Kom Erbij Festival Laren 2017

25 sept.- Vanaf vandaag zijn er tal van leuke en gezellige activiteiten! in het  'Kom Erbij Festival Laren 2017'.

Eenzaamheid aanpakken doe je samen. Daarom organiseert de gemeente Laren samen met Coalitie Erbij, het Brinkhuis, Versa Welzijn, Bibliotheek Laren - Blaricum en Vivium Zorggroep het Kom Erbij Festival Laren 2017. Vanaf 25 september 2017 zijn er bijna twee weken lang tal van leuke activiteiten in Laren. Voor jong en oud. Niet alleen gezellige uitjes, maar bij uitstek gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten.

Het festival is in navolging op de werkconferentie Eenzaamheid en Verbinden, die eerder dit jaar gehouden werd. Het heeft tot doel om het thema eenzaamheid in Laren (en omgeving) voor een langere tijd op de agenda te zetten; om eenzaamheid te signaleren, bespreekbaar te maken, aan te pakken en inwoners met elkaar te verbinden.

Overzicht activiteiten
 

25 sept       Opening Kom Erbij Festival  In en om het Brinkhuis/Bieb    19      uur

Feestelijke aftrap van het Kom Erbij Festival Laren 2017, met een avondvullende show!

---

26 sept       Open dag Vrijwilligerscentrale        Laren Raadhuis                        10      uur

Denkt u erover na om vrijwilliger te worden? Wilt u meer informatie over vrijwilligerswerk? U bent van harte welkom tijdens de open dag van de Vrijwilligerscentrale.

---

26 sept       Mantelzorgavond                  Bibliotheek                              19.30 uur

Een avond waarop (specifiek) mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten, verhalen kwijt kunnen en verbinding bij elkaar kunnen vinden.
Bedoeld vooral voor mantelzorgers maar ook een ieder die vanuit interesse, professie, vrijwilligerswerk of ervaringsdeskundigheid met eenzaamheid en/of mantelzorg geconfronteerd wordt.

---

27 sept       Internet Appen en Skypen   Brinkhuis                                 13.30 uur

Wilt u het contact met anderen vergroten door middel van digitale communicatie? Wilt u leren omgaan met deze vorm van contact leggen en onderhouden van deze contacten. Als voorbeeld naast appen en skypen, krijgt u ook een introductie op bijvoorbeeld het spelletje Wordfeud/schaken etc.
---

27 sept       Laren in vroegere tijden       Johanneshove                         19      uur

---

28 sept       Workshop laaggeletterd       Bibliotheek                             10      uur      

---

28 sept       Eten met verhalen/Quiz       Ons Genoegen                         17      uur

Een avond met lekker eten, veel verhalen en een dorpsquiz, met als doel om alleenstaanden regelmatig weer deel te laten nemen aan een (sociale) activiteit zoals eten en samenkomen en bekijken op er (nieuwe) blijvende contacten onderhouden kunnen worden.

---

29 sept       Wandelen met Vincent          Poffertjeskraam                    10      uur

Wandelen met Vincent, verhalen en anekdotes over Laren. Door middel van wandelen leggen van contacten en op bijzondere wijze kennismaken met elkaar en  Laren. Eventueel kan na afloop een wandelclub gestart worden.

---

  1  okt        Koken om te verbinden         Belle Folie                               16      uur

Koken en Eten om te Verbinden bij Belle Folie, georganiseerd door eigenaar samen met vriendinnen, 1 keer per 6 a 8 weken afhankelijk van succes.Mensen bij elkaar brengen, door middel van eten en het leggen van (nieuwe) contacten, bieden van gezelligheid en mogelijkheid van (nieuwe) contacten op de zondagmiddag!

---

  2 okt        Leeskring                              Bibliotheek                             10      uur

---

  3 okt        Aanschuifdiner                     Johanneshove                          17      uur

Aanschuiftafel voor bewoners / vrijwilligers uit de wijk en bewoners/ vrijwilligers uit Johanneshove. In de avond van 17.00-19.00 uur in de Johanneshove in Laren. Het ontmoeten van nieuwe bewoners en het maken van nieuwe contacten en het bespreekbaar maken van eenzaamheid. Presentatie film Laren, eenzaamheid in het Gooien en korte discussie. Dit gebeurt aan de hand van een gezamenlijke maaltijd onder het motto gemeenschappelijk eten kan verbinden en gesprek op gang brengen.

