Honden zwemmen op Crailo voor het goede doel

21 aug.- Spetter, pieter, pater, lekker in het water. Maar het waren geen eenden, maar honden die zaterdag op het cursusterrein van Hondenschool Crailo aan de Hilversumse Nieuwe Crailoseweg zwommen.

Baasjes lieten tegen betaling van tien euro hun hond van het water laten genieten. De opbrengst gaat naar Dierenasiel Crailo.

Een hond bevrijdt zonder gêne zijn vacht van al het overtollige water dat hij door het zwemmen meedraagt. Spetters vliegen in het rond. Een lachsalvo volgt. ,,Néé, niet bij mij! Ik word nat”, roept een vrouw lachend.

 

Twee plastic zwembaden staan op het grasveld. Hilversumse Gabriëlle Ham is hier met haar hond Guus. Hij komt niet uit het asiel. ,,Gewoon van een fokker. Ik viel meteen voor hem.”

Binnenkort gaat Ham samenwonen. Plannen voor een hond uit een asiel zijn er nu wel. ,,Ik moet op een paar dingen letten. Mijn zusje krijgt een baby, dus de hond moet goed voor kinderen zijn.” De Hilversumse vindt het een leuk dagje uit. ,,Bovendien kan het asiel steun goed gebruiken. Ik doneerde net wat extra’s.”

Spaans asiel

Regina Crooswijk is hier met haar dochters en hun Spaanse hond Belle. Crooswijk had als kind al een hond. ,,Maar dit is de eerste hond binnen ons gezin. Heel spannend. De hond moet wel bij ons passen. Maar dat is zo. Hij is makkelijk en rustig.” Belle komt uit een Spaans asiel. ,,We waren niet per se uit op een Spaanse. We zagen dat daar veel honden zaten. Puppy’s zijn leuk, maar wij willen dat iedere hond een thuis heeft.”

Hilversummers Bert en Martha Schoonderbeek kwamen zestien jaar geleden al bij de hondenschool. ,,Onze hond Spike ging hier op cursus.”

Op schoot

Ze komen hier nu met hun tweede hond. ,,Hij lijkt op een Portugese jachthond. Hij is héél groot. Echt een knuffelbeer. Zit het liefste de hele dag op schoot.”

De hond komt uit Roemenië. ,,Ze vonden hem op straat, langs de weg, naast zijn dode moeder”, vertellen de Hilversummers. Zijn broer was nog even in leven, maar overleefde het ook niet.” Bron: Gooi en Eemlander
Ga terug

Publicatie datum: 21-8-2017

[Laren in beeld]

[Column]

Wat veel mensen weten (maar niet mogen weten) over de provincie Noord-Holland en de fusies in het Gooi

23 apr.- Op 7 november 2017 lag de gevoelstemperatuur buiten maar net boven het vriespunt. Maar binnen, in de statige collegekamer in het provinciehuis van Noord-Holland steeg de temperatuur wellicht; in ieder geval zal er een verhitte discussie plaats hebben gevonden. In de iPads zat het voorstel van de portefeuillehouder herindeling Gooi, maar het kon niet op gen  Lees verder

[Kijk op Laren]

Geen coalitie Larens Behoud met Liberaal Laren

11 apr.-Het zou ook wel een huzarenstuk geweest zijn!  Direct na de verkiezingswinst van beide partijen schreef ik al in mijn column op deze site (“Succes informateur Leo”) dat de kiezer met die winst het draagvlak vóór zelfstandigheid overduidelijk heeft vastgelegd.  Maar ook schreef ik toen al dat het toch wel heel moeilijk, welhaast ongeloofwaardig , zou  Lees verder

[Het weer in Laren]

10°Cdi
11°Cwo
12,5°Cdo
12°Cvr

[Opinie]

Opinie: Nomenklatoera in Haarlem kleunt mis

24 apr.- Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland vertikken het open kaart te spelen over de fusieperikelen in het Gooi en de Vechtstreek. Diverse politieke partijen spreken er schande van, zoals deze krant zaterdag meldde. Wie heeft er  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (12)

19 apr.- Dorpskarakters kleuren het dorp. De 77-jarige Harry Ligter ,“ Bonjour, monsieur”, die  samen met zijn  vrouw Meity woont in dat monumentje van een  arbeidershuisje (1771) op de hoek  van het Wagenpad en het Zevenend, is er zo een.  Of je Harry nu tegenkomt op de weekmarkt met zijn 14-jarige keffende Moos óf he  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]