Ruim zestig inzendingen voor dichtwedstrijd Parade der Poeten

11 juni.- Parade der Poëten Eemland, de dichtwedstrijd over cultureel erfgoed in de regio Baarn-Bunschoten-Spakenburg- Eemnes, heeft 64 inzendingen opgeleverd. De beste tien worden door de dichters voorgelezen tijdens de slotavond van de Parade der Poëten Eemland, dinsdag 12 juni om acht uur, in de Bibliotheek Eemnes.

Burgemeester Roland van Benthem komt de prijzen uitreiken. De Eemnesser dorpsdichter Gerard Wortel en André van Zwieten (stadsdichter van Wijk bij Duurstede) komen voordragen. De formatie Echte Mensen treedt tot slot op met hun oproeringen, een geheel eigen combinatie van muziek, cabaret en poëzie.
"Ik ben meer dan aangenaam verrast door de grote hoeveelheid gedichten die ingezonden zijn. Daarbij zitten tussen de inzendingen prachtige poëtische pareltjes", zegt Gerard Beentjes, de dichter die met een aantal collega's de wedstijd in opdracht van de provincie Utrecht organiseerde. De jury, bestaande uit Liesbeth Lemckert, voorzitter van de Historische Kring Eemnes, Johan Kisjes, oud-wethouder cultuur Gemeente Bunschoten/Spakenburg, en Mario Withoud, dichter/schrijver uit Almere, buigt zich deze week over de inzendingen.
Een opvallende groep inzendingen kwam van de Hobbitstee, een basisschool uit Eemnes. Zij stuurden gedichten in na een korte les over cultureel erfgoed in het eigen dorp. Zij verwoordden het belang van de monumenten in het dorp zoals het Vrijheidsmonument. Zij betoonden hun liefde voor het groene Eemnes dat niet dicht gebouwd mag worden van de kinderen. De organisatie heeft dan ook een aparte prijs ingesteld voor het beste gedicht uit deze groep.

De andere inzenders werden vooral door  Spakenburg geïnspireerd, het traditionele vissersdorp, met de haven, de klederdracht en de aloude voetbalvete tussen blauw en rood. Maar ook Paleis Soestdijk, de Koninklijke Wachtkamer van station Baarn, Het Gemaal en de sluis bij Eemnes werden bezongen.

De wedstrijd dit jaar leverde niet alleen in deze regio, maar ook voor de wedstrijd over cultureel erfgoed in de stad Amersfoort veel inzendingen uit het hele land op, van 's Hertogenbosch tot Leiderdorp, van De Zilk tot Hengelo. Een deelnemer stuurde zelfs zijn inzending uit het verre Griekenland vanaf zijn vakantieadres.

Het project wordt gehouden in het kader van het jaar van het cultureel erfgoed. In zes gebieden worden dichtwedstrijden gehouden. Ook schrijven vijftien bekendere dichters over cultureel erfgoed in de provincie. Gezamenlijk komen ze in een bundel die in oktober tijdens een groot feest gepresenteerd wordt.

 

 Bron: Laarder Courant de Bel

 Ga terug

Publicatie datum: 11-6-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Larens Behoud: Handen af van de Gooise hei

14 sept.- Larens Behoud heeft met afschuw kennis genomen van de in Hilversum gepresenteerde toekomstvisie waar de gemeente Hilversum aan heeft meegewerkt. Een weg over de hei van de A1 bij Bussum naar het Mediapark in Hilversum , al of niet met kabelba  Lees verder

[Kijk op Laren]

Bedankspeech Sean Bogaers aan vrijwilligers

Larens Behoud-gemeenteraadslid en jongerenwerker  Sean William Bogaers (29)hield  vrijdagavond 7 september 2018 in het Larense Brinkhuis  op jaarlijkse vrijwilligersavond een monumentale blikopener./speechvrijwilligersavond 2018ode aan de vrijwilligerswerk (de Warrekam)   goedenavond dame  Lees verder

[Het weer in Laren]

11°Cza
11°Czo
11°Cma
11,5°Cdi

[Opinie]

Gooi en Eemlander: Moeder Jaeger verdient Gooise dank

17 sept.- Denken plannenmakers er nu wel of niet aan om asfaltmachines de Westerheide op te sturen om het Mediapark beter bereikbaar te maken voor auto’s? Sinds maandag beroert die vraag de Gooise gemoederen. De Hilversumse wethouder Wimar Jaeger ( zie foto)  verantwoordelijk voor media, en economie,  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (33)

19 sept.-  Toen ik in het najaar van 2001 werd gevraagd de politieke arena van Laren te betreden, vroeg ik mij af of ik het wel kon. Een afweging die altijd mijn drijfveer is geweest.  Ik begon na te denken hoe ik de Laa  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]