in één regiogemeente, is dat niets minder dan kiezersbedrog. Bronnen die direct betrokken zijn bij formatiegesprekken in de mediastad melden dat HvH, D  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (20)

20 juni.- Ik ben niet zo’n boerenzakdoeken-man die zijn neus snuit in het verleden.‘‘There is no past, no future, you have to live in the immediate now’, stelt  de hedonistische goeroe Bhagwan Shree Rajneesh,die dagelijks in Poona een ritje in één van zijn Rolls Royces maakte.Anderen beweren overigens dat deze ‘verlichte’ wijsheid afkomstig is van de   Lees verder

[Volg Larens Behoud op]