Honden zwemmen op Crailo voor het goede doel

21 aug.- Spetter, pieter, pater, lekker in het water. Maar het waren geen eenden, maar honden die zaterdag op het cursusterrein van Hondenschool Crailo aan de Hilversumse Nieuwe Crailoseweg zwommen.

Baasjes lieten tegen betaling van tien euro hun hond van het water laten genieten. De opbrengst gaat naar Dierenasiel Crailo.

Een hond bevrijdt zonder gêne zijn vacht van al het overtollige water dat hij door het zwemmen meedraagt. Spetters vliegen in het rond. Een lachsalvo volgt. ,,Néé, niet bij mij! Ik word nat”, roept een vrouw lachend.

 

Twee plastic zwembaden staan op het grasveld. Hilversumse Gabriëlle Ham is hier met haar hond Guus. Hij komt niet uit het asiel. ,,Gewoon van een fokker. Ik viel meteen voor hem.”

Binnenkort gaat Ham samenwonen. Plannen voor een hond uit een asiel zijn er nu wel. ,,Ik moet op een paar dingen letten. Mijn zusje krijgt een baby, dus de hond moet goed voor kinderen zijn.” De Hilversumse vindt het een leuk dagje uit. ,,Bovendien kan het asiel steun goed gebruiken. Ik doneerde net wat extra’s.”

Spaans asiel

Regina Crooswijk is hier met haar dochters en hun Spaanse hond Belle. Crooswijk had als kind al een hond. ,,Maar dit is de eerste hond binnen ons gezin. Heel spannend. De hond moet wel bij ons passen. Maar dat is zo. Hij is makkelijk en rustig.” Belle komt uit een Spaans asiel. ,,We waren niet per se uit op een Spaanse. We zagen dat daar veel honden zaten. Puppy’s zijn leuk, maar wij willen dat iedere hond een thuis heeft.”

Hilversummers Bert en Martha Schoonderbeek kwamen zestien jaar geleden al bij de hondenschool. ,,Onze hond Spike ging hier op cursus.”

Op schoot

Ze komen hier nu met hun tweede hond. ,,Hij lijkt op een Portugese jachthond. Hij is héél groot. Echt een knuffelbeer. Zit het liefste de hele dag op schoot.”

De hond komt uit Roemenië. ,,Ze vonden hem op straat, langs de weg, naast zijn dode moeder”, vertellen de Hilversummers. Zijn broer was nog even in leven, maar overleefde het ook niet.” Bron: Gooi en Eemlander
Ga terug

Publicatie datum: 21-8-2017

[Laren in beeld]

[Column]

Bedroefd om CDA Laren

21 jan.- Het moet me toch van het hart. Als landelijk lid van het CDA en als geboren en getogen Laarder. Het CDA, vroeger AR, CHU en in Laren de grote KVP, heeft een prachtig en betekenisvol verleden i  Lees verder

[Kijk op Laren]

Politiek bestuur dichter bij mensen...de schijndemocratie van een CDK

20 jan.-  De Commissaris van de Koning in Noord-Holland Johan Remkes pleitte in zijn Nieuwjaarsspeech dat burgers in Noord-Holland en dus ook in de Gooi en Vechtstreek meer invloed moeten hebben.   Ik moest er even van bijkomen. Het klonk als muziek in de oren. Wat een ommekeer .   Lees verder

[Het weer in Laren]

6°Czo
3,5°Cma
2°Cdi
2°Cwo

[Opinie]

Ollongren: Zonder draagvlak kan het niet

22 jan.- Karin van Hunnik is nummer 2 op de kandidatenlijst van Larens Behoud in Laren. Met vijf zetels is deze partij een zeer belangrijke factor in de Larense politiek. De partij vecht fanatiek tegen de van bovenaf opgelegde fusie met Huizen. Daarbij is men in goed  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Afstand voel je van onderaf.

21 jan.- Slecht bestuur is geen kwestie van schaal.’ Grotere gemeenten zien zich voor grotere problemen gesteld, en hebben daarvoor geen grotere oplossingen. Burgers zien de afstand tot het lokale bestuur groeien: Spreuk van de dag: ‘Afstand voel j  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]