Angeli van de Kerkhof en Elbert Roest: 'Zij denken niet in geld, maar in geluk'

17 nov.- Angeli van de Kerkhof, Bouke van Dijk en Elbert Roest uit Laren organiseren op woensdag 29 november in Amsterdam een charity-avond voor de jonge monniken uit Bhutan.

Elbert Roest bezocht in 2011 al de kloosters in Buhtan. Foto: Angeli van de Kerkhof

Laren "Zij wonen in zes verschillende kloosters in het Himalayagebied waar geen scholen zijn. We streven samen met het Bhutan Youth Development Fund (YDF) - een organisatie speciaal gefocust op de minderbevoorrechte jongeren - naar onderwijs voor deze kinderen zodat ze kunnen leren lezen, schrijven en rekenen", zeggen de vrienden.

"De jonge kinderen gaan naar de kloosters toe om opgeleid en opgevoed te worden in de cultuur en traditie. Het is zo belangrijk om de wereldcultuur in dit boeddhistische

land overeind te houden."

De avond 'Adopteer een monnik en geef deze kinderen net als vele andere kinderen een toekomst' gaat uit van de Mieke Huigen Stichting, die enkele jaren geleden door Angeli van de Kerkhof werd opgericht. Via deze stichting wordt nu al een ziekenhuis onderhouden in Zambia, waarbij Lions, Kiwanis en Wilde Ganzen de stichting enorm steunen.

Nu dus een project in Bhutan. Angeli, Elbert en zijn echtgenote Kiki bezochten het koninkrijk al in 2011 en Angeli samen met haar dochter Bouke ook nog vorig jaar. Hun liefde en passie voor Bhutan ontstond tijdens deze reizen. "Wij hebben zeer genoten van dit bijzondere land, waar niet gedacht wordt in geld maar in geluk. Het is zeker een bezoek waard."

De Queen Mother Ashi Tshering Pem Wangchuck ontmoetten ze in Laren tijdens een handelsmissie en later zagen ze elkaar terug tijdens hun reizen in Bhutan. Het koninklijk huis van Bhutan heeft ook nauwe banden met de Oranjes. "Máxima doet in microkredieten, Willem-Alexander in waterkracht en prinses Beatrix coacht de Queen Mother hoe je een democratisch systeem kunt realiseren." Allemaal nodig om het land onafhankelijk te laten zijn.

Bhutan is een koninkrijk gelegen in de Himalaya en het enige land dat nog niet door backpackers overlopen wordt. Om als toerist het land in te mogen, wordt een dagelijks bedrag van 250 Amerikaanse dollars gevraagd. Van dit bedrag wordt de reis van de toerist bekostigd. Het is dus geen plek waar je op de bonnefooi naartoe kunt gaan en op de luchthaven een bus pakt. Nee, als je dit Aziatische 'Zwitserland' wilt bezoeken, gaat dat alleen georganiseerd. De gasten krijgen van dit bedrag een gids en een wagen met chauffeur, die de toeristen vervolgens door het land meenemen. Er zijn goede hotels en het is er heel veilig (het land kent één gevangenis).

Iedereen loopt in dezelfde traditionele kleding, inclusief de leden van het koninklijk huis, wat het land zeer uniek maakt. De economie van Bhutan is ingericht op duurzaamheid. Zij halen heel veel elektriciteit uit waterkrachtcentrales, met hulp van India. De natuur is ongerept en de middeleeuwse bouwwijze (gereglementeerd opgelegd en een beroep dat nog vol in bedrijf is) zorgt voor een sprookjesachtige uitstraling.

Angeli's dochter - Bouke van Dijk - heeft zich enorm ingezet om van de charity-avond

een groot succes te maken. Het Malando Trio zorgt voor de muziek, tv-kok HarmJan Bloem voor de hapjes en het dessert, terwijl het Amstel Boathouse het voor- en hoofdgerecht serveert. Gastspreker Ugyen Wangchuk komt op uitnodiging van Angeli naar Nederland en licht het project toe. Tevens is er een veiling door veilingmeester Frederik Baerveldt en een loterij met vele leuke prijzen.

Bouke van Dijk vertrekt op 9 december naar Azië en Zuid-Amerika. Zij gaat zo'n twaalf tot zestien maanden goededoelenwerkzaamheden verrichten. In Bhutan gaat ze het project 'Adopteer een monnik' in goede banen leiden. "Ze heeft vorig jaar al gesproken met Queen Mother en haar dochter prinses Ashi Kesang Choden Wangchuck en ze zitten allen op één lijn", aldus Angeli.

Adopteert u ook een monnik? Reserveer voor 100
euro een stoel voor het charity-diner bij het Amstel
Boathouse aan de Amsteldijk 223 in Amsterdam
via info@angelitravel.nl. Gratis parkeren. De
Mieke Huigen Stichting heeft een ANBI-status. Iedere euro komt bij de monniken in Bhutan terecht, verzekeren Angeli, Bouke en Elbert. "Er is totaal geen strijkstok."

Zo belangrijk om de wereldcultuur in het land overeind te houden

'Geen plek waar je op de bonnefooi naartoe kunt gaan'   Bron: Laarder Courant de Bel
Ga terug

Publicatie datum: 16-11-2017

[Laren in beeld]

[Column]

Fusieleed: een dossier waarin alles misging wat mis kon gaan

20 juni.- Huizen, Blaricum en Laren schrijven in een brief aan de provincie Noord-Holland dat ze gezamenlijk verzoeken de ARHI-procedure te stoppen. Een even terecht als begrijpelijk verzoek; alledrie hebben een zelfstandig voortbestaan in de coa  Lees verder

[Kijk op Laren]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

8 juni.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Het weer in Laren]

24°Cwo
24,5°Cdo
23°Cvr
20°Cza

[Opinie]

Opinie: Akkoord Gooistad door HvH is regelrecht kiezersbedrog

5 mei.- Als Hart voor Hilversum, zoals het nu lijkt, definitief akkoord gaat met het opgaan van Hilversum in één regiogemeente, is dat niets minder dan kiezersbedrog. Bronnen die direct betrokken zijn bij formatiegesprekken in de mediastad melden dat HvH, D  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (19)

14 juni.-  Een traditie bestaat niet uit zichzelf. Ze moet constant omarmd, bevestigd en gecultiveerd worden. Voor Laren geldt dat in de eerste plaats voor de Sint Janstraditie. Niets, in ons dorp is zo vee  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]