Zwaar verkeer rond Hoefloo

12 juli.- Op donderdag 5 juli heeft een bewonersbijeenkomst plaatsgevonden over de situatie rond het bouwverkeer voor het Rosa Spierhuis dat door uw straat komt. Een situatie die mogelijk voortduurt tot na afronding van de bouw van het Rosa Spierhuis, over anderhalf jaar. Gedurende het gesprek liepen de gemoederen soms hoog op.  De boosheid en teleurstelling bij bewoners is begrijpelijk. 

Met deze brief willen we u informeren welke onderwerpen aan bod zijn gekomen tijdens het gesprek, de afspraken die gemaakt zijn en hoe we verder willen gaan. 

Besproken onderwerpen tijdens de bijeenkomst
Bij de bijeenkomst waren zo’n 25 inwoners aanwezig, waaronder ook twee inwoners van de aangrenzende Houtweg. Daarnaast waren ook  vertegenwoordigers van het bouwbedrijf Slokker en van het Rosa Spierhuis aanwezig. Vanuit de gemeente waren twee medewerkers aanwezig, wethouder Ton Stam en een communicatieadviseur. 

Er is uitgelegd waarom de beoogde bouwroute via het viaduct over de Hilversumseweg  niet meer beschikbaar was. Wat de reden is geweest dat de gemeente dit niet eerder heeft zien aankomen en hoe er vervolgens gezocht is naar een alternatieve bouwroute. Er is uitgelegd welke afwegingen en dilemma’s speelden bij het onderzoeken van de in totaal vijf routes naar geschiktheid. Waarom Hoefloo de enige geschikte route blijkt te zijn, om redenen van beschikbaarheid (op tijd gereed), veiligheid (breedte van de weg) en bijkomende kosten. Op de website www.laren.nl, projecten, Hoefloo, vindt u meer informatie hierover.

Omdat de herinrichting van  Hoefloo opnieuw vertraging oploopt en het bouwverkeer voor u als bewoner overlast geeft, is tot  het laatste moment gezocht naar een alternatieve route. Helaas is dit niet gelukt. 

Het volgende hebben we u toegezegd:  

  1. Op korte termijn wordt een nieuwe onderzoek gestart naar de verkeerssituatie nade bouw van het Rosa Spierhuis, met actuele gegevens, in vergelijking met de oorspronkelijke uitgangspunten. 

 

 

 

  1. Wethouder Stam en twee bewoners overleggen op welke manier  (opnieuw) met de eigenaar van de bouwkavel naast het ecoduct in gesprek kan worden gegaan voor een eventuele alternatieve route voor het bouwverkeer; overleg heeft 10 juli plaatsgevonden en afspraak met de eigenaar is in de maak. 
  2. Er worden tijdelijke borden geplaatst voor rustig rijgedrag van vrachtwagens. Dit wordt nu uitgevoerd, tegelijk met het tijdelijk plaatsen van een mobiele 30 km.-snelheidsdisplay.
  3. Er wordt onderzocht op welke manier  de hoek in de weg Hoefloo bij de Hilversumseweg op korte termijn tijdelijk kan worden afgevlakt.
  4. Het opknappen van het viaduct bij de Hilversumseweg wordt zo snel mogelijk uitgevoerd. Planning is dat dit voor het eind van het jaar gereed kan zijn. Het lege vrachtverkeer(maximumgewicht is 30 ton) kan na het opknappen via het viaduct terugrijden en hoeft niet meer door Hoefloo.
  5. Er wordt nogmaals in overleg met de directie van het Rosa Spierhuis een beroep gedaan op (onder)aannemers om duidelijke afspraken te maken over rijgedrag van chauffeurs.


Hoe gaan we verder? 

Op dit moment zijn we bezig met het uitvoeren van de bovenstaande afspraken. We kijken nog steeds of er een mogelijk alternatief is. Daarnaast doen wij ons uiterste best om de overlast voor u als omwonende te beperken. Ook de raad zullen wij komende week nader informeren over deze situatie. Of het gaat lukken om een alternatieve route, dan wel spreiding van het bouwverkeer te realiseren, is nog niet bekend. Zodra er ontwikkelingen zijn, laten wij u dit weten.   Bron: Gemeente Laren
Ga terug

Publicatie datum: 12-7-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

12 juli.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

Een mooie start

8 juli.- Dit is niet mijn eerste column in het Larens Journaal, maar wel als nieuwbakken wethouder. “Ik ben blij, trots en nederig”, zei Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amster  Lees verder

[Het weer in Laren]

19°Czo
24°Cma
27°Cdi
27°Cwo

[Opinie]

Opinie Gooi en Eemlander: Provincie moet knip blijven trekken

12 juli.- Het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland om uit het Goois Natuurreservaat te stappen kwam, zo lijkt het, voor het Gooi als een donderslag bij heldere hemel. Dat is vreemd. Hebben rentmeester-directeur Karen Heerschop en voorzitter Kees-Jan Doske  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

bol an 24

19 juli.- Een van de meest bijzondere monumenten van Laren is de Mauvepomp. Een eerbetoon aan de meesterschilder  Anton Mauve (1838-1888)die de laatste vier jaar van zijn leven in de villa Ariette woonde  aan de Naarderstraat, tegenover het huidige Singermuseum.Hij was beroemd en geliefd bij kunstverzamelaars in binnen- en buitenland. In Amerika waren vooral  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]