Wijdemeerse politiek blijft verdeeld over toekomst

24 juni.- Wethouder Joost Boermans (bestuurlijke vernieuwing) had graag gezien dat de Wijdemeerse gemeenteraad zich eensgezind uitsprak over de bestuurlijke toekomst, maar donderdagavond gebeurde dat niet. Oppositiefracties De Lokale Partij (DLP) en PvdA/GroenLinks bleven bij hun eigen standpunten - die overigens sterk van elkaar verschillen.

Burgemeester en wethouders gaan een brief schrijven aan Gedeputeerde Staten van Noord-Holland. Daarin komt te staan wat er volgens Wijdemeren moet gebeuren nu de provincie het gemeentelijke fusieproces heeft verlengd in afwachting van het nieuwe ’beleidskader’ van minister Ollongren (Binnenlandse Zaken). Huizen, Laren en Blaricum schreven dinsdag al dat ze vinden dat de provincie alle activiteiten rond het fusieproces voorlopig moet stilleggen.

Hilversum

De Wijdemeerse coalitie (CDA,

DorpsBelangen, VVD en D66) zet in op de vorming van één gemeente Gooi en Vecht binnen tien jaar, zonder tussenstappen. Daarmee keert de coalitie zich dus tegen het voornemen van de provincie om Wijdemeren eerst te laten fuseren met Hilversum.

PvdA/GroenLinks vindt dat Wijdemeren wél snel moet worden samengevoegd met Hilversum. Wijdemeren kan het onmogelijk nog tien jaar zelfstandig volhouden, zo betoogde Stan Poels namens de rood-groenen.

Ook DLP kan zich niet vinden in het coalitiestandpunt, maar deze fractie houdt vast aan voortgezette zelfstandigheid van Wijdemeren. Gert Zagt betoogde dat de Wijdemeerse coalitie ’zonder onderbouwing en draagvlak kiest voor één gemeente en alles wil offeren om maar onder fusie met Hilversum uit te komen’. Hij riep het college op om samen met Huizen, Laren en Blaricum op te trekken en vast te houden aan zelfstandigheid.

Wethouder Boermans betoogde dat namens Wijdemeren geregeld ’een bus vol wethouders en raadsleden’ naar regionaal overleg afreist, maar daar geen deuk in een pakje boter kan slaan. Vorming van één gemeente maakt de regio veel sterker ten opzichte van de buren Amsterdam, Almere, Amersfoort en Utrecht, aldus Boermans.

De wethouder zei ook toenemend draagvlak in de regio te zien voor de vorming van die ene gemeente Gooi en Vecht. Op de vraag van deze krant waar hij dat dan ziet, wees hij tijdens een schorsing op de brief van Huizen, Laren en Blaricum aan de provincie. ,,Daarin staat niets over die ene gemeente. Ze wijzen die dus ook niet af’’, aldus Boermans.

Bron: Gooi en Eemlander
Ga terug

Publicatie datum: 24-6-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Larens Behoud: Handen af van de Gooise hei

14 sept.- Larens Behoud heeft met afschuw kennis genomen van de in Hilversum gepresenteerde toekomstvisie waar de gemeente Hilversum aan heeft meegewerkt. Een weg over de hei van de A1 bij Bussum naar het Mediapark in Hilversum , al of niet met kabelba  Lees verder

[Kijk op Laren]

Bedankspeech Sean Bogaers aan vrijwilligers

Larens Behoud-gemeenteraadslid en jongerenwerker  Sean William Bogaers (29)hield  vrijdagavond 7 september 2018 in het Larense Brinkhuis  op jaarlijkse vrijwilligersavond een monumentale blikopener./speechvrijwilligersavond 2018ode aan de vrijwilligerswerk (de Warrekam)   goedenavond dame  Lees verder

[Het weer in Laren]

20°Cvr
19°Cza
15,5°Czo
16°Cma

[Opinie]

Gooi en Eemlander: Moeder Jaeger verdient Gooise dank

17 sept.- Denken plannenmakers er nu wel of niet aan om asfaltmachines de Westerheide op te sturen om het Mediapark beter bereikbaar te maken voor auto’s? Sinds maandag beroert die vraag de Gooise gemoederen. De Hilversumse wethouder Wimar Jaeger ( zie foto)  verantwoordelijk voor media, en economie,  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (33)

19 sept.-  Toen ik in het najaar van 2001 werd gevraagd de politieke arena van Laren te betreden, vroeg ik mij af of ik het wel kon. Een afweging die altijd mijn drijfveer is geweest.  Ik begon na te denken hoe ik de Laa  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]