Markante Laarders levensgroot in beeld

 

2 nov.- 'Ze verdienen het om in zonnetje gezet te worden'  Een expositie met portretten van markante inwoners van Laren is tot en met 9 december te zien in het Brinkhuis aan de Brink 29. 

 

Expositie @You & I te zien in Brinkhuis: 3 nov. opening

Yvonne Verburg en Ineke Vaasen hebben van vijftien markante Laarders portretfoto's gemaakt. 

 

"Deze inwoners hebben een bijzondere staat van dienst met een kleine of grote bijdrage aan de Larense gemeenschap en verdienen het om in het zonnetje gezet te worden", zeggen de dames van Y@I Pictures. "Wij hebben hen in hun eigen omgeving vastgelegd, samen met hun passie, liefde of hobby, en allemaal met een florale toevoeging." 

 

De naam Y&I Pictures refereert aan de initialen van de fotografen Yvonne en Ineke. Deze naam heeft een tweede betekenis: You & I. Samen sterk! 

 

 Foto: Y@I Pictures 

 

Gewaagd 'Wij bleken aan elkaar gewaagd en versterken 

 

elkaar en ons werk' 

 

"Wij hebben elkaar door het Brinkhuis leren kennen. We zijn daar beiden als vrijwilliger 

 

Hanny Wouters van Esterik. Foto: Y@I Pictures 

 

gaan werken en daar ontdekten we onze gezamenlijke passie: het fotograferen. Aangemoedigd door Christien Kuysters, voormalig directeur van het Brinkhuis, ontstond hier het plan om samen Laarders te gaan fotograferen. Niet alleen om een portret te maken, maar ook om er iets aan toe te voegen met het door Bloemerich ontworpen bloemwerk. Wij bleken aan elkaar gewaagd en versterken elkaar en ons werk." Op vele vlakken, zo weten ze inmiddels. 

 

De vijftien portretten van deze Markante Laarders worden tot en met 9 december levensgroot geëxposeerd in de (h)Artgalerij in het Brinkhuis. "Wij hebben met heel veel plezier deze portretten gemaakt en hebben genoten van de verhalen en de gastvrijheid van onze modellen. Wellicht krijgt deze serie een vervolg." 

 

Om een indruk te krijgen wat zich achter de schermen heeft afgespeeld tijdens de fotosessies is er een fotoboekje '15 Markante Laarders' samengesteld. Bestellen? Ga dan op www.fotoyvon.com of www.bloemerich.nl

 


31 okt.- De fotografeb Ineke VJ Vaasen-Janssen en Yvonne Verburg hadden 1,5 jaar geleden het idee... zullen we samen eens iets doen? Yvonne fotograferen, en Ineke met een touch of bloemen erbij?  Noeste arbeid samen!! Ineke en Yvonne bleken aan elkaar gewaagd... op vele vlakken! Vandaag hebben zij hun  expositie “ Markante Laarders “ opgehangen”! Mega groot!!!!!  Volgende week 3 november is de officiële opening, maar vanaf vandaag zijn de foto's  te ewonderen in het Brinkhuis Laren ! Ineke en Yvonne keken elkaar gisterenmiddag aan en moesten lachen...want..wat is het mooi geworden . Yvonne kon dit niet zonder Ineke doen, en andersom ❤️
Mooi weekend, en ga eens kijken.... 😉
www.bloemerich.nl en www.fotoyvon.com 
@You & I

Foto: Ineke (l) en Yvonne bij de levensgrote foto's. Foto: Y@I Pictures 

 

 

 3 november t/m 9 december: foto-expositie portretten van ‘Markante Laarders’ door Yvonne Verburg en Ineke Vaassen (Y&I Pictures)


Van 1 november tot en met 9 december is er een nieuwe foto-expositie in de (h)Artgalerij van het Brinkhuis in Laren. Yvonne Verburg en Ineke Vaasen maakten met hun camera’s portretten van vijftien enthousiaste inwoners onder de naam Y&I Pictures. Deze ‘markante’ inwoners hebben een bijzondere staat van dienst met een kleine of grote bijdrage aan de Larense gemeenschap en verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. 


Wie zijn deze markante Laarders dan wel en wat doen ze? Dat kunt u aan de hand van de foto’s terugzien, want Yvonne en Ineke hebben deze bijzondere inwoners in hun eigen omgeving samen met hun passie, liefde of hobby, en met een florale toevoeging op camera vastgelegd. De naam Y&I Pictures refereert aan de initialen van de fotografen Yvonne en Ineke. Deze naam heeft een tweede betekenis You & I. Samen sterk!  
Om een indruk te krijgen wat zich achter de schermen heeft afgespeeld tijdens het fotograferen van deze portretten, is er ook een boekje samengesteld.  
Ineke en Yvonne leerden elkaar door het Brinkhuis kennen. Beiden zijn daar als vrijwilliger gaan werken en daar ontdekten zij hun gezamenlijke passie: het fotograferen. Hier ontstond het plan om samen Laarders te gaan fotograferen, niet alleen om een portret te maken, maar ook om er iets aan toe te voegen met bloemen. “Wij hebben met heel veel plezier deze portretten gemaakt en hebben genoten van de verhalen en vooral de mensen".
Wellicht komt er een vervolg…...

 

Ga terug

Publicatie datum: 2-11-2017

[Laren in beeld]

[Column]

De Commissaris vertelt.......

13 jan.- De Nieuwjaarsspeech van de Commissaris der Koning van Noord Holland kan ik u zeer aanbevelen, en is een bevlogen geïnspireerde speech, in z’n geheel na te lezen op de website van de Provincie. Remkes staat stil bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018, en zegt daarover het volgende  Lees verder

[Kijk op Laren]

Nu of nooit

9 jan.- Vier jaar geleden schreef ik als lijstduwer van Larens Behoud in het campagneboekje. ‘Het is voor mij een vreemd en onbestemd gevoel dat mijn directe betrokkenheid bij de Larense politiek voorbij is. Ik heb het niet echt gewild, maar een chronische ziekte maakte het ondoenlijk.’ Nu vier ja  Lees verder

[Het weer in Laren]

3°Cvr
3,5°Cza
3,5°Czo
4°Cma

[Opinie]

Laren NH wil het nu wel eens weten (van NH)

17 jan.- Klopt het nu wel of niet dat Gedeputeerde Staten een voorstel kreeg voorgelegd waarin de lichte gemeenschappelijke regeling voor de HBEL-dorpen twee jaar langs de kans zou krijgen zichzelf te bewijzen? Eerst vroeg Larens Behoud of dat voorstel van openbaar gemaakt kon worden. Dat weigerde de provincie. Dan weet je natuurlijk het antwoord op de bovenstaande vraag al wel: j  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Het was zo vertrouwd!

16 dec.- Mijn duifje is weggevlogenDoor een gat in het dakWaar vele jaren er voorHet stenen duifje bleef kijkenNaar mensen die er langs liepenZomaar kijkend naar zomaar een oud boerderijtjeNaar een gekromd dakDat was het gebruikEen boom deed daar zijn bestEn hield het dak en riet op zijn plekVerbouwen maar, de container is nog niet volMet de restanten van jarenlang woongenotLangs lopen kijken naar een nieuw te bouwen huisIn een straat zonder mestgeurEen huis met een andere grandeurTekening en tekst : Hans Houtkamphanshoutkamp@live.nl  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]