Commissie Maatschappij & Financien 19 oktober 2017

26 okt.-   Commissie Maatschappij & Financien 19 oktober 2017                        

1. Opening en vaststelling agendaDe vergadering wordt geopend om 20.00 uur, de agenda wordt gewijzigd vastgesteld (5.2 vóór 5.1).Berichten van verhindering: mw. Niekus en mw. Klingenberg, dhr. Calis wordt vervangen door dhr. Van der Zwaan, dhr. Streefkerk door dhr. Koppelmans.  
2. Vaststelling lijst adviezen en conclusies vergadering commissie M&F d.d. 21 september 2017De lijst wordt conform vastgesteld.  
3. MededelingenToezeggingen wethouder Van der Pols:- de raad ontvangt deze week mededelingen op schrift inzake de Participatiewet en de Wmo;- de vragen van mevrouw Van Dorst inzake het budget voor 2018 en 25.000 euro voor het Nederlands jeugdinstituut worden schriftelijk beantwoord.  
4. Meldingen portefeuillehouders m.b.t. Gemeenschappelijke RegelingenEr zijn geen meldingen.  
5. Raadsvoorstellen:  
5.1 Verordening Adviesraad sociaal domein HBEL Advies commissie: voorstel voor besluitvorming doorgeleiden naar de raad van 1 november 2017.Toezegging wethouder Van der Pols: op korte termijn zal worden gesproken met de oud-leden van de adviesraad.  
5.2 Onderzoek ‘Externe inhuur BEL Combinatie en BEL gemeenten’ Advies commissie: voorstel voor besluitvorming doorgeleiden naar de raad van 1 november 2017.  
5.3 Programmabegroting 2018 en meerjarenraming 2019-2021 Advies commissie: voorstel voor besluitvorming doorgeleiden naar de raad van 1 november 2017.  
5.4 Voorziening nat bewegingsonderwijs Advies commissie: voorstel voor besluitvorming doorgeleiden naar de raad van 1 november 2017.  
6. Rondvraag-       Noud Bijvoet inzake maken afspraak met Rekenkamercommisie en verkoop van gebouw Schering en Inslag;-       Ellen van Dorst inzake de extra korting van 10 euro van Hilversum op de collectieve ziektekostenverzekering voor inwoners met een inkomen van 130% van het sociaal minimum;-       Ingrid Hentenaar inzake opstappen directeur Brinkhuis;-       Erwin van den Berg inzake scheiding politiek en technisch tijdens commissiebehandeling.Toezegging wethouder Van der Pols: de vraag inzake de extra korting van Hilversum op de collectieve ziektekostenverzekering wordt nog beantwoord.  
     

 

 

 

 

Aanwezig:  Afwezig: Evert de Jong (VVD), Wim van der Zwaan  en Ingrid Hentenaar-Messcher (Larens Behoud), Anne Visser en Rik Snoek (Liberaal Laren), Erwin van den Berg (CDA), Marja Bakker-Snoeij en Victor Koppelmans (PvdA), Ellen van Dorst en Noud Bijvoet (D66) Peter Calis (Larens Behoud), Désirée Niekus (VVD), Maria Klingenberg-Klinkhamer (CDA), Paul Streefkerk (PvdA)
Voorzitter: Bart de Nie (VVD)  
B&W: Tijmen Smit (wethouder LB) en Leen van der Pols (wethouder CDA)
Overigen: Etienne Lemmens, penningmeester Rekenkamercommissie, bij agendapunt 5.2Jos Mevissen, onderzoeker i.o.v. Rekenkamercommissie, bij agendapunt 5.2
Commissiegriffier Corry Holtslag

 

 

 

De vergadering is per agendapunt te beluisteren via https://laren.raadsinformatie.nl/. Het besprokene is terug te lezen in het aangekoppelde audiotranscript

 
Ga terug

Publicatie datum: 26-10-2017

[Laren in beeld]

[Column]

Larens Behoud: Handen af van de Gooise hei

14 sept.- Larens Behoud heeft met afschuw kennis genomen van de in Hilversum gepresenteerde toekomstvisie waar de gemeente Hilversum aan heeft meegewerkt. Een weg over de hei van de A1 bij Bussum naar het Mediapark in Hilversum , al of niet met kabelba  Lees verder

[Kijk op Laren]

Bedankspeech Sean Bogaers aan vrijwilligers

Larens Behoud-gemeenteraadslid en jongerenwerker  Sean William Bogaers (29)hield  vrijdagavond 7 september 2018 in het Larense Brinkhuis  op jaarlijkse vrijwilligersavond een monumentale blikopener./speechvrijwilligersavond 2018ode aan de vrijwilligerswerk (de Warrekam)   goedenavond dame  Lees verder

[Het weer in Laren]

21°Cdo
20°Cvr
20,5°Cza
20°Czo

[Opinie]

Gooi en Eemlander: Moeder Jaeger verdient Gooise dank

17 sept.- Denken plannenmakers er nu wel of niet aan om asfaltmachines de Westerheide op te sturen om het Mediapark beter bereikbaar te maken voor auto’s? Sinds maandag beroert die vraag de Gooise gemoederen. De Hilversumse wethouder Wimar Jaeger ( zie foto)  verantwoordelijk voor media, en economie,  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (33)

19 sept.-  Toen ik in het najaar van 2001 werd gevraagd de politieke arena van Laren te betreden, vroeg ik mij af of ik het wel kon. Een afweging die altijd mijn drijfveer is geweest.  Ik begon na te denken hoe ik de Laa  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]