Angeli van de Kerkhof en Elbert Roest: 'Zij denken niet in geld, maar in geluk'

17 nov.- Angeli van de Kerkhof, Bouke van Dijk en Elbert Roest uit Laren organiseren op woensdag 29 november in Amsterdam een charity-avond voor de jonge monniken uit Bhutan.

Elbert Roest bezocht in 2011 al de kloosters in Buhtan. Foto: Angeli van de Kerkhof

Laren "Zij wonen in zes verschillende kloosters in het Himalayagebied waar geen scholen zijn. We streven samen met het Bhutan Youth Development Fund (YDF) - een organisatie speciaal gefocust op de minderbevoorrechte jongeren - naar onderwijs voor deze kinderen zodat ze kunnen leren lezen, schrijven en rekenen", zeggen de vrienden.

"De jonge kinderen gaan naar de kloosters toe om opgeleid en opgevoed te worden in de cultuur en traditie. Het is zo belangrijk om de wereldcultuur in dit boeddhistische

land overeind te houden."

De avond 'Adopteer een monnik en geef deze kinderen net als vele andere kinderen een toekomst' gaat uit van de Mieke Huigen Stichting, die enkele jaren geleden door Angeli van de Kerkhof werd opgericht. Via deze stichting wordt nu al een ziekenhuis onderhouden in Zambia, waarbij Lions, Kiwanis en Wilde Ganzen de stichting enorm steunen.

Nu dus een project in Bhutan. Angeli, Elbert en zijn echtgenote Kiki bezochten het koninkrijk al in 2011 en Angeli samen met haar dochter Bouke ook nog vorig jaar. Hun liefde en passie voor Bhutan ontstond tijdens deze reizen. "Wij hebben zeer genoten van dit bijzondere land, waar niet gedacht wordt in geld maar in geluk. Het is zeker een bezoek waard."

De Queen Mother Ashi Tshering Pem Wangchuck ontmoetten ze in Laren tijdens een handelsmissie en later zagen ze elkaar terug tijdens hun reizen in Bhutan. Het koninklijk huis van Bhutan heeft ook nauwe banden met de Oranjes. "Máxima doet in microkredieten, Willem-Alexander in waterkracht en prinses Beatrix coacht de Queen Mother hoe je een democratisch systeem kunt realiseren." Allemaal nodig om het land onafhankelijk te laten zijn.

Bhutan is een koninkrijk gelegen in de Himalaya en het enige land dat nog niet door backpackers overlopen wordt. Om als toerist het land in te mogen, wordt een dagelijks bedrag van 250 Amerikaanse dollars gevraagd. Van dit bedrag wordt de reis van de toerist bekostigd. Het is dus geen plek waar je op de bonnefooi naartoe kunt gaan en op de luchthaven een bus pakt. Nee, als je dit Aziatische 'Zwitserland' wilt bezoeken, gaat dat alleen georganiseerd. De gasten krijgen van dit bedrag een gids en een wagen met chauffeur, die de toeristen vervolgens door het land meenemen. Er zijn goede hotels en het is er heel veilig (het land kent één gevangenis).

Iedereen loopt in dezelfde traditionele kleding, inclusief de leden van het koninklijk huis, wat het land zeer uniek maakt. De economie van Bhutan is ingericht op duurzaamheid. Zij halen heel veel elektriciteit uit waterkrachtcentrales, met hulp van India. De natuur is ongerept en de middeleeuwse bouwwijze (gereglementeerd opgelegd en een beroep dat nog vol in bedrijf is) zorgt voor een sprookjesachtige uitstraling.

Angeli's dochter - Bouke van Dijk - heeft zich enorm ingezet om van de charity-avond

een groot succes te maken. Het Malando Trio zorgt voor de muziek, tv-kok HarmJan Bloem voor de hapjes en het dessert, terwijl het Amstel Boathouse het voor- en hoofdgerecht serveert. Gastspreker Ugyen Wangchuk komt op uitnodiging van Angeli naar Nederland en licht het project toe. Tevens is er een veiling door veilingmeester Frederik Baerveldt en een loterij met vele leuke prijzen.

Bouke van Dijk vertrekt op 9 december naar Azië en Zuid-Amerika. Zij gaat zo'n twaalf tot zestien maanden goededoelenwerkzaamheden verrichten. In Bhutan gaat ze het project 'Adopteer een monnik' in goede banen leiden. "Ze heeft vorig jaar al gesproken met Queen Mother en haar dochter prinses Ashi Kesang Choden Wangchuck en ze zitten allen op één lijn", aldus Angeli.

Adopteert u ook een monnik? Reserveer voor 100
euro een stoel voor het charity-diner bij het Amstel
Boathouse aan de Amsteldijk 223 in Amsterdam
via info@angelitravel.nl. Gratis parkeren. De
Mieke Huigen Stichting heeft een ANBI-status. Iedere euro komt bij de monniken in Bhutan terecht, verzekeren Angeli, Bouke en Elbert. "Er is totaal geen strijkstok."

Zo belangrijk om de wereldcultuur in het land overeind te houden

'Geen plek waar je op de bonnefooi naartoe kunt gaan'   Bron: Laarder Courant de Bel
Ga terug

Publicatie datum: 16-11-2017

[Laren in beeld]

[Column]

Larens Behoud: Handen af van de Gooise hei

14 sept.- Larens Behoud heeft met afschuw kennis genomen van de in Hilversum gepresenteerde toekomstvisie waar de gemeente Hilversum aan heeft meegewerkt. Een weg over de hei van de A1 bij Bussum naar het Mediapark in Hilversum , al of niet met kabelba  Lees verder

[Kijk op Laren]

Bedankspeech Sean Bogaers aan vrijwilligers

Larens Behoud-gemeenteraadslid en jongerenwerker  Sean William Bogaers (29)hield  vrijdagavond 7 september 2018 in het Larense Brinkhuis  op jaarlijkse vrijwilligersavond een monumentale blikopener./speechvrijwilligersavond 2018ode aan de vrijwilligerswerk (de Warrekam)   goedenavond dame  Lees verder

[Het weer in Laren]

14°Cza
13°Czo
11°Cma
11°Cdi

[Opinie]

Gooi en Eemlander: Moeder Jaeger verdient Gooise dank

17 sept.- Denken plannenmakers er nu wel of niet aan om asfaltmachines de Westerheide op te sturen om het Mediapark beter bereikbaar te maken voor auto’s? Sinds maandag beroert die vraag de Gooise gemoederen. De Hilversumse wethouder Wimar Jaeger ( zie foto)  verantwoordelijk voor media, en economie,  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (33)

19 sept.-  Toen ik in het najaar van 2001 werd gevraagd de politieke arena van Laren te betreden, vroeg ik mij af of ik het wel kon. Een afweging die altijd mijn drijfveer is geweest.  Ik begon na te denken hoe ik de Laa  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]