Honden zwemmen op Crailo voor het goede doel

21 aug.- Spetter, pieter, pater, lekker in het water. Maar het waren geen eenden, maar honden die zaterdag op het cursusterrein van Hondenschool Crailo aan de Hilversumse Nieuwe Crailoseweg zwommen.

Baasjes lieten tegen betaling van tien euro hun hond van het water laten genieten. De opbrengst gaat naar Dierenasiel Crailo.

Een hond bevrijdt zonder gêne zijn vacht van al het overtollige water dat hij door het zwemmen meedraagt. Spetters vliegen in het rond. Een lachsalvo volgt. ,,Néé, niet bij mij! Ik word nat”, roept een vrouw lachend.

 

Twee plastic zwembaden staan op het grasveld. Hilversumse Gabriëlle Ham is hier met haar hond Guus. Hij komt niet uit het asiel. ,,Gewoon van een fokker. Ik viel meteen voor hem.”

Binnenkort gaat Ham samenwonen. Plannen voor een hond uit een asiel zijn er nu wel. ,,Ik moet op een paar dingen letten. Mijn zusje krijgt een baby, dus de hond moet goed voor kinderen zijn.” De Hilversumse vindt het een leuk dagje uit. ,,Bovendien kan het asiel steun goed gebruiken. Ik doneerde net wat extra’s.”

Spaans asiel

Regina Crooswijk is hier met haar dochters en hun Spaanse hond Belle. Crooswijk had als kind al een hond. ,,Maar dit is de eerste hond binnen ons gezin. Heel spannend. De hond moet wel bij ons passen. Maar dat is zo. Hij is makkelijk en rustig.” Belle komt uit een Spaans asiel. ,,We waren niet per se uit op een Spaanse. We zagen dat daar veel honden zaten. Puppy’s zijn leuk, maar wij willen dat iedere hond een thuis heeft.”

Hilversummers Bert en Martha Schoonderbeek kwamen zestien jaar geleden al bij de hondenschool. ,,Onze hond Spike ging hier op cursus.”

Op schoot

Ze komen hier nu met hun tweede hond. ,,Hij lijkt op een Portugese jachthond. Hij is héél groot. Echt een knuffelbeer. Zit het liefste de hele dag op schoot.”

De hond komt uit Roemenië. ,,Ze vonden hem op straat, langs de weg, naast zijn dode moeder”, vertellen de Hilversummers. Zijn broer was nog even in leven, maar overleefde het ook niet.” Bron: Gooi en Eemlander
Ga terug

Publicatie datum: 21-8-2017

[Laren in beeld]

[Column]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

12 juli.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

Een mooie start

8 juli.- Dit is niet mijn eerste column in het Larens Journaal, maar wel als nieuwbakken wethouder. “Ik ben blij, trots en nederig”, zei Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amster  Lees verder

[Het weer in Laren]

26°Czo
23°Cma
18,5°Cdi
16°Cwo

[Opinie]

Opinie Gooi en Eemlander: Provincie moet knip blijven trekken

12 juli.- Het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland om uit het Goois Natuurreservaat te stappen kwam, zo lijkt het, voor het Gooi als een donderslag bij heldere hemel. Dat is vreemd. Hebben rentmeester-directeur Karen Heerschop en voorzitter Kees-Jan Doske  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

bol an 24

19 juli.- Een van de meest bijzondere monumenten van Laren is de Mauvepomp. Een eerbetoon aan de meesterschilder  Anton Mauve (1838-1888)die de laatste vier jaar van zijn leven in de villa Ariette woonde  aan de Naarderstraat, tegenover het huidige Singermuseum.Hij was beroemd en geliefd bij kunstverzamelaars in binnen- en buitenland. In Amerika waren vooral  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]