---

  3 okt        Vrijwilligers workshop          Blaercom                                  9      uur

Workshop voor vrijwilligers herkennen en bespreekbaar maken van eenzaamheid. Gegeven op ochtend van 3 en 12 oktober in de Blaercom en Malbak. Voor iedereen die vanuit interesse, professie, vrijwilligerswerk of ervaringsdeskundigheid met eenzaamheid geconfronteerd wordt. 

---

  3 okt        Film Ventoux                        Brinkhuis                                19.30  uur

---

  4 okt        BPV Postiljon                        Ons Genoegen                        19.30  uur

Workshop voor bestuur en leden BPV Postiljon over herkennen en bespreekbaar maken van eenzaamheid.

---

  5 okt        Smartlappen zingen etc        Brinkhuis      19.30 uur

Kom Erbij, zing en dans met ons mee, een avond met bekende liedjes, dans en humor in het Brinkhuis. Door middel van liedjes en verhalen denken over afscheid, achterblijven en de draad weer oppakken.

---

  8 okt        Week’ cafe Dementiezorg    Stichtse Hof                          13      uur

---

12 okt         Vrijwilligersworkshop           Malbak                                    9      uur

Workshop voor vrijwilligers herkennen en bespreekbaar maken van eenzaamheid. Gegeven op ochtend van 3 en 12 oktober in de Blaercom en Malbak. Voor iedereen die vanuit interesse, professie, vrijwilligerswerk of ervaringsdeskundigheid met eenzaamheid geconfronteerd wordt. 

---

15 okt         Koken met status(houders)   Papageno                               14      uur

In de het Papagenohuis nemen de deelnemers aan de workshop een kijkje in de keuken van diverse culturen. De deelnemers maken specifieke eigen gerechten uit het land van herkomst met daarbij ook de specifieke ingrediënten die bij het land horen. Door middel van samen werken, vertellen en luisteren wordt geprobeerd begrip en verbinding te realiseren. Meer openstaan voor (andere) culturen, gewoontes en gebruiken.
Ga terug

Publicatie datum: 25-9-2017

[Laren in beeld]

[Column]

Wat veel mensen weten (maar niet mogen weten) over de provincie Noord-Holland en de fusies in het Gooi

23 apr.- Op 7 november 2017 lag de gevoelstemperatuur buiten maar net boven het vriespunt. Maar binnen, in de statige collegekamer in het provinciehuis van Noord-Holland steeg de temperatuur wellicht; in ieder geval zal er een verhitte discussie plaats hebben gevonden. In de iPads zat het voorstel van de portefeuillehouder herindeling Gooi, maar het kon niet op gen  Lees verder

[Kijk op Laren]

Geen coalitie Larens Behoud met Liberaal Laren

11 apr.-Het zou ook wel een huzarenstuk geweest zijn!  Direct na de verkiezingswinst van beide partijen schreef ik al in mijn column op deze site (“Succes informateur Leo”) dat de kiezer met die winst het draagvlak vóór zelfstandigheid overduidelijk heeft vastgelegd.  Maar ook schreef ik toen al dat het toch wel heel moeilijk, welhaast ongeloofwaardig , zou  Lees verder

[Het weer in Laren]

10°Cdi
11°Cwo
12,5°Cdo
12°Cvr

[Opinie]

Opinie: Nomenklatoera in Haarlem kleunt mis

24 apr.- Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland vertikken het open kaart te spelen over de fusieperikelen in het Gooi en de Vechtstreek. Diverse politieke partijen spreken er schande van, zoals deze krant zaterdag meldde. Wie heeft er  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (12)

19 apr.- Dorpskarakters kleuren het dorp. De 77-jarige Harry Ligter ,“ Bonjour, monsieur”, die  samen met zijn  vrouw Meity woont in dat monumentje van een  arbeidershuisje (1771) op de hoek  van het Wagenpad en het Zevenend, is er zo een.  Of je Harry nu tegenkomt op de weekmarkt met zijn 14-jarige keffende Moos óf he  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]