Brandweer kreeg 270 meldingen tijdens storm

20 jan. Het kan niemand zijn ontgaan: een van de zwaarste stormen ooit gemeten in ons land raasde gisteren ook over de regio Gooi en Vechtstreek. Tijdens de storm kwamen er ruim 270 meldingen binnen bij de meldkamer van de brandweer. De meldingen kwamen vanuit alle hoeken van de regio. Paul Schuur, Coördinator Meldkamer Brandweer: "Het was zo druk dat op alle brandweerposten in onze regio extra capaciteit werd ingezet om de meldkamer te ondersteunen in het aansturen van de brandweereenheden op de weg. Veel tijd was er niet, er werd van incident naar incident gereden."

De brandweer had zijn handen meer dan vol om alle meldingen weg te werken. Met man en macht werd melding na melding opgepakt en opgelost.

In al die drukte kwam er op de meldkamer ook een melding van een brand in een woonhuis aan de Burgemeester 's-Jacoblaan in Bussum binnen. Er zaten twee personen door rook ingesloten op de zolderverdieping. De brandweer haastte zich met zeer grote spoed naar de woning en redde met behulp van de ladderwagen van Post Bussum de twee nog aanwezige personen van de bovenste verdieping. Oorzaak van de brand bleek een drooggekookt pannetje op het vuur in de keuken.

In Laren haastte de brandweer zich naar een incident op de Hilversumseweg waarbij een boom op een rijdende auto was gevallen. Nadat de brandweer ter plaatse was, is de bestuurder per ambulance ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. Eerder op de ochtend was er tijdens een incident ook al een brandweerman gewond geraakt. Hij kreeg plotseling een dikke vallende tak in zijn gezicht. Na een kort ziekenhuisbezoek stond de brandweerman weer paraat en werd de rest van de dag ingezet tijdens de vele andere meldingen.

De rust in de regio keerde in de loop van de middag weer terug. Donderdagavond stopte de teller van alle storm gerelateerde meldingen op 270. De brandweer is echter nog tot in de loop van vrijdagmiddag bezig geweest om alle nog openstaande meldingen af te handelen.

Plaatsvervangend Brandweercommandant Dick van Baarle: "Ik realiseer me ten volle dat al deze meldingen mijn collega's in de regio, beroeps én vrijwilligers, flink aan het werk hebben gehouden. Ik ben ongelooflijk trots op het feit dat mijn collega's twee mensen uit de onder de rook staande woning in Bussum hebben weten te redden. Daar doen we het immers allemaal voor. Ook ben ik zeer trots op het feit dat alle meldingen van stormschade adequaat en zo snel als mogelijk zijn opgepakt. Ik wil dan ook iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan de inzet tijdens de zware storm heel hartelijk bedanken. Ook de werkgevers van onze vrijwilligers wil ik hierbij niet vergeten. Dankzij hun belangeloze medewerking kunnen wij gezamenlijk deze klus klaren."

Bron: Rdaio 6FM/ Laarder Courant de Bel  Foto's: Bob Majoor
Ga terug

Publicatie datum: 20-1-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Wat veel mensen weten (maar niet mogen weten) over de provincie Noord-Holland en de fusies in het Gooi

23 apr.- Op 7 november 2017 lag de gevoelstemperatuur buiten maar net boven het vriespunt. Maar binnen, in de statige collegekamer in het provinciehuis van Noord-Holland steeg de temperatuur wellicht; in ieder geval zal er een verhitte discussie plaats hebben gevonden. In de iPads zat het voorstel van de portefeuillehouder herindeling Gooi, maar het kon niet op gen  Lees verder

[Kijk op Laren]

Karin en Peter en fractie van harte gefeliciteerd

10 mei. Gisterenavond zijn maar liefst twee wethouders van Larens Behoud voor het nieuwe college van B&W van Laren beëdigd. Voor de geschiedenis van Larens grootste politieke vereniging een historische avond. Nooit waren  Lees verder

[Het weer in Laren]

21°Cma
19,5°Cdi
21°Cwo
26°Cdo

[Opinie]

Opinie: Akkoord Gooistad door HvH is regelrecht kiezersbedrog

5 mei.- Als Hart voor Hilversum, zoals het nu lijkt, definitief akkoord gaat met het opgaan van Hilversum in één regiogemeente, is dat niets minder dan kiezersbedrog. Bronnen die direct betrokken zijn bij formatiegesprekken in de mediastad melden dat HvH, D  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (16)

24 mei.- In de zomermaanden van 1887 zag het huidige Museumplein er uit als de sprookjeswereld van Anton Pieck.  In Amsterdam werd de Internationale tentoonstelling van Voedingsmiddelen gehouden. All  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]