Hollywood dol op Nederlandse sieradenontwerper Sophie Kahn

2 nov.- De jonge Nederlandse ondernemer Sophie Kahn leeft de Amerikaanse droom in New York City. Ze groeide grotendeels op in Laren en Amsterdam. Nu dragen Hollywood-sterren als Charlize Theron en Jessica Alba haar zelfontworpen gouden sieraden.

Kahn (32) heeft altijd van mode gehouden. Ook van sieraden, maar ze miste iets. "Sieraden van echt goud zijn vaak oubollig. Niet modern en cool." Ook viel het Kahn op dat juwelen van echt goud erg duur zijn of van slechte kwaliteit. "Dat komt door te veel tussenpersonen. Die moeten er allemaal aan verdienen".

Studievriendinnen

Dat kan beter en minder duur, dacht Kahn, die op haar 23ste na het gymnasium in Hilversum en een studie aan de Universiteit van Amsterdam naar de Verenigde Staten vertrok. Tijdens haar studie Finance aan de Princeton University leerde Kahn haar latere zakenpartner Bouchra Ezzahraoui kennen. Eind 2014 begonnen de studievriendinnen in New York hun eigen juwelenlijn AUrate. Dat deden ze in de avonduren en in het weekend naast hun vaste banen.

Ezzahraoui werkte bij Goldman Sachs en Kahn bij Marc Jacobs. De naam AUrate is een samenvoegsel van Au - het scheikundige symbool voor goud - en Orate, dat verhalen vertellen betekent.

Cartier en Tiffany & Co

Pijlsnel groeide AUrate uit tot een serieus merk. Nu, drie jaar later, werken er vijftien mensen en zijn Kahn en haar zakenpartner fulltime bezig met hun bedrijf.

Maar de ambities zijn veel groter: "Over vijf a tien jaar willen we tussen Cartier, Tiffany & Co en Bulgari staan".

Afgelopen zomer haalde AUrate 2,6 miljoen dollar aan groeikapitaal op bij verschillende investeerders.

"De meeste startups halen eerst geld op en gaan dan hun idee uitwerken. Wij wilden eerst ons idee uitwerken en daarna pas geld ophalen", zegt ze. Met een deel het geld willen Kahn en Ezzahraou nieuw talent aannemen, vooral op gebied van digitale marketing.


Van Doutzen Kroes tot Heidi Klum

Al gaat die marketing deels vanzelf. De juwelen zijn namelijk populair onder internationale beroemdheden. Van Doutzen Kroes tot Heidi Klum en van Megan Fox tot Kendal Jenner, ze zijn allemaal al met een exemplaar gezien.

"Dat ging organisch. Stylisten van celebrities bellen ons uit zichzelf op en vragen of ze onze sieraden mogen gebruiken".

Kahn ontwerpt alles zelf. "Dat kost helemaal niet zoveel tijd". Soms gaat ze naar haar ouders in Nederland die buiten wonen om een hele collectie te ontwerpen.

Het feit dat ze Nederlandse is, ziet ze als ondernemer als een voordeel. "De Nederlandse cultuur is heel direct, open en eerlijk. En Nederlanders zijn heel efficiënt".

Elektrische spin

Voorlopig is AUrate nog geen vetpot. ze kunnen er net van leven, maar Kahn klaagt niet. "Het is alsof je bent gebeten door een elektrische spin. Ik ben helemaal gegrepen en wil nooit meer iets anders."  Bron: RTL Z

 Ga terug

Publicatie datum: 2-11-2017

[Laren in beeld]

[Column]

De Commissaris vertelt.......

13 jan.- De Nieuwjaarsspeech van de Commissaris der Koning van Noord Holland kan ik u zeer aanbevelen, en is een bevlogen geïnspireerde speech, in z’n geheel na te lezen op de website van de Provincie. Remkes staat stil bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018, en zegt daarover het volgende  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

Nu of nooit

9 jan.- Vier jaar geleden schreef ik als lijstduwer van Larens Behoud in het campagneboekje. ‘Het is voor mij een vreemd en onbestemd gevoel dat mijn directe betrokkenheid bij de Larense politiek voorbij is. Ik heb het niet echt gewild, maar een chronische ziekte maakte het ondoenlijk.’ Nu vier ja  Lees verder

[Het weer in Laren]

6°Cdo
7°Cvr
5°Cza
5°Czo

[Opinie]

Laren NH wil het nu wel eens weten (van NH)

17 jan.- Klopt het nu wel of niet dat Gedeputeerde Staten een voorstel kreeg voorgelegd waarin de lichte gemeenschappelijke regeling voor de HBEL-dorpen twee jaar langs de kans zou krijgen zichzelf te bewijzen? Eerst vroeg Larens Behoud of dat voorstel van openbaar gemaakt kon worden. Dat weigerde de provincie. Dan weet je natuurlijk het antwoord op de bovenstaande vraag al wel: j  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Het was zo vertrouwd!

16 dec.- Mijn duifje is weggevlogenDoor een gat in het dakWaar vele jaren er voorHet stenen duifje bleef kijkenNaar mensen die er langs liepenZomaar kijkend naar zomaar een oud boerderijtjeNaar een gekromd dakDat was het gebruikEen boom deed daar zijn bestEn hield het dak en riet op zijn plekVerbouwen maar, de container is nog niet volMet de restanten van jarenlang woongenotLangs lopen kijken naar een nieuw te bouwen huisIn een straat zonder mestgeurEen huis met een andere grandeurTekening en tekst : Hans Houtkamphanshoutkamp@live.nl  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